ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Γουλιέλμος: "Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα τιμωρηθούν"

Γουλιέλμος: "Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα τιμωρηθούν"
EUROKINISSI

Ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Άρης, Δημήτρης Γουλιέλμος, μίλησε στο Sport24.gr για την κρίση στο μπάσκετ, ανέλυσε την όλη κατάσταση και παράλληλα υπογράμμισε τις λύσεις για να αλλάξει το σκηνικό και να μην χειροτερέψει.

Στις 13/02 ο Ολυμπιακός πήρε την απόφαση να αποχωρήσει από το ΟΑΚΑ , σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη διαιτησία της αναμέτρησης με τον Παναθηναϊκό. Ήταν το πρώτο επεισόδιο από τα πολλά που ακολούθησαν μέχρι σήμερα, τα οποία οδήγησαν στη μεγαλύτερη κρίση που έχει αντιμετωπίσει το μπάσκετ τα τελευταία χρόνια.

Οι αρμόδιοι για να μιλήσουν και να βρουν λύσεις δεν είναι άλλοι από τους ίδιους τους παράγοντες των ομάδων. Αυτοί είναι οι πρωταγωνιστές και το Sport24.gr τους δίνει τον λόγο για να τοποθετηθούν αλλά και να σημειώσουν τις λύσεις που πιστεύουν ότι θα φέρουν ανατροπή σκηνικού, με αποτέλεσμα το άθλημα να επιστρέψει σε μία κανονικότητα.

Το Sport24.gr, λοιπόν, μίλησε με τον Δημήτρη Γουλιέλμο, τον μεγαλομέτοχο της ΚΑΕ Άρης , ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στα όσα έχουμε παρακολουθήσει να συμβαίνουν τους τελευταίους μήνες κι έχει μία ξεκάθαρη πρόταση για να βελτιωθεί η κατάσταση.

"Θέλω να ξεκινήσω με το εξής. Ο Άρης είναι εκείνος που έφτασε το ελληνικό επαγγελματικό μπάσκετ εκεί που είναι. Έκανε το μπάσκετ χαρά για τον κόσμο. Το ανέβασε στο υψηλότερο σκαλί σε συλλογικό επίπεδο, ενώ έφτιαξε την Εθνική ομάδα, την επίσημη αγαπημένη όλων.

Λόγω, όμως, της δεισιδαιμονίας μέσα στον ίδιο τον Άρη, οι άλλοι βρήκαν την ευκαιρία να ξεκινήσουν ένα παιχνίδι μονά-ζυγά για το ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα. Η κατάσταση αυτή εξελίχθηκε, πήγαινε σταθερά από το κακό στο χειρότερο και καταντήσαμε εδώ που βρισκόμαστε σήμερα", ήταν η αρχική τοποθέτηση του ισχυρού άνδρα της ΚΑΕ Άρης.

Γουλιέλμος: "Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα τιμωρηθούν"
EUROKINISSI

"Φτάσαμε στο χειρότερο σημείο σήμερα. Ο κόσμος δεν θέλει να μας δει. Δεν θέλει να δει μπάσκετ! Όλοι είναι έξαλλοι με το άθλημα. Δεν θέλουν να βλέπουν μπάσκετ. Αυτό που πετύχαμε είναι να αλλοιώσουμε και να εξευτελίσουμε το προϊόν που λέγεται ελληνικό μπάσκετ.

Πρέπει να ξεχάσουμε τις αντιπαλότητες και τους οπαδισμούς. Να γυρίσουμε στα παλιά και να δούμε τι φταίει και πλέον το ελληνικό μπάσκετ δεν ανθίζει. Πρέπει να δείξουμε ξανά ότι το μπάσκετ είναι ηθική, είναι αξίες, είναι να πηγαίνουμε τα παιδιά μας στα γήπεδα. Ο κόσμος πρέπει να γυρίσει στο μπάσκετ. Είναι ένα άθλημα κοινωνικοποίησης και όχι ποιος θα κερδίσει και ποιος θα χάσει.

Εγώ από τη μεριά μου έχω μάθει να χειροκροτώ τον αντίπαλο. Αυτό ακριβώς το συναίσθημα πάμε να διαλύσουμε!", πρόσθεσε.

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα τιμωρηθούν

Ο Δημήτρης Γουλιέλμος δεν δίστασε ακόμα να πει πως: " Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα τιμωρηθούν. Ηθικά. Πώς; Ο κόσμος θα τους γυρίσει την πλάτη. Κι εμείς από τη μεριά μας έχουμε τεράστια ευθύνη που δεν τους βάλαμε σε μία σειρά. Θα τιμωρηθούμε κι εμείς γι' αυτό. Ο κόσμος έχει αντίληψη, βλέπει τι γίνεται και θα μας γυρίσει την πλάτη.

Πρέπει να δούμε που κάναμε λάθος. Όλοι ξέρουν τι γίνεται. Τα αποτελέσματα των αγώνων δεν είναι απόλυτα αντικειμενικά. Δεν χρειάζεται να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας. Πρέπει να βάλουμε το μαχαίρι στο κόκκαλο και να δούμε τι φταίει και το άθλημα δεν είναι αυτό που θα θέλαμε να είναι".

Τον ρωτήσαμε στη συνέχεια σχετικά με ενδεχόμενες λύσεις που θα άλλαζαν το σκηνικό: "Το πιο βασικό όλων είναι βγάλουμε τα οπαδικά γυαλιά. Να φορέσουμε τα γυαλιά του μπάσκετ. Να γυρίσουμε πίσω στα βασικά όπως είπα. Με έμφαση στους Έλληνες παίκτες κι ανταγωνισμό μέσα σε υγιή πλαίσια. Όλοι θα χρειαστεί να κάνουμε θυσίες. Και πρέπει να κάνουμε θυσίες αν θέλουμε το καλό του αθλήματος".

Καταστρέφουν το μπάσκετ κι εμείς κοιτάμε

Κατόπιν, ο Δημήτρης Γουλιέλμος μίλησε ανοιχτά για τους "αιώνιους": "Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός καταστρέφουν το μπάσκετ κι εμείς κοιτάμε. Ο Ολυμπιακός αποφάσισε να μην κατέβει αν δεν οριστούν ξένοι διαιτητές, κάτι που δεν γίνεται. Γιατί αν ζητήσει ένας, μπορεί να ζητήσουν και οι άλλοι. Τι θα γίνει μετά; Θα έχουμε την κατάντια του ποδοσφαίρου; Επομένως, ο Ολυμπιακός φταίει που το ξεκίνησε όλο αυτό, αλλά αν εξετάσουμε τους λόγους θα πρέπει να αναρωτηθούμε αν ο Ολυμπιακός έχει λάθος.

Γουλιέλμος: "Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα τιμωρηθούν"
EUROKINISSI

Μετά ακολούθησε κι ο Παναθηναϊκός, που δεν κατέβηκε στο ματς με την Κύμη κι έτσι υποβιβάστηκε το Λαύριο. Τέλεια! Ωραίο πρωτάθλημα. Ξεκινάς από κάπου και δεν ξέρεις που θα καταλήξεις. Αυτό γίνεται επειδή Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός δεν κοιτάνε το πρωτάθλημα αλλά παίζουν μονά ζυγά μεταξύ τους για το ποιος θα το πάρει. Προσωπικά συμφωνώ με τον Ολυμπιακό. Πρέπει να γίνουν αλλαγές. Αλλά όχι πριν το τέλος του πρωταθλήματος. Ας περιμένουμε πρώτα να τελειώσει" .

Δεν είναι μόνο η διαιτησία το πρόβλημα

Το πρόβλημα, βέβαια, δεν είναι μόνο οι διαιτητές, όπως παραδέχτηκε: "Οι Έλληνες διαιτητές είναι εξαιρετικοί. Η διαιτησία είναι το πρόβλημα. Αυτή είναι η διαφορά. Και φυσικά δεν είναι μόνο αυτό το πρόβλημα. Υπάρχει και το τηλεοπτικό. Υπάρχει και η βία που είναι κάτι που πρέπει να καταπολεμήσουμε γιατί διαφορετικά θα του επιτρέψουμε να μεγαλώσει. Το οπαδικό συναίσθημα πρέπει να ανθίσει. Οι οργανωμένοι είναι καλό να υπάρχουν. Είναι η δύναμη των ομάδων. Αλλά μέσα σε λογικά πλαίσια και με υγιείς όρους.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα του πρωταθλήματος είναι πως δεν υπάρχει αξιοπρεπές προϊόν. Ξεκινάει η χρονιά και ξέρουμε ποιος θα το πάρει. Άρα, γιατί να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο; Αυτό είναι που πρέπει να καταπολεμήσουμε. Να γίνουμε ξανά κοινωνοί κοινών αρχών. Να δείξουμε ξανά τι πρεσβεύει το μπάσκετ. Κάποιοι δεν το κάνουν. Κοιτάνε μόνο την ομάδα τους. Πρέπει να αλλάξει αυτό. Έχουμε μία χρυσή ευκαιρία μπροστά μας κι αυτή είναι να μετατρέψουμε το πρόβλημα που προέκυψε σε λύση".

Κι η κουβέντα μας έκλεισε με το εξής μήνυμα: "Ευελπιστώ να βρεθεί λύση. Φυσικά, το πρωτάθλημα δίχως τον Ολυμπιακό θα έχει σοβαρό θέμα. Πιστεύω όμως πως έστω και την τελευταία στιγμή θα βρεθεί λύση. Αν δεν βρεθεί, σημαίνει πως εμείς -οι άνθρωποι του μπάσκετ δηλαδή- δεν αξίζουμε να έχουμε τη λύση. Πρέπει να πάρουμε πρωτοβουλίες. Όχι μόνο ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός. Όλοι πρέπει να το κάνουμε. Κι ο Άρης λόγω μεγέθους έχει μεγάλη ευθύνη και θα βγει μπροστά".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ