ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Καλαφατάκης: "Να φέρουμε πίσω στον αθλητισμό μερικά από αυτά που πήραμε"

Καλαφατάκης: "Να φέρουμε πίσω στον αθλητισμό μερικά από αυτά που πήραμε"
EUROKINISSI

Τα Ελληνικά Πετρέλαια είναι ο ισχυρός συμπαίκτης της Εθνικής Κωφών, η οποία έχει πανηγυρίσει σπουδαίες επιτυχίες σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ. Ο Γιώργος Καλαφατάκης ως υπεύθυνος αθλητικών δραστηριοτήτων ανέλυσε το πλάνο του ομίλου στο Sport24.gr.

Πριν από περίπου δύο χρόνια, η Εθνική Κωφών Γυναικών ήταν πρωταθλήτρια Ευρώπης. Λίγο αργότερα, πήρε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στη Σαμψούντα της Τουρκίας. Η πορεία τους είναι παράδειγμα ζωής. Οι διακρίσεις, όμως, δεν τελείωσαν εκεί. Πριν από μερικές ημέρες, η Εθνική Κωφών ποδοσφαίρου πανηγύρισε την 3η θέση στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα που έλαβε χώρα στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Στην μεγάλη κι αξιέπαινη προσπάθεια που κάνει η Ομοσπονδία Κωφών, υπάρχει ένα ισχυρός συμπαίκτης. Τα Ελληνικά Πετρέλαια. Ο μεγάλος χορηγός της Ομοσπονδίας, που επί σειρά ετών βρίσκεται δίπλα σε αυτούς τους μαχητές της ζωής. Υπεύθυνος Αθλητικών Δραστηριοτήτων του Ομίλου είναι ο Γιώργος Καλαφατάκης. Ένας άνθρωπος του αθλητισμού, που πλέον βρίσκεται σε άλλο πόστο και όπως μας είπε στην κουβέντα που είχαμε, προσπαθεί να δώσει πίσω στον αθλητισμό ένα κομμάτι από τα πολλά που κέρδισε ο ίδιος.

Λίγες ημέρες μετά την σπουδαία επιτυχία της Εθνικής ποδοσφαίρου και με τις Εθνικές ομάδες Μπάσκετ Ανδρών και Γυναικών να προετοιμάζονται για το Παγκόσμιο της Πολωνίας (27 Ιουνίου με 6 Ιουλίου) το Sport24.gr ζήτησε από τον Γιώργο Καλαφατάκη να αναλύσει την δράση των Ελληνικών Πετρελαίων και τη μεγάλη στήριξή τους στην Ομοσπονδία Κωφών: " Τα Ελληνικά Πετρέλαια έχουν πολιτική, φιλοσοφία και κοινωνικό πρόσωπο τέτοιο που λέει ότι οι μεγάλες επιχειρήσεις πρέπει να δίνουν πίσω ένα κομμάτι από τα κέρδη τους πίσω στον κόσμο.

Η προσπάθεια είναι πολύ μεγάλη και γίνεται ένα πολύ δημιουργικό έργο, απλά η προβολή δεν είναι τόσο μεγάλη, όσο του αρμόζει. Γιατί υπάρχει το σκεπτικό να κάνουμε πράγματα και δεν χρειάζεται να τα μαθαίνουν οι άλλοι. Ό,τι βγαίνει προς τα έξω και το μαθαίνετε είναι απλά επειδή θέλουμε να δώσουμε παράδειγμα στις άλλες εταιρείες και στους άλλους μεγάλους ομίλους να σταθούν με τον ίδιο ή ανάλογο τρόπο δίπλα στις ευπαθείς ομάδες, στη νεολαία, στον αθλητισμό και στον πολιτισμό. Και γενικά όπου χρειάζεται η βοήθεια μας.

Άρα αν ακουστεί αυτό που κάνουμε μπορεί να δούμε και από άλλους κάτι ανάλογο. Αυτή είναι η λογική που κάποια πράγματα μαθαίνονται".

Καλαφατάκης: "Να φέρουμε πίσω στον αθλητισμό μερικά από αυτά που πήραμε"
EUROKINISSI

O πολύπειρος προπονητής ανέφερε ακόμα: " Είναι μία δικαίωση. Βλέπεις ότι αυτό που κάνεις, πιάνει τόπο. Και θα καταλήξουμε στους στόχους αλλά πρέπει να σημειώσουμε πως είμαστε χορηγοί στην Παραολυμπιακή Επιτροπή, έχουμε Παραολυμπιονίκες, έχουμε ομάδες με αμαξίδιο, έχουμε την Κατερίνα Στεφανίδη και τον Κώστα Φιλιππίδη. Επίσης σαν ΕΚΟ είμαστε χορηγοί της ομάδας μπάσκετ, κάνουμε για τη νεολαία 3Χ3 και camp στις περιοχές που δραστηριοποιούμαστε. Για παράδειγμα camp βόλεϊ στον Εύοσμο και 3Χ3 στην Ελευσίνα. Βοηθάμε και τα σωματεία των περιοχών. Είμαστε χορηγοί σε ομάδες όπως ο Αίας Ευόσμου, ο Πανελευσινιακός, ο Αγροτικός Αστέρας κι ο Μανδραϊκός. Αυτό δείχνει πως έχουμε ένα μεγάλο σχέδιο για τον αθλητισμό. Τον τομέα μου δηλαδή καθώς εγώ είμαι υπεύθυνος των αθλητικών δραστηριοτήτων του ομίλου.

Κάνουμε αρκετά πράγματα αλλά αυτό δεν οφείλεται στο γεγονός πως σε αυτή τη θέση βρίσκεται ένας άνθρωπος του αθλητισμού και θέλει να δώσει πράγματα στον αθλητισμό. Το πιο σημαντικό είναι πως οι άνθρωποι του ομίλου και η διοίκηση συμπαραστέκονται, συμφωνούν και βοηθάνε και μπαίνουν μπροστά στο να υλοποιηθούν κάποιες από τις ιδέες και σκέψεις μας. Κάπως έτσι προέκυψε η Ομοσπονδία Κωφών.

Ήμασταν χορηγοί όταν πήγαμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες στη Σαμψούντα όταν η Εθνική Γυναικών πήρε την πρώτη θέση στο μπάσκετ. Έτσι και φέτος είχε το Πανευρωπαϊκό στο Ηράκλειο στο ποδόσφαιρο που καταφέραμε να διακριθούμε κι έχει και το Παγκόσμιο στο μπάσκετ στην Πολωνία".

Καλαφατάκης: "Να φέρουμε πίσω στον αθλητισμό μερικά από αυτά που πήραμε"

(Οι πανηγυρισμοί για το Χρυσό το 2017)

Αυτό που ίσως δεν γνωρίζει πολύς κόσμος είναι πως ο ίδιος έχει ρόλο τεχνικού διευθυντή και μάλιστα είναι έτοιμος να καθίσει στον πάγκο αν χρειαστεί. " Εγώ δεν έχω τελειώσει την καριέρα μου, απλά είναι πολύ μεγάλος ο φόρτος εργασίας όπως καταλάβατε από αυτά που ανέφερα προηγουμένως. Τα οποία βέβαια είναι πολύ δημιουργικά και πολύ ενδιαφέροντα. Από τη στιγμή λοιπόν που είμαστε χορηγοί, ο πρόεδρος και οι άνθρωποι εκεί μου ζήτησαν να βοηθήσω την κατάσταση. Κι έτσι ανέλαβα ένα πόστο σαν τεχνικός διευθυντής της Εθνικής Κωφών. Φτιάξαμε ένα καλό team μήπως πετύχει και η ανδρική ομάδα κάτι παραπάνω, γιατί η γυναικεία έχει ήδη βρει τον δρόμο της. Να διεκδικήσει κάτι καλύτερο δηλαδή.

Πήρα και το ΟΚ από τον πρόεδρο των Ελληνικών Πετρελαίων που μου είπε ότι είναι μία προσπάθεια που αξίζει τον κόπο και έτσι ανέλαβα. Είμαι τεχνικός διευθυντής αλλά ότι χρειαστεί κι από τον πάγκο θα βοηθήσω. Θα πάω στην Πολωνία και θα βοηθήσω. Η ομάδα έχει υλικό. Της λείπουν οι παραστάσεις αλλά υπάρχει ταλέντο. Μπορούμε να πάμε λίγο παραπάνω, να κάνουμε κάτι καλό. Είμαστε σε στάδιο προετοιμασίας, είχαμε πάει στο Καρπενήσι και στόχος μας είναι αξιοπρεπώς να αντιπροσωπεύουμε τα ελληνικά χρώματα", ανέφερε ο Γιώργος Καλαφατάκης.

Αγαπη, ζεστασια, ενδιαφέρον

Κατόπιν υπογράμμισε: " Αυτές οι ενέργειες δεν μένουν μόνο στο αθλητικό κομμάτι. Δεν μπορεί να φανταστεί κάποιος από έξω πόσα πράγματα κάνουν τα Ελληνικά Πετρέλαια. Όλα γίνονται με αγάπη, ζεστασιά κι ενδιαφέρον. Ουσιαστικά είναι χορηγίες-ευεργεσίες. Βοηθούν παντού και όπου μπορούν. Τους ανθρώπους που πραγματικά μας χρειάζονται. Αυτό είναι το μυστικό κι αυτό προσπαθούμε να διατηρήσουμε. Τα Ελληνικά Πετρέλαια θέλουν να βοηθήσουν χωρίς να παίρνουν πίσω κάτι ανταποδοτικά.

Νιώθεις χαρά όταν δίνεις κάτι σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. Βλέπεις ότι η προσπάθεια πιάνει τόπο. Κι αυτό διότι είναι ενέργειες σε περιοχές δύσκολες και σε σε περιοχές με ανθρώπους που δεν έχουν τα εφόδια. Σε ταλέντα που έχουν ελάχιστες βοήθειες. Εκεί εμείς προσπαθούμε να δώσουμε".

Στο φινάλε της κουβέντας μας, ο Γιώργος Καλαφατάκης έστειλε το εξής μήνυμα: " Εγώ τόσα χρόνια από τον αθλητισμό πήρα πράγματα. Και σαν παίκτης και σαν προπονητής. Νομίζω ότι όλοι έτσι πρέπει να κάνουμε. Όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου να φέρουμε πίσω αν μπορούμε μερικά από αυτά που πήραμε".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ