ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Γουέλκαμ: "Οι δολοφονίες στην Ονδούρα είναι κανόνας"

Γουέλκαμ: "Οι δολοφονίες στην Ονδούρα είναι κανόνας"

Ο επιστήθιος φίλος του αδικοχαμένου Άρνολντ Περάλτα μιλάει στο Sport24.gr. "Οι δολοφονίες στην Ονδούρα είναι ο κανόνας, όχι η εξαίρεση" υποστηρίζει ο Σάνον Γουέλκαμ και λέει κλαίγοντας: "Έχασα τον αδερφό μου, δεν θα τον ξεχάσω ποτέ...".

Ο 26χρονος ποδοσφαιριστής Άρνολντ Περάλτα σκοτώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής (11/12) στην πατρίδα του, την Ονδούρα, στο πάρκινγκ ενός εμπορικού κέντρου στην πόλη Λα Κέιμπα. Βρέθηκε νεκρός από πυροβολισμούς αγνώστων δραστών.

Πρόκειται για ένα τραγικό συμβάν, το οποίο όμως συνηθίζεται στη συγκεκριμένη χώρα. Αδελφικός του φίλος ο Σάνον Γουέλκαμ, ο συμπατριώτης του που αγωνίζεται στην Ελλάδα, στον Αιγινιακό. Ο Γουέλκαμ μίλησε στο Sport24.gr για τον αδικοχαμένο πρώην συμπαίκτη του και υποστήριξε ότι χάθηκε ένας "σπάνιος άνθρωπος", όπως τον χαρακτήρισε.

Γουέλκαμ: "Οι δολοφονίες στην Ονδούρα είναι κανόνας"
INTIME SPORTS

Ο 27χρονος Γουέλκαμ και ο 26χρονος Περάλτα έπαιξαν μαζί στην Βίδα, στην ομάδα της Ονδούρας. Από τότε "έδεσαν" και δεν αποχωρίζονταν ο ένας τον άλλον. Ο Γουέλκαμ επισημαίνει στο Sport24.gr: "Με πήραν τηλέφωνο σήμερα τα ξημερώματα και κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά. Όταν μου είπαν ότι πέθανε ο Περάλτα έβαλα τα κλάματα. Δεν μπορώ να το πιστέψω. Η ζωή είναι πολύ σκληρή".

Γουέλκαμ: "Οι δολοφονίες στην Ονδούρα είναι κανόνας"

Ο Γουέλκαμ σε πανηγυρικό στιγμιότυπο με τον Περάλτα (δεξιά)

Τι άνθρωπος ήταν ο Περάλτα; " Ήταν χαμογελαστός, είχε χιούμορ, όλη την ώρα ήθελε να κάνει πλάκα. Ήταν φιλικός, ειλικρινής, δεν σου έκρυβε τίποτα. Από τα παιδιά που χαίρεσαι να κάνεις παρέα μαζί τους. Οι δικοί μου μού έλεγαν να τον κάνω παρέα γιατί είναι καλό παιδί. Ποτέ δεν άλλαξε ο χαρακτήρας του".

Γιατί όμως πιστεύει ότι κατέληξε έτσι ο Περάλτα; "Αυτό που συνέβη με τον Περάλτα δεν είναι εξαίρεση στην Ονδούρα, ο κανόνας είναι. Είναι κρίμα, αλλά εκεί έτσι είναι τα πράγματα. Είναι δύσκολο να επιβιώσεις. Όταν κάποιος έχει λεφτά, είναι έγκλημα να αγοράρει ακριβό αυτοκίνητο. Θα είναι μεγάλο λάθος. Όσο για τον Περάλτα, είμαι βέβαιος ότι οι λόγοι της δολοφονίας είναι οικονομικοί".

Γουέλκαμ: "Οι δολοφονίες στην Ονδούρα είναι κανόνας"

Ο εξτρέμ του Αιγινιακού θυμάται μερικές από τις ωραίες στιγμές που πέρασε με τον Περάλτα: "Όταν παίζαμε στη Βίδα, μου έλεγε πόσο καλός παίκτης είμαι. Ότι του έκανε μεγάλη εντύπωση που δεν με καλούσαν στην Εθνική. Όταν σκόραρα, ήταν ο πρώτος που ερχόταν να με αγκαλιάσει. Είχαμε και καλές και κακές στιγμές. Όταν πήγε στη Σκωτία (σ. Ρέιντζερς) και εγώ στην Ελλάδα, μιλούσαμε κάθε βράδυ στο skype. Είμαι χαρούμενος που τον γνώρισα. Έχασα ένα αληθινό φίλο".

Ο Γουέλκαμ επεσήμανε πως το όνειρο κάθε ποδοσφαιριστή της Ονδούρας είναι να φύγει από εκεί και να συνεχίσει στην Ευρώπη: " Όλοι αυτό ονειρευόμαστε, είναι κάτι σαν διέξοδος από τις μεγάλες δυσκολίες που βιώνουμε στην Ονδούρα. Δεν είναι ότι δεν θέλουμε να επιστρέψουμε ποτέ πίσω, αλλά παλεύουμε να ζήσουμε τις οικογένειές μας που μένουν πίσω".

Follow me on twitter: Dimitris Samolis

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ