ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Καπογιάννη: "Κυριαρχία στην Ελλάδα, διάκριση στην Ευρώπη"

Καπογιάννη: "Κυριαρχία στην Ελλάδα, διάκριση στην Ευρώπη"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η Ελένη Καπογιάννη μίλησε για τον επεισοδιακό τελικό στην Λεωφόρο, για την κατάκτηση του Νταμπλ, θέλει ο Ολυμπιακός να κυριαρχήσει για χρόνια στην Ελλάδα και προανήγγειλε ενίσχυση της ομάδας ενόψει Ευρώπης.

Η πρωταθλήτρια κόουτς του Ολυμπιακού, Ελένη Καπογιάννη, μίλησε στο Sport24.gr για την επίτευξη του φετινού και ιστορικού Νταμπλ, καθώς είναι το πρώτο για το γυναικείο τμήμα μπάσκετ των "ερυθρολεύκων". Αναφέρθηκε στα επεισόδια στο γήπεδο της Λεωφόρου στον τελευταίο τελικό κόντρα στον Παναθηναίκό, θέλει η ομάδα να κυριαρχήσει στην πρώτη θέση στην Ελλάδα για τα επόμενα χρόνια, προανήγγειλε ενίσχυση του ρόστερ ενόψει της νέας σεζόν, τονίζοντας πως υπάρχει η διάθεση από την διοίκηση και ονειρεύεται διάκριση και στην Ευρώπη.

- Πως βιώσατε τον τελευταίο και επεισοδιακό τελικό στην Λεωφόρο;

"Στους τελικούς είναι λογικό να υπάρχει πάντα ένταση και παραπάνω πάθος από τους φιλάθλους στην κερκίδα. Ειδικά όταν υπάρχει η ιδιαιτερότητα και οι τελικοί διεξάγονται ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Στον τελευταίο τελικό εμείς είχαμε ένα ψυχολογικό αβαντάζ, αλλά και μία έξτρα αυτοπεποίθηση, καθώς είχαμε σημειώσει μόνο νίκες απέναντι στον Παναθηναϊκό, είχαμε αποδείξει στην πράξη την ανωτερότητα μας, είχαμε πίστη πως μπορούμε να τελειώσουμε την σειρά μόνο με νίκες και είμαστε όλοι χαρούμενοι που πετύχαμε τον στόχο μας, κατακτώντας το Πρωτάθλημα και μάλιστα αήττητοι.

Η ατμόσφαιρα ήταν δύσκολη στην έδρα του Παναθηναϊκού. Ακούστηκαν πάρα πολλά υβριστικά και χυδαία συνθήματα από την κερκίδα, μας πέταξαν αντικείμενα, μπουκάλια και μας έφτυναν. Δεν είναι εφικτό να διεξαχθεί ένα παιχνίδι σε τέτοια ατμόσφαιρα. Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλος σύλλογος, έχει ιστορία και δεν ταιριάζουν στο προφίλ του αυτές οι απαράδεκτες συμπεριφορές. Εμείς θέλαμε να τελειώσει ο τελικός μέσα στο γήπεδο αλλά πάντα σε φυσιολογικές και αθλητικές συνθήκες, όχι σε συμπεριφορές... ζούγκλας. Οι διαιτητές ήθελαν και εκείνοι να συνεχιστεί το ματς, όπως και εμείς, αλλά δεν γινόταν να ολοκληρωθεί ένας αγώνας κάτω από αυτές τις συνθήκες. Διέκοψαν το ματς για 45 λεπτά, έκαναν συνεχόμενες παρατηρήσεις λόγω των υβριστικών συνθημάτων, τα έκτροπα συνεχίστηκαν, οπότε ακολούθως άδειασε το γήπεδο. Παρά την διακοπή, δεν επηρεαστήκαμε ιδιαίτερα και στο τέλος φτάσαμε στη νίκη και στην κατάκτηση του πρωταθλήματος".

Καπογιάννη: "Κυριαρχία στην Ελλάδα, διάκριση στην Ευρώπη"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

-Από θέμα τακτικής, ποιος ήταν στόχος σας μέσα στο γήπεδο;

"Είχαμε την τακτική μας και το πλάνο μας. Θέλαμε να κάνουμε το παιχνίδι μας στην επίθεση και στην άμυνα ένας από τους βασικούς μας στόχους ήταν να περιορίσουμε την δραστηριότητα της Ντέλβα, κάτι που το καταφέραμε, τόσο με το να βάζουμε δύο παίκτες πάνω της, όσο και με την καλή περιφερειακή μας άμυνα, δυσκολεύοντας την στο να γίνει κάτοχος της μπάλας. Επίσης, θεωρώ πως ήταν σημαντικό το γεγονός πως παρουσιαστήκαμε συγκεντρωμένοι και αποτελεσματικοί στο αμυντικό ριμπάουντ, καθώς στα προηγούμενα ματς δώσαμε αρκετά επιθετικά στον Παναθηναϊκό. Δεν αφήσαμε τον αντίπαλο μας να τρέξει, κάναμε το παιχνίδι μας και κυριαρχήσαμε για ακόμη μία φορά μέσα στο γήπεδο".

Καπογιάννη: "Κυριαρχία στην Ελλάδα, διάκριση στην Ευρώπη"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

- Είχαμε μία παραπάνω πίεση όλοι στην ομάδα στην έναρξη της σεζόν για την κατάκτηση του Νταμπλ, καθώς πλέον αγωνιζόσασταν για τον Ολυμπιακό;

"Ο Ολυμπιακός είναι ένας σύλλογος με τεράστια ιστορία. Είναι ο πιο πετυχημένος ελληνικός σύλλογος, κάνοντας πρωταθλητισμό σε όλα τα σπορ. Είναι τιμή μας και περηφάνια μας που αποτελούμε μέλη του Ολυμπιακού και είμαστε όλοι χαρούμενοι που ολοκληρώσαμε την χρονιά κατακτώντας τόσο το Πρωτάθλημα, όσο και το Κύπελλο και μάλιστα μόνο με νίκες. Το να αγωνίζεσαι για τον Ολυμπιακό αναμφίβολα σε γεμίζει με μεγαλύτερη πίεση αλλά και με ευθύνη. Νομίζω πως ανταποκριθήκαμε στις απαιτήσεις, τόσο προς την διοίκηση και το σύλλογο, όσο και απέναντι στον φίλαθλο κόσμο μας και το επιστέγασμα είναι η κατάκτηση του φετινού Νταμπλ. Έγραψε ιστορία η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού, κατέκτησε τους πρώτους τίτλους της και είμαστε όλοι περήφανοι και χαρούμενοι για αυτή την επιτυχία. Όταν ξεκινήσαμε την προσπάθεια μας το περασμένο καλοκαίρι είχαμε ως στόχο να κατακτήσουμε τόσο το Κύπελλο, όσο και το Πρωτάθλημα και όλοι είμαστε ικανοποιημένοι πετύχαμε τον στόχο μας".

Related content - Ζητούμενο για εσάς η παραμονή στην κορυφή για χρόνια και η κυριαρχία στην Ελλάδα;

"Σίγουρα, στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να κατακτούμε τίτλους στην Ελλάδα και να δημιουργήσουμε την δική μας κυριαρχία για τα επόμενα χρόνια. Ζητούμενο είναι η διάρκεια στην πρώτη θέση. Το δύσκολο δεν είναι φτάσεις στην κορυφή, αλλά να παραμείνεις σε αυτή. Έχουμε όμως τις δυνατότητες, το ρόστερ, την διάθεση, το κίνητρο, την φιλοδοξία και την "δίψα" ώστε να τα κάνουμε όλα αυτά πράξη. Ο Ολυμπιακός είναι άριστα οργανωμένος, έχει μία πολύ σοβαρή διοίκηση, είναι εύρωστος οικονομικά και σου προσφέρει τα εχέγγυα ώστε να δουλέψεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να πετύχεις τους στόχους σου. Υπάρχει η διάθεση να ενισχυθεί η ομάδα ενόψει της νέας σεζόν και μπορούμε να δυναμώσουμε ακόμη περισσότερο για να φτάσουμε ακόμη πιο ψηλά".

Related content - Είστε υπέρ στο ενδεχόμενο να υπάρξει και τρίτη ξένη στο ελληνικό πρωτάθλημα;

"Προσωπικά είμαι σύμφωνη το να υπάρξει η δυνατότητα για τρίτη ξένη στις ομάδες στο ελληνικό πρωτάθλημα. Θεωρώ πως εφόσον γίνει αυτό πράξη, τότε αυτόματα θα δυναμώσει και θα αναβαθμιστεί το ελληνικό πρωτάθλημα. Θα ανέβει το επίπεδο. Το θέμα όμως είναι να μπορούν και οι ομάδες να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις. Δηλαδή, να έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν τις αθλήτριες και να δείξουν συνέπεια στις υποχρεώσεις τους. Γιατί στο παρελθόν έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα με συλλόγους που δεν είχαν συνέπεια και αυτό πέρα ότι δημιούργησε πρόβλημα σε αθλήτριες, δυσφήμιζε και το προφίλ του πρωταθλήματος μας στο εξωτερικό.

Κάποιες ομάδες θα έχουν αυτή την δυνατότητα να τα καταφέρουν, σίγουρα θα μπορεί ο Ολυμπιακός ο οποίος προσφέρει σιγουριά και ασφάλεια, όντας ένας υγιής, σοβαρός και καλά οργανωμένος σύλλογος, αλλά δεν ξέρω αν θα είναι σε θέση να το κάνουν πράξη αυτό και οι άλλες ομάδες. Μακάρι να γίνουν οι ξένες τρεις στο ελληνικό πρωτάθλημα και μακάρι όλες οι ομάδες να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις. Θα είναι ό,τι καλύτερο για την λίγκα, καθώς θα αναβαθμιστεί το προϊόν και το πρωτάθλημα θα είναι περισσότερο ανταγωνιστικό".

Related content - Είναι στόχος για τη νέα σεζόν η διάκριση και στην Ευρώπη;

"Φυσικά! Ο Ολυμπιακός την επόμενη σεζόν θα αγωνιστεί κανονικά στην Ευρώπη και υπάρχει από την διοίκηση το όνειρο, η φιλοδοξία και η διάθεση για διάκριση και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Να τονίσω πως θα αγωνιστεί γυναικεία ομάδα μπάσκετ στην Ευρώπη ύστερα από εφτά χρόνια απουσίας και αυτό είναι σημαντικό και για το άθλημα στην χώρα μας. Ο Ολυμπιακός μας προσφέρει την δυνατότητα να αγωνιστούμε στην Ευρώπη στη νέα σεζόν, κάτι που μας δίνει ακόμη μεγαλύτερο κίνητρο και είμαστε χαρούμενοι που θα μπορέσουμε να παίξουμε μπάσκετ στο υψηλότερο επίπεδο, εκπροσωπώντας τον Ολυμπιακό".

Related content -Υπάρχει η διάθεση για ακόμη μεγαλύτερη ενίσχυση στη νέα σεζόν;

"Είναι ακόμη νωρίς, δεν μπορούμε να μπούμε σε ονοματολογία, ούτε και είμαι σε θέση να πω κάποια πράγματα. Αυτό θα το κάνει η διοίκηση του Ολυμπιακού. Αυτό που μπορώ να πω, όμως, είναι ότι υπάρχει μεγάλη διάθεση στον σύλλογο για ενίσχυση στο ρόστερ στην ομάδα μπάσκετ ενόψει της νέας σεζόν, ώστε να παρουσιαστούμε ακόμη πιο ισχυροί. Δεν υπάρχει λόγος για μεγάλες αλλαγές, έχουμε καλή ομάδα, έχουμε την φιλοσοφία μας, αλλά σίγουρα κάποιες προσθαφαιρέσεις θα ανεβάσουν το επίπεδο μας και την δυναμική μας".

Related content - Η Λικέντρα Τζόνσον έκανε εξαιρετική σεζόν και έχει συνδυάσει την μητρότητα με τον πρωταθλητισμό, αν και είναι κάτι δύσκολο. Πως είναι το να συνεργάζεσαι μαζί της;

"Η Λικέντρα διαθέτει καταπληκτικό χαρακτήρα, είναι ένας χαρούμενος και ευχάριστος άνθρωπος και μία τρομερή αθλήτρια γεμάτη ταλέντο. Είναι καταπληκτική μπασκετμπολίστρια, έχει εκπληκτικά αθλητικά προσόντα, διαθέτει ταλέντο και σπουδαίες ικανότητες. Και είναι μικρή ακόμη, έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης και εξέλιξης. Είναι Πρωταθλήτρια τόσο μέσα στο γήπεδο, όσο και εκτός. Έχουμε μία εξαιρετική σχέση μεταξύ μας και είναι επίσης μία καταπληκτική μητέρα. Έχει καταφέρει να συνδυάσει το να κάνει πρωταθλητισμό με την μητρότητα και είναι άξια συγχαρητηρίων. Είναι ένας υπέροχος άνθρωπος και χαιρόμαστε που την έχουμε στην ομάδα μας και στην οικογένεια του Ολυμπιακού".

Καπογιάννη: "Κυριαρχία στην Ελλάδα, διάκριση στην Ευρώπη"

- Ποιο θα λέγατε πως είναι το μυστικό της επιτυχίας της ομάδας; Η τακτική; Η χημεία; Το ρόστερ;

"Όλα αυτά μαζί. Ειναι η τακτική μας, η χημεία και η ομοιογένεια που έχουμε σαν σύνολο. Είμαστε όλοι "δεμένοι" μεταξύ μας και υπάρχει εξαιρετικό κλίμα στα αποδυτήρια. Διαθέτουμε ποιότητα σαν ρόστερ, έχουμε παίκτριες με ταλέντο και ικανότητες και έχουμε βάθος στον πάγκο. Παίζει σημαντικό ρόλο πως έχουμε και αθλήτριες με σωστό χαρακτήρα, πειθαρχημένες, που βάζουν το "εμείς" πάνω από το "εγώ", που παίζει η μία για την άλλη. Έχουμε μία συγκεκριμένη φιλοσοφία και κάθε παίκτρια ξέρει τον ρόλο της μέσα στο σύνολο. Έχουμε έναν βασικό κορμό παικτών πάνω στον οποίο βασιζόμαστε. Πάντα όμως είναι σημαντικές και οι μικρές αλλαγές, οι προσθαφαιρέσεις, είτε στο ρόστερ, είτε στο προπονητικό-τιμ, ώστε να παρουσιαστούμε στη νέα σεζόν ακόμη πιο δυνατοί και περισσότερο ισχυροί σαν σύνολο".

Καπογιάννη: "Κυριαρχία στην Ελλάδα, διάκριση στην Ευρώπη"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ