ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

"Η Ομοσπονδία έφερε χάος, παραβίασε τις οδηγίες της UEFA"

"Η Ομοσπονδία έφερε χάος, παραβίασε τις οδηγίες της UEFA"

Ο γενικός διευθυντής της Ουτρέχτης, Τάις φαν Ες, μίλησε στο Sport24.gr και εξαπέλυσε επίθεση στην ολλανδική ποδοσφαιρική ομοσπονδία η οποία "παραβίασε τις οδηγίες της UEFA και έφερε χάος με τις κινήσεις της".

Ο καταμερισμός των ευρωπαϊκών εισιτηρίων στην Ολλανδία μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στη χώρα. Όχι σε όλες τις ομάδες, αλλά σε αυτές που θεωρούν ότι έχουν κάθε λόγο να νιώθουν αδικημένοι σχετικά με την επιλογή που έγινε από την ομοσπονδία.

Μία από αυτές είναι η Ουτρέχτη, η οποία μάλιστα ξεκαθάρισε ότι θα κινηθεί νομικά κατά της απόφασης. Τρεις μέρες μετά την απόφαση που προκάλεσε σωρεία διαμαρτυριών, ο γενικός διευθυντής της Ουτρέχτης, Τάις φαν Ες, τοποθετήθηκε για την κατάσταση στο Sport24.gr. Ο Ολλανδός παράγοντας εκτόξευσε αιχμές σε βάρος της ομοσπονδίας, αναφέροντας πως "παραβίασε τις οδηγίες της UEFA και έφερε χάος". Εξέφρασε μάλιστα την άποψη ότι η διαδικασία όχι μόνο θα επαναληφθεί, αλλά θα φέρει διαφορετικό αποτέλεσμα ως προς την διαδικασία επιλογής των ομάδων για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια. Διαβάστε τη δήλωση που έκανε ο γενικός διευθυντής της Ουτρέχτης.

"ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ UEFA"

"Πρώτα από όλα θα ήθελα να πω ότι ζούμε σε μια τρομερή περίοδο για την ανθρωπότητα. Ο αντίκτυπος του κορονοϊού σε όλο τον πλανήτη είναι τεράστιος και φέρνει μεγάλο πόνο και θλίψη σε πολύ κόσμο. Όλοι έχουμε την υποχρέωση να βοηθήσουμε και να υποστηρίξουμε στο μέγιστο για να διατηρηθούμε όλοι υγιείς

Έτσι, στην Ουτρέχτη καταλαβαίνουμε και υποστηρίζουμε την κυβέρνηση της Ολλανδίας, με την απόφασή της να μην υπάρχει ποδόσφαιρο μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου. Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία (KNVB) αποφάσισε να σταματήσει τις διοργανώσεις στην Ολλανδία, επειδή το ποδόσφαιρο δεν μπορεί να παιχτεί μέχρι τις 1 Σεπτεμβρίου. Αναφέρομαι στην ‘Eredivisie’ και στο κύπελο ‘KNVB Cup’.

Αυτή τη στιγμή η Ουτρέχτη βρίσκεται στον τελικό του κυπέλλου. Ο νικητής του τελικού παίρνει το εισιτήριο για τη φάση των ομίλων του Europa League. Δηλαδή το καλύτερο εισιτήριο μετά από αυτό του Champions League.

"Η Ομοσπονδία έφερε χάος, παραβίασε τις οδηγίες της UEFA"

Επίσης, αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στην έκτη θέση της ‘Eredivisie’, ενώ έχουμε δώσει έναν αγώνα λιγότερο από την πέμπτη Βίλεμ, τον οποίο αν κερδίσουμε θα είμαστε από πάνω, αφού έχουμε καλύτερο συντελεστή τερμάτων. Θα είμαστε εμείς πέμπτοι. Με τη Βίλεμ έχουμε παίξει δύο φορές και μετράμε μία νίκη και μια ισοπαλία. Η πέμπτη θέση ίσως δώσει εισιτήριο για τα προκριματικά του Europa League.

Από τη στιγμή που η ομοσπονδία σταμάτησε τις διοργανώσεις, τότε θα έπρεπε να ακολουθήσει τις οδηγίες της UEFA για να μοιράσει τα πέντε ευρωπαϊκά εισιτήρια γις τις ομάδες. Η διαδικασία επιλογής συλλόγων πρέπει να γίνεται με μια διαδικασία αντικειμενική, διαφανή και χωρίς διακρίσεις. Και βασίζεται επίσης σε αθλητικά κριτήρια.

Η διαδικασία επιλογής που έγινε από την ολλανδική ποδοσφαιρική ομοσπονδία δεν έγινε με βάση αυτών των οδηγιών της UEFA. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δοθούν τα πέντε εισιτήρια στις πρώτες πέντε ομάδες της κατάταξης στην ‘Eredivisie’.

"Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΘΑ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΕΙ ΚΑΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ"

Φαίνεται ότι η ομοσπονδία παραβιάζει όλες τις οδηγίες. Δεν έγινε με διαφάνεια, ούτε αντικειμενικά, ούτεν βασισμένα σε αθλητικά κριτήρια. Κατά την παρουσίαση της διαδικασίας επιλογής των ομάδων, την περασμένη Παρασκευή, δεν έγινε καμία αναφορά στον τελικό του Κυπέλλου και στο εισιτήριο που θα έδινε πρόκριση στους ομίλους του Europa League. Το εισιτήριο δόθηκε επανασυνδέθηκε με τον θεσμό του πρωταθλήματος. Χωρίς εξήγηση. Το εισιτήριο δόθηκε στην 3η της Eredivisie, Φέγενορντ. Την ομάδα δηλαδή με την οποία θα δίναμε τον τελικό του Κυπέλλου.

Η UEFA θα επικυρώσει τη διαδικασία επιλογής των ομάδων στα τέλη Μαΐου. Αυτή τη στιγμή προετοιμάζουμε, με την ομάδα των δικηγόρων μας, τη στρατηγική μας σε διαφορετικές αρχές, για να επισημοποιήσουμε την πράξη παραβίασης εκ μέρους της ομοσπονδίας. Εμείς και οι δικηγόροι μας, είμαστε σίγουροι ότι αυτή η πράξη παραβίασης θα επισημοποιηθεί και ότι από αυτό θα γίνει ξανά η διαδικασία της επιλογής των ομάδων. Αλλά με τη σωστή σειρά και με διαφορετικό αποτέλεσμα.

Η ολλανδική ποδοσφαιρική ομοσπονδία κάνει πραγματικά πολλά λάθη αυτή τη στιγμή στον χειρισμό της τρέχουσας κατάστασης σχετικά με τη διακοπή των αγώνων και φέρνει τρομερό χάος για πολλά ποδοσφαιρικά κλαμπ. Με μεγάλο αντίκτυπο".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ολλανδία: Τέλος χωρίς πρωταθλητή στη σεζόν 2019-2020
Ολλανδία: Η Ουτρέχτη πάει στα δικαστήρια την ομοσπονδία για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια
Ολλανδία: "Πόλεμος" μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος
Ολλανδία: Ζημία 400 εκατ. ευρώ λόγω της οριστικής διακοπής
Ζιγές: "Δεν φεύγω ως πρωταθλητής, δεν υπάρχει τρόπαιο"
TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ