ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Γκόγκιτς: "Θα την πληρώσουν οι ακαδημίες λόγω κορονοϊού"

Γκόγκιτς: "Θα την πληρώσουν οι ακαδημίες λόγω κορονοϊού"

Ο μέσος της Χάμιλτον, Άλεξ Γκόγκιτς, μιλά στο Sport24.gr για την καραντίνα στη Γλασκώβη, την αρχική υποτίμηση της κατάστασης και υποστηρίζει ότι οι ακαδημίες θα πληρώσουν την οικονομική κρίση λόγω κορονοϊού.

Βρίσκεται σε καραντίνα κλεισμένος σπίτι του στη Γλασκώβη και τηρεί τα μέτρα προστασίας, ασφάλειας και υγιεινής κόντρα στον κορονοϊό.

Ο γιος του Σίνισα Γκόγκιτς, Άλεξ, βρίσκεται από το 2017 στη Σκωτία για λογαριασμό της Χάμιλτον, ωστόσο γνωρίζει άριστα τη βρετανική νοοτροπία.

Είναι από το 2013 στο Νησί, όταν αρχικά πήγε για λογαριασμό της Σουόνσι. Ο 25χρονος μέσος - διεθνής με τις μικρές ηλικιακά εθνικές ομάδες της Κύπρου - μιλά στο Sport24.gr για την κατάσταση και τη νέα πραγματικότητα στη Γλασκώβη και την αρχική υποτίμηση της κατάστασης.

"Στη Γλασκώβη μπορείς να βγεις χωρίς να στείλεις μήνυμα. Τα πράγματα είναι πιο ήρεμα, δεν έχει αυτοκίνητα. Δεν υπάρχει δηλαδή κάποια διαταγή από το κράτος, αλλά ο κόσμος το καταλαβαίνει μόνος του. Βέβαια, μια ημέρα που είχε ήλιο είδα ότι βγήκε περισσότερος κόσμος έξω.

Ο κορονοϊός είναι το πρώτο θέμα στην τηλεόραση. Ουρά θα δεις μόνο στα σούπερμαρκετ. Τις φορές που βγήκα για να ψωνίσω, διαπίστωσα ότι τηρείται η απόσταση.

Γκόγκιτς: "Θα την πληρώσουν οι ακαδημίες λόγω κορονοϊού"

Στην αρχή των περιοριστικών μέτρων, βέβαια, κι εδώ επικράτησε πανικός. Άδειασαν τα ράφια με μακαρόνια και χαρτιά υγείας.

Είδαμε ότι ο και ο Μπόρις Τζόνσον στην αρχή το μόνο που είπε ήταν "πλύνετε τα χέρια σας". Δεν έδωσε τη δέουσα σημασία και βλέπουμε ότι τώρα κι αυτός νοσηλεύεται. Αυτός ο ιός δεν κάνει διακρίσεις."

Το ποδόσφαιρο όχι μόνο στη Σκωτία και στην Αγγλία, αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα. Και πώς θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, άλλωστε;

Ο Άλεξ Γκόγκιτς μιλά για τις φήμες περί μη ολοκλήρωσης της σεζόν στη Scottish Premiership και τονίζει ότι ακόμη και οι αντίθετες φωνές καταλαβαίνουν το λόγο που υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο.

"Κυκλοφόρησαν τις τελευταίες ημέρες φήμες ότι θα σταματήσει το πρωτάθλημα, αλλά δεν υπάρχει κάτι επίσημο. Δεν θα μπορεί να υπάρχει κάτι επίσημο από τη στιγμή που υπάρχει η οδηγία της UEFA. Όλοι καταλαβαίνουν ότι θα πάρει τον τίτλο η Σέλτικ.

Αντιδρούν ίσως οι οπαδοί της Ρέιντζερς, αλλά κι αυτοί καταλαβαίνουν ότι εάν δεν ολοκληρωθεί η σεζόν, θα είναι γιατί οι συνθήκες πανδημίας δεν θα το επιτρέπουν".

Ο γεννημένος στη Λευκωσία 25χρονος μέσος τονίζει ότι η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Σκωτίας κινήθηκε πιο γρήγορα σε σχέση με αυτήν της Αγγλίας και εκτιμά ότι τις οικονομικές επιπτώσεις λόγω αναστολής δράσης θα πληρώσουν πρώτα οι ακαδημίες.

"Η ομοσπονδία της Σκωτίας θα έλεγα ότι πήρε ακόμη πιο γρήγορα και έγκαιρα την απόφαση σε σχέση με αυτήν την Αγγλία.

Γκόγκιτς: "Θα την πληρώσουν οι ακαδημίες λόγω κορονοϊού"

Η ομάδα μου, η Χάμιλτον, έχει μπει στο 20-80 που εφάρμοσε η κυβέρνηση. Δεν ξέρω πώς θα είναι το ποδόσφαιρο μετά από την την κρίση, αλλά πιστεύω ότι σε παγκόσμιο επίπεδο πρώτα θα την πληρώσουν οι ακαδημίες. Κι αυτό γιατί είναι πιο εύκολο να κόψουν χρήματα από εκεί, σε σχέση με την πρώτη ομάδα".

Προέρχεται από μια εξαιρετική σεζόν, κάτι που αποδεικνύεται κι από τη στατιστική. Έπαιξε σε 29 ματς την τρέχουσα σεζόν και πέτυχε ένα γκολ στο πρωτάθλημα, ενώ είχε 4 συμμετοχές στο Κύπελλο και 5 στο League Cup. Μάλιστα ψηφίστηκε ως MVP της σεζόν από τους οπαδούς.

Δηλώνει μέσα από το Sport24.gr έτοιμος για το βήμα παραπάνω, είτε αυτό βρίσκεται στη Σκωτία, είτε στην Ελλάδα, είτε σε κάποια άλλη χώρα.

"Προσωπικά είμαι έτοιμος για το βήμα παραπάνω είτε αυτό βρίσκεται στη Σκωτία, είτε στην Ελλάδα, είτε σε κάποια άλλη χώρα. . Επέστρεψα από χιαστό κι επέστρεψα δριμύτερος. Έπαιζα στο κέντρο της άμυνας και μόλις ήλθε ο νέος προπονητής με έβαλε αμυντικό μέσο. Στη φυσική μου θέση. Στην αρχή δεν με πίστεψαν, αλλά έπαιξα σχεδόν σε όλα τα ματς. Έλειψα μόνο από αυτό με την Αμπερντίν κι αυτό γιατί είχα πάρει κόκκινη".

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ