ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ιντέγε στο Sport24.gr: "Θα ήθελα παρτενέρ μου τον Ελ Αραμπί"

Ιντέγε στο Sport24.gr: "Θα ήθελα παρτενέρ μου τον Ελ Αραμπί"

Ο Μπράουν Ιντέγε μιλά στο Sport24.gr για τη θητεία του στον Άρη, την κριτική που δέχθηκε, τον Ολυμπιακό που μπορεί να κατακτήσει το Europa League και τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί που θα ήθελε για παρτενέρ στην επίθεση.

Το ημερολόγιο έδειχνε 20 Ιουνίου 2019 όταν ο Άρης ανακοίνωσε την απόκτηση του Μπράουν Ιντέγε. Η εντός έδρας ήττα (0-2) από τον ΠΑΟΚ στο Κλεάνθης Βικελίδης για την τέταρτη αγωνιστική της Super League 1 ήταν το τελευταίο ματς του Νιγηριανού με την κίτρινη φανέλα με απολογισμό 10 γκολ σε 31 ματς.

Ο 31χρονος Αφρικανός επιθετικός δεν δέχθηκε την επέκταση του συμβολαίου του μέχρι τέλος της σεζόν - αυτό ολοκληρώθηκε την Τρίτη (30/6) - και ο Μίχαελ Ένινγκ στερείται τις υπηρεσίες του για να εναπομείναντα ματς.

Ο Μπράουν Ιντέγε αποχαιρετά την Ελλάδα μέσα από τη συνέντευξή του στο Sport24.gr. Η δεύτερη θητεία του στη χώρα μας, η αδυναμία του Άρη να κοντράρει ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό και ΑΕΚ, οι απογοητεύσεις, η κριτική, η αγάπη των φίλων του Ολυμπιακού, η δυνατότητα των ερυθρόλευκων να κατακτήσουν το Europa League και ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί, τον οποίον θα ήθελε για παρτενέρ στην επίθεση όποιας ομάδας αγωνιζόταν.

- H δεύτερη θητεία σου στην Ελλάδα έφθασε στο τέλος της. Πώς την αξιολογείς;

"Για μένα ήταν μια καλή εμπειρία, γιατί έπαιξα αρκετά ματς και είχα χρόνο συμμετοχής. Βοήθησα την ομάδα να πετύχει το στόχο της που ήταν η έξοδος στο Europa League. Δυστυχώς, δεν καταφέραμε να φθάσουμε στον τελικό και να διεκδικήσουμε το κύπελλο. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο όμως".

- Άξιζε αυτός ο Άρης έναν τίτλο;

"Θα μπορούσαμε να κατακτήσουμε το κύπελλο. Από την άλλη για να ανταγωνιστείς τον ΠΑΟΚ, τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ θα πρέπει να δαπανήσεις χρήματα για να πάρεις παίκτες. Ο Άρης δεν είναι στη θέση να ξοδέψει τρελά λεφτά για παίκτες. Έχει ένα μπάτζετ περιορισμένο. Αυτή είναι η διαφορά με τις άλλες ομάδες".

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΑΡΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΑΡΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

- Υπήρχαν στιγμές που απογοητεύτηκες μέσα σεζόν;

"Η πιο απογοητευτική στιγμή ήταν όταν έπαιξα με τον Ολυμπιακό και τραυματίστηκα. Ήξερα ότι η ομάδα με χρειαζόταν για να πετύχει τους στόχους μας. Ήταν μια απογοητευτική εμπειρία σε εκείνο το σημείο".

- Δέχθηκες κριτική μέσα στη σεζόν, ίσως γιατί ο κόσμος του Άρη ενδεχομένως να περίμενε περισσότερα - σε σχέση με τα 10 που πέτυχες - από σένα...

"Η κριτική είναι μέρος του ποδοσφαίρου. Ακόμη κι αν τα πας καλά, ο κόσμος έχει τη δική του οπτική. Βλέπει απέξω από το χορό τα πράγματα, μέσα στο γήπεδο είναι διαφορετικά. Έχει το δικαίωμα να πει ό,τι θέλει, αλλά για μένα και βλέποντας τον αριθμό των γκολ που πέτυχα με τον Άρη θεωρώ ότι κατάφερα αρκετά πράγματα. Ως παίκτης πάντα ήθελα να βοηθήσω την εκάστοτε ομάδα μου. Θέλω να βάζω γκολ, αλλά εάν η ομάδα δεν δίνει την απαραίτητη βοήθεια... πρέπει να παίζεις για το σύνολο. Κι εγώ παίζω για το σύνολο. Έκανα ό,τι έκανα για τον Άρη με όλη μου την καρδιά. Έδωσα ό,τι είχα".

- Η καλύτερη στιγμή σου στη σεζόν;

"Όταν νικήσαμε τον ΠΑΟΚ στο Κλεάνθης Βικελίδης. Ξεκινήσαμε με τον καλύτερο τρόπο το 2020. Ήταν χωρίς αμφιβολία η μεγαλύτερή μου στιγμή στον Άρη".

- Ο καλύτερος συμπαίκτης σου;

"Δεν είχα καλύτερο συμπαίκτη, δεν είχα καλύτερο φίλο. Με όλα τα παιδιά ήμασταν καλοί συμπαίκτες και καλοί φίλοι".

- Ο πιο δύσκολος αντίπαλος;

"Ο Ολυμπιακός. Αυτή τη σεζόν ήταν μια τρομερή ομάδα. Για να νικήσεις τον Ολυμπιακό θα πρέπει να είσαι σε καλή μέρα, ήταν πάντα δύσκολα όποτε παίξαμε κόντρα στον Ολυμπιακό. Πολύ καλά οργανωμένη άμυνα. Για να τη διασπάσεις θα πρέπει να δουλέψεις περισσότερο και να κάνει ο καθένας τη δουλειά του δίχως λάθη".

- Το ανοικτό γράμμα σου στους αναγνώστες του Sport24.gr κατά του ρατσισμού και της δολοφονίας του Αφροαμερικανού, Τζορτζ Φλόιντ, από αστυνομικό στη Μινεσότα συγκίνησε και ευαισθητοποίησε πολύ κόσμο...

"Είναι άσχημο να τίθεσαι αντιμέτωπος με οποιαδήποτε μορφή ρατσισμού στην καριέρα σου. Λυπάμαι για όλα αυτά που έγιναν στις ΗΠΑ, αλλά χαίρομαι που ο κόσμος αντέδρασε. Θα πρέπει να ληφθούν μέτρα για να μην γίνει ξανά κάτι τέτοιο".

SUPERLEAGUE / ÁÑÇÓ - ÂÏËÏÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ÁÑÇÓ - ÂÏËÏÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) EUROKINISSI SPORTS

- Με ποιον άλλο επιθετικό του ελληνικού πρωταθλήματος θα ήθελες να παίξεις μαζί στην επίθεση μιας ομάδας;

"Όταν μιλάμε για επιθετικούς, μου έρχεται του Ολυμπιακού. Ο Ελ Αραμπί έχει πετύχει πολλά γκολ, θα βγει πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος. Όλη η ομάδα δουλεύει και ταΐζει τον επιθετικό για να φαίνεται ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου. Θα έλεγα τον Ελ Αραμπί γιατί μπορεί να σκοράρει πολύ εύκολα. Με αυτόν θα ήθελα".

- Οι φίλοι του Ολυμπιακού δεν σε έχουν ξεχάσει...

"Δεν με εκπλήσσει η αγάπη τους γιατί όταν έπαιξα στον Ολυμπιακό τα πήγα πολύ καλά. Δεν με εκπλήσσει που με αγαπούν και με θυμούνται γιατί είχα καταφέρει αρκετά πράγματα όταν φόρεσα τη φανέλα της ομάδας".

- Μπορεί ο Ολυμπιακός να κατακτήσει το Europa League;

"Ναι, είναι πιθανό. Μπορεί. Το απέδειξαν οι παίκτες του όταν απέκλεισαν την Άρσεναλ. Μπορούν και είναι πιθανό εάν συνεχίσουν να παίζουν όπως τώρα και όπως έπαιξαν κόντρα σε μεγάλες ομάδες στους ομίλους του Champions League".

- Είσαι 31 ετών, η δύση της καριέρας σου δεν πλησιάζει, αλλά ηλικιακά μπαίνει στην τελική ευθεία αυτής. Έχεις σκεφτεί τι θα κάνεις μετά;

"Σίγουρα θα μείνω στο χώρο του ποδοσφαίρου. Θα μείνω κοντά στο άθλημα. Ήδη έχω κάποια πρότζεκτ και στη Νιγηρία. Έτσι με φαντάζομαι, κοντά στο ποδόσφαιρο".

- Η κληρονομιά του ποδοσφαίρου της Νιγηρίας μεγάλη. Οκότσα, Φίνιντι, Κανού, Γουέστ μερικά μέλη της "χρυσής γενιάς". Γιατί η εθνική ομάδα της πατρίδας σου δεν έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο που είχε κάποτε;

"Μιλάμε για διαφορετική γενιά. Πέτυχαν πολλά. Ο νυν ομοσπονδιακός τεχνικός προτιμά νεαρούς ταλαντούχους παίκτες, αλλά στο ποδόσφαιρο χρειάζεσαι ένα μείγμα έμπειρων και νέων. Αυτή είναι η απόφαση του όμως".

SUPERLEAGUE / ÁÑÇÓ - ÂÏËÏÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ÁÑÇÓ - ÂÏËÏÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) EUROKINISSI SPORTS

- Θεσσαλονίκη ή Αθήνα;

"Είναι διαφορετικές. Η Αθήνα είναι πιο μεγάλη, έχει περισσότερα πράγματα να κάνεις, είναι η πρωτεύουσα. Ο καθένας που θα έλθει στην Ελλάδα θα πάει πρώτα στην Αθήνα πριν να επισκεφτεί τα νησιά ή άλλες πόλεις. Έχει πολλά περισσότερα πράγματα να κάνεις από τη Θεσσαλονίκη".

- Το Κλεάνθης Βικελίδης είναι γεμάτο ένα από τα πιο καυτά γήπεδα στην Ευρώπη;

"Ναι, ειδικά στα ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ είναι καυτό. Ο κόσμος θέλει τη νίκη, γεμίζει το γήπεδο και δημιουργεί ατμόσφαιρα που αρέσει σε κάθε ποδοσφαιριστή".

- Ο καλύτερος προπονητής που είχες στη σεζόν;

"Ο κάθε προπονητής έχει τις διαφορές του. Με τον Ένινγκ είχαμε πολύ καλή σχέση, τον Παντελίδη τον γνώρισα μόλις υπέγραψα. Δεν τον ήξερα προηγουμένως. Με τον Ένινγκ τα πηγαίναμε πάντα πολύ καλά και είναι ένας καλός προπονητής για τον Άρη".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ