ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Κοέν: "Ίσως φταίει το κίτρινο χρώμα!"

Κοέν: "Ίσως φταίει το κίτρινο χρώμα!"

Ο Τζέικ Κοέν μιλάει στο Sport24.gr για τον θρίαμβο επί της ΑΕΚ και την "τρέλα" των οπαδών του Άρη, τον εξωπραγματικό Στεφ Κάρι, την... κρεμάλα του Δημήτρη Πρίφτη και το μέλλον του στους "κίτρινους"!

Ακόμα και αν η ιστορία έχει γράψει, πια, ότι ο Άρης έφτασε αισίως τις τρεις συνεχόμενες νίκες στις εφετινές αναμετρήσεις με την ΑΕΚ, διατηρώντας το εντός έδρας αήττητο σερί του από τις 11 Οκτωβρίου και κάνοντας το 19/20 στο Nick Galis Hall, εντούτοις το 77-76 επί της "Ένωσης" έκανε πιο... γλυκιά τη ζωή στο Παλέ.

"Η Θεσσαλονίκη είναι ακόμα πιο όμορφη έπειτα από νίκες, για κάποιο λόγο" ήταν το tweet του Τζέικ Κοέν μετά τον εντός έδρας θρίαμβο επί της ΑΕΚ που συνδυάστηκε με την επιστροφή των "κίτρινων" στην τρίτη θέση!

Ο 26χρονος φόργουορντ-σέντερ του Άρη μίλησε στο Sport24.gr για τη σημασία της νίκης επί της ΑΕΚ, τους οπαδούς των "κίτρινων" και της Μακάμπι Τελ Αβίβ, τον δεσμό που τον συνδέει με τον Στεφ Κάρι και όσα εξωπραγματικά κάνει φέτος ο σούπερ σταρ των Golden State Warriors, τον Δημήτρη Πρίφτη και το μέλλον του.

Αποτέλεσμα που σε εκτοξεύει!

"Είναι από αυτές τις νίκες που θα θυμόμαστε για καιρό! Ένα αποτέλεσμα που σε... εκτοξεύει, που σου δίνει αυτά που χρειάζεσαι για να συνεχίσεις, να φτάσεις ως το τέλος της διαδρομής και στο τέλος της ημέρας, να είσαι χαρούμενος! Η ΑΕΚ ήταν καλύτερη για τρία δεκάλεπτα όμως μείναμε ενωμένοι και πετύχαμε μια τεράστια νίκη. Είναι ένα πολύ σημαντικό αποτέλεσμα για εμάς, προκειμένου να πετύχουμε τον στόχο μας" εξήγησε αρχικά ο Κοέν, ο οποίος πέτυχε δυο κρίσιμα τρίποντα για τον Άρη, μειώνοντας σε 56-60 στις αρχές της τέταρτης περιόδου και δίνοντας το σύνθημα της αντεπίθεσης για την ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη.

Παρεμπιπτόντως, ο Τζέικ Κοέν ήταν ο τύπος που αστόχησε ελεύθερος για τρεις στα 27" για το τέλος της πρεμιέρας του Άρη στην Τραπεζούντα κόντρα στην Τραμπζονσπόρ, στερώντας έτσι την ευκαιρία από τους "κίτρινους" να ισοφαρίσουν το ματς με τους Τούρκους, διεκδικώντας κάτι καλύτερο στη συνέχεια.

"Σε αυτές τις περιπτώσεις, δεν διστάζεις. Δεν γίνεται να κάνεις... δεύτερες σκέψεις όταν σου δίνεται αυτή η ευκαιρία! Ένιωθα αυτοπεποίθηση κόντρα στην ΑΕΚ και σούταρα για τρεις. Το ίδιο θα έκανα ξανά, αν είχα την ευκαιρία να γυρίσω πίσω τον χρόνο στο ματς με την Τραμπζονσπόρ!". Σημειωτέον, ο PF/C του Άρη τελείωσε το ματς κόντρα στην "Ένωση" με 12 πόντους και 3/4 τρίποντα!

Αγαπούν την ομάδα μέχρι θανάτου

Ο κόσμος του Άρη έδωσε νέο show στο Nick Galis Hall , εκεί όπου οι "κίτρινοι" έκαναν sold out για τρίτη φορά φέτος στην Basket League, έπειτα από τα ματς με τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ. Το Παλέ γνώρισε ξανά μεγάλες στιγμές και ο Κοέν παραδέχεται πως "νομίζω ότι είναι προφανές ότι οι οπαδοί μας κάνουν δύσκολη τη ζωή των αντιπάλων μας! Είναι απίστευτοι! Μας δίνουν ενέργεια και εκτοξεύουν την αδρεναλίνη μας! Είναι τεράστιο πλεονέκτημα να τους έχεις στο πλευρό σου. Προσωπικά, απολαμβάνω να παίζω στο γήπεδό μας".

Κοέν: "Ίσως φταίει το κίτρινο χρώμα!"

Στο βιογραφικό του Αμερικανοϊσραηλινού δεσπόζει το πέρασμά του από τη Μακάμπι (2013-15). Μπορεί να γίνει σύγκριση ανάμεσα στο Nick Galis Hall και τη Nokia Arena; "Οι οπαδοί και των δυο είναι τρελοί! Αγαπούν την ομάδα μέχρι θανάτου! Δεν ξέρω τι να πω... Ίσως κάτι γίνεται με το κίτρινο χρώμα που επηρεάζει (γέλια)!".

Ο Άρης διεκδίκησε μέχρι τέλους την πρόκρισή του στη φάση των "16" του Eurocup στην επιστροφή του στην Ευρώπη έπειτα από τρία χρόνια και πλέον φιγουράρει στην τρίτη θέση της κατάταξης. Είναι το ταβάνι της ομάδας του κόουτς Πρίφτη, ή μπορούμε να περιμένουμε κάποια έκπληξη στο άμεσο μέλλον; "Έχουμε τεράστια αυτοπεποίθηση ως ομάδα. Έχουμε πετύχει κάποιες καλές νίκες όμως θέλουμε κι άλλες! Ξέρουμε ότι μπορούμε να βελτιωθούμε κι άλλο, ώστε να πετύχουμε κι άλλα πράγματα στο μέλλον".

Τελικά, ποιο είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του εφετινού Άρη; Η δύναμη του Παλέ, η άμυνα, ο προπονητής του, η νοοτροπία ή τα... τρίποντα του Κοέν! "Νομίζω πως είναι η ίδια η ομάδα, στο σύνολό της. Έχουμε εξαιρετικές σχέσεις μεταξύ μας, όλοι νοιάζονται ο ένας για τον άλλον. Δεν υπάρχει ατομιστής στον Άρη!!! Είναι πολύ σπάνιο πράγμα στο επαγγελματικό μπάσκετ, θεωρώ. Φυσικά υπάρχει ταλέντο, όμως όλα τα παραπάνω κάνουν την ομάδα μας να ξεχωρίζει!".

Ο Κάρι δημιουργεί νέα standards τελειότητας!

Ο Κοέν φοίτησε στο Davidson την περίοδο 2009-13, πριν γίνει επαγγελματίας με τη Μακάμπι. Πρόκειται για το ίδιο κολέγιο που έβγαλε τον Στεφ Κάρι, ο οποίος φροντίζει να ξεπερνά τον εαυτό του κάθε φορά! "Είναι εξωπραγματικός! Δημιουργεί νέα standards σε ό,τι αφορά την... τελειότητα στο μπάσκετ! Είναι κυρίαρχος όμως αυτό που τον κάνει ξεχωριστό είναι ο τρομερός χαρακτήρας του. Ξέρεις, όταν κάποιος είναι πετυχημένος, ο κόσμος προσπαθεί να τον μειώσει όμως ο Στεφ είναι δουλευταράς, ένας παίκτης fun-to-watch".

Κοέν: "Ίσως φταίει το κίτρινο χρώμα!"

Θα ήθελα πολύ να μείνω στον Άρη

Αλήθεια, πως θα αντιδρούσε ο κόουτς Πρίφτης αν κάποιος στην ομάδα δοκίμαζε buzzer beater από τα 10 μέτρα και τελικά το έχανε; "Τι να πω; Κρεμάλα στην επόμενη προπόνηση (γέλια!)! Αν, όμως, είχαμε τον καλύτερο παίκτη στον κόσμο, ίσως να έκανε την εξαίρεση". Πως βλέπει ο ίδιος το μέλλον του στον Άρη; Έχει σκεφτεί το ενδεχόμενο η νέα χρονιά να τον βρει ξανά στο "Nick Galis Hall"; "Όχι, δεν το έχω σκεφτεί. Είμαι συγκεντρωμένος στον Άρη και στο τι μπορούμε να πετύχουμε. Αγαπώ τον Άρη και τη Θεσσαλονίκη! Θα ήθελα πολύ να μείνω εδώ όμως είναι κάτι που θα μας απασχολήσει αργότερα".

Twitter @Giannis_Stavr

Photo Credits: Action Images

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ