ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Καλαντζής στο Sport24.gr: "Θα το γυρίσω όπως ο Μακρόν και η Μπαρτσελόνα"

Καλαντζής στο Sport24.gr: "Θα το γυρίσω όπως ο Μακρόν και η Μπαρτσελόνα"

Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Καλαντζής, μίλησε στο Sport24.gr για τις εκλογές (18/8), χρησιμοποίησε Μπαρτσελόνα και Μακρόν ως παραδείγματα ανατροπής και απάντησε για Μαρινάκη, Αλαφούζο. Ποια η άποψή του για τον Βαγγέλη Γραμμένο.

Πώς συνδέεται το περσινό γκολ του Καβάνι στο "Καμπ Νόου" κόντρα στην Μπαρτσελόνα για τους "16" του Champions League, τα τρία τέρματα των Καταλανών στα τελευταία λεπτά απέναντι στην Παρί και η μεγάλη επικράτηση του Μακρόν στις εκλογές για την γαλλική προεδρία με τις επικείμενες αρχαιρεσίες στην ΕΠΟ στις 18 Αυγούστου;

Σύμφωνα με τον υποψήφιο πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Καλαντζή, το στοιχείο της ανατροπής και το αναπάντεχο είναι αυτό που συνδέει τα παραπάνω γεγονότα με τις εκλογές την ερχόμενη Παρασκευή για την ανάδειξη του νέου ισχυρού άνδρα της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Ο Καβαλιώτης πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, άλλοτε Υπουργός Μακεδονίας - Θράκης και αντιπρόεδρος της Βουλής, μίλησε στο Sport24.gr για τις εκλογές και εξέφρασε την βεβαιότητά του πως το... 5-0 που χάνει στο ημίχρονο σύμφωνα με τον αντίπαλό του, Βαγγέλη Γραμμένο, θα γίνει... 6-5 υπέρ του στο δεύτερο ημίχρονο.

Αν και γνωρίζει ότι έρχεται ως αουτσάιντερ στην κούρσα για την ηγεσία της Ομοσπονδίας, θεωρεί πως οι τελευταίες ημέρες θα κρίνουν τον τελικό νικητή, δεν δέχεται πως ο αντίπαλός του εκφράζει το καινούργιο όντας "δεξί χέρι του Διονύση Ψωμιάδη για πολλά χρόνια", όπως τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ θεωρεί ως μεγάλο του προσόν τις διασυνδέσεις του στο εξωτερικό.

Παράλληλα, μίλησε και για το τι προτίθεται να κάνει ο ίδιος σε περίπτωση που αναλάβει, κατέθεσε την άποψή του για τον έτερο υποψήφιο, ενώ παράλληλα αποκάλυψε πως είναι σε επικοινωνία με τους προέδρους των μεγάλων ΠΑΕ, όχι μόνο με τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τον Γιάννη Αλαφούζο. Ο ίδιος θέλει να έχει συνεργασία με όλους είτε τον στηρίξουν είτε όχι στις εκλογές.

Θα ζητήσω ενημέρωση για όλα τα θέματα

Ερωτηθείς για το ποιες θα είναι οι πρώτες του κινήσεις σε περίπτωση που εκλεγεί, απάντησε πως "κοιτάξτε, έχω διατελέσει αντιπρόεδρος της Βουλής, υπουργός και πάντα πολιτευόμουν με μέτρο και σωφροσύνη. Αν νικήσω, το πρώτο πράγμα που θα κάνω, είναι να ζητήσω ενημέρωση για όλα τα θέματα. Όσο και αν γνωρίζουμε την κατάσταση, πρέπει να έχουμε πλήρη εικόνα.

Εγώ το έχω υπηρετήσει το ποδόσφαιρο τόσο σε ερασιτεχνικό, όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο ως αντιπρόεδρος της Καβάλας. Δεν είμαι καινούργιος. Επίσης, έχουμε και την επιτροπεία από την FIFA, για την οποία φταίμε εμείς οι ίδιοι. Επομένως, το πρώτο που χρειάζεται, είναι σοβαρότητα. θα τους ακούσω όλους. Θέλει χρόνο αυτό. Δεν πρέπει να είμαστε αφερέγγυοι. Δεν αλλάζουν όλα σε μια ώρα. Εύκολο θα ήταν να πω πως θα αλλάξουν τα πάντα σε μια στιγμή, αλλά θα ήταν ψέμα".

Από τη μούχλα φτιάξαμε την πενικιλίνη

Συνεχίζοντας, ο υποψήφιος πρόεδρος της ΕΠΟ τόνισε πως "δεν θεωρω αντίπαλό μου τον κ. Γραμμένο. Τους θεωρώ όλους άμεσους συνεργάτες. Πρέπει να συνεργάζεσαι με όλους. Εγώ ως φαρμακοποιός ξέρω πως από τη μούχλα φτιάξαμε την πενικιλίνη, επομένως δεν πρέπει να... πετάμε τίποτα και οφείλουμε να ακούμε τους πάντες. Όλοι είναι χρήσιμοι".

ΣΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΤΟΥ... ΜΑΚΡΟΝ

Για το ποιο είναι το κεντρικό σύνθημα της προεκλογικής του προσπάθειας, απάντησε: "Σοβαρότητα - διαφάνεια - ισονομία - ισοπολιτεία", ενώ όταν τον ρωτήσαμε για το αν τον... προβληματίζει το γεγονός ότι μπήκε πολύ αργά στην κούρσα της προεδρίας, την στιγμή που ο αντίπαλός του είχε ήδη διαγράψει μια πορεία, χρησιμοποίησε το παράδειγμα του νέου προέδρου της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν:

"Θα με προβλημάτιζε, αν δεν ήμουν έμπειρος από εκλογικές μάχες τόσο σε επίπεδο αυτοδιοίκησης όσο και στην κεντρική πολιτική σκηνή. Ο Μακρόν κέρδισε στη Γαλλία με έξι μήνες προεκλογική περίοδο. Όλοι πίστευαν τον Φιγιόν και ήταν το φαβορί. Ο Μακρόν τις κέρδισε. Οι εκλογές γίνονται πάντα την τελευταία εβδομάδα. Ακόμα δεν... άρχισαν οι εκλογές. Μιλάω πάντα σε επίπεδο αντιπαράθεσης και έντασης".

ΤΙ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΚΑΙ ΑΛΑΦΟΥΖΟ

Ιδιαίτερος ντόρος έγινε για την δήλωσή του περί στήριξης στο πρόσωπό του από τους Βαγγέλη Μαρινάκη και Γιάννη Αλαφούζο, αφού βγήκε το συμπέρασμα ότι οι δυο τους ουσιαστικά έχουν ένα "μέτωπο" απέναντι στους Ιβάν Σαββίδη και Δημήτρη Μελισσανίδη, οι οποίοι στηρίζουν την υποψηφιότητα του προέδρου της ΕΠΣ Μακεδονίας, Βαγγέλη Γραμμένου.

Ρωτήθηκε σχετικά από το Sport24.gr και θέλησε να κρατήσει αυτή την φορά κάποιες αποστάσεις, λέγοντας πως " αν ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός με στηρίζουν, περιμένω να το κάνουν".

Μάλιστα, το... τράβηξε ακόμα περισσότερο, λέγοντας πως "περιμένω και τον ΠΑΟΚ να τον κάνει, να μιλήσει για την υποψηφιότητά μου, αφού στηρίζει έναν Αρειανό, τον κ. Γραμμένο. Πιστεύω ότι εγώ εκπροσωπώ αυτό που θέλουν οι ομάδες. Δεν θεωρώ πως εκφράζω το παλιό και ο κ. Γραμμένος το καινούργιο. Υπάρχουν παλιοί με φρέσκα μυαλό και νέοι με σκουριασμένα μυαλά".

Όταν επιμείναμε για το αν έχει μιλήσει με τους παράγοντες των τεσσάρων μεγάλων ομάδων ενόψει των εκλογών, αρκέστηκε να πει πως "όλα γίνονται... Αυτό μόνο. Άλλωστε, είναι και υποχρέωση μου να έρχομαι σε επαφή με τους παράγοντες των μεγάλων ομάδων".

Έχω καλύτερες επαφές στο εξωτερικό από τον κ. Γραμμένο

Για το που υπερέχει έναντι του αντιπάλου του, ήταν σαφής: "Οι δυνατότητες επαφών μου στο παγκόσμιο γίγνεσθαι λόγω και των θέσεων ευθύνης που κατείχα, είναι καλύτερες από του κ. Γραμμένου. Έχω καλύτερες επαφές στο εξωτερικό από τον ίδιο", ενώ ερωτηθείς για το τι άποψη έχει για τον Μακεδόνα αντίπαλό του, τόνισε:

"Ο κ. Γραμμένος ήταν δεξί χέρι του κ. Διονύση Ψωμιάδη. Δεν το λέω ως κάτι κακό, ο άνθρωπος είναι άξιος ως προσωπικότητα και θέλω να συνεργαστούμε. Απλά, μην παρουσιάζεται ως το καινούργιο. Δεν είναι σωτήρας, ούτε εγώ είμαι. Σωτήρας είναι μόνο ο Θεός, κανείς άλλος...".

Με θεωρείτε κ. Τσίπρα που θα έσκιζε τα Μνημόνια και φτάσαμε τα τέσσερα;

Η επιτροπεία της FIFA πόσα περιθώρια ευελιξίας αφήνει στον επόμενο πρόεδρο της ΕΠΟ; Ο ίδιος θα ήταν έτοιμος να συγκρουστεί, αν χρειαζόταν με τις διεθνείς συνομοσπονδίες; "Με θεωρείτε κ. Τσίπρα; Που θα έσκιζε τα Μνημόνια και έχουμε φτάσει τα τέσσερα; Εννοείται ότι θα υπάρχει για ένα διάστημα επιτροπεία. Εγώ όμως θα επισπεύσω τις διαδικασίες για να φύγουν. Από εμάς εξαρτάται το πότε θα φύγουν".

Ούτε ο Μητσοτάκης, ούτε η Νέα Δημοκρατία έχουν καμία δουλειά να είναι πίσω από μένα

Για τους νέους πίνακες διαιτησίας, η άποψή του είναι πως "κατ' αρχάς, δεν χρειαζόταν βιασύνη. Υπήρξαν αδικίες σε κάποιους διαιτητές. Κάποιοι καλώς κόπηκαν και πήγαν στα σπίτια τους", ενώ για το αν κατεβαίνει στις εκλογές με τις... ευλογίες της Νέας Δημοκρατίας, απάντησε: "Η Ν.Δ. δεν έχει καμία δουλειά. Εγώ όμως 22 χρόνια σε αυτή την παράταξη, είναι δυνατόν να μην απευθυνθώ σε ανθρώπους που ξέρω; Ούτε ο Μητσοτάκης, ούτε η Νέα Δημοκρατία έχουν καμία δουλειά να είναι πίσω από μένα".

Ο κ. Καλαντζής, απευθυνόμενος στον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη, ανέφερε: κ. Σαββίδης είπε πως, όσο εξαρτάται από αυτόν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία δεν θα βρεθούν στην Κυβέρνηση. Ο κ. Σαββίδης να δει το θέμα αθλητικά και όχι πολιτικά. Λεφτά έβαλε και ασχολείται, δεν αμφιβάλει κανείς. Αξίζει ο ΠΑΟΚ να ξαναγίνει πρώτος".

Ο ίδιος δήλωσε "Εθνική Ελλάδας" σε περίπτωση που εκλεγεί πρόεδρος της ΕΠΟ, αφού δεν θα μπορεί να ξεχωρίζει καμία ομάδα, θεωρεί θετικό πως όποιος και να νικήσει, θα είναι Βορειοελλαδίτης ο νέος ισχυρός άνδρας της Ομοσπονδίας, ενώ είπε ακόμα στο γενικότερο κλίμα συναίνεσης που θέλει να πετύχει πως "αν δεν με στηρίξει ο κ. Μαρινάκης ή όποιος άλλος, δεν θα το κρατήσω μανιάτικο. Την άλλη μέρα, θέλω να μιλάμε κανονικά για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου και θα είμαι παρών".

Χάνω 5-0 στο ημίχρονο; Θα το γυρίσω 6-5 στο δεύτερο

Τέλος, τι τον κάνει να πιστεύει στην ανατροπή, την στιγμή που η πλειοψηφία των Ενώσεων έχει δηλώσει την στήριξή της στον Βαγγέλη Γραμμένο; Η απάντησή του στο Sport24.gr κινήθηκε σε ρυθμούς... Μπαρτσελόνα: "Μετά το γκολ του Καβάνι, μόλις έκανε το 3-1 στο Καμπ Νόου που ήμουν μέσα, όλοι πίστευαν ότι θα περάσει η Παρί. Εντέλει, πέρασε η Μπαρτσελόνα, σκοράροντας τρία γκολ μέσα σε λίγα λεπτά στο τέλος. Οι μισοί φεύγανε εκείνη την ώρα. Πώς το είπε ο κ. Γραμμένος; Οτι χάνω 5-0 στο ημίχρονο; Θα το γυρίσω χωρίς πέναλτι σε 6-5 στο δεύτερο...".

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ