ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Γιαννακόπουλος: "Όταν έχεις πάρει το Euro 2004, δεν βλέπεις κανέναν"

Γιαννακόπουλος: "Όταν έχεις πάρει το Euro 2004, δεν βλέπεις κανέναν"
EUROKINISSI

Πιστεύει πολύ στην πρόκριση της Εθνικής στο Μουντιάλ ο Στέλιος Γιαννακόπουλος, ο οποίος μίλησε στο Sport24.gr για τα μπαράζ με την Κροατία, ενώ αναφέρθηκε στην δουλειά του Σκίμπε. Τι είπε για τις ηχηρές απουσίες και το εχθρικό κλίμα στο Ζάγκρεμπ.

Ο Στέλιος Γιαννακόπουλος από τους "στυλοβάτες" στον άθλο του 2004 στα γήπεδα της Πορτογαλίας, όταν η Εθνική μας ομάδα σόκαρε τον ποδοσφαιρικό πλανήτη με το μυθικών διαστάσεων επίτευγμά της, κατακτώντας το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Μάλιστα, ήταν από εκείνους έδωσαν το... σύνθημα της αντεπίθεσης στα προκριματικά εκείνης της διοργάνωσης, αφού το δικό του γκολ του στη "Ρομαρέδα" με την Ισπανία χάρισε στην γαλανόλευκη το τριποντο επί της "furia roja" και την έβαλε σε τροχιά πρόκρισης.

Έκτοτε, κύλησε πολύ νερό στ' αυλάκι, ακολούθησαν και άλλες επιτυχίες, η Εθνική συνέχισε να βρίσκεται στην ελίτ για μια δεκαετία, για να ακολουθήσει μια εφιαλτική διετία στα προκριματικά του Euro 2016. Πλέον, έχουμε μπει στην εποχή Σκίμπε, έχει επανέλθει η κανονικότητα, η ομάδα μπήκε εκ νέου σε ράγες επιτυχίες και διεκδικεί την συμμετοχή της σε τρίτο σερί Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ο παλαίμαχος άσος, ο οποίος φόρεσε 77 φορές την φανέλα με το εθνόσημο από το 1997 ως το 2008 και σημείωσε 12 τέρματα, μίλησε στο Sport24.gr ενόψει της πρώτης μάχης με την Κροατία στο "Μάξιμιρ" της Κροατίας για τα μπαράζ πρόκρισης στο Μουντιάλ της Ρωσίας. Ο άλλοτε δεξιός χαφ του Εθνικού Αστέρα, του Πανηλειακού, του Ολυμπιακού, της Μπόλτον, της Χαλ και της ΑΕΛ, εξέφρασε την πίστη του πως η Εθνική μπορεί να τα καταφέρει. Και πως να μην το πιστεύει, όταν συμμετείχε ο ίδιος στο θαύμα του 2004.

Θα φτιάξει τους διεθνείς το εχθρικό κλίμα

Ερωτηθείς για το τι θα πρέπει να προσέξει η Εθνική στο πρώτο ματς μέσα στο Ζάγκρεμπ, τόνισε πως "το βασικό είναι να είμαστε πολύ καλοί στο αμυντικό κομμάτι και να μην δεχτούμε γκολ, ώστε να έχουμε ένα αποτέλεσμα που θα μας επιτρέψει στο δεύτερο παιχνίδι να διεκδικήσουμε την πρόκριση".

Όσο για το αν θεωρεί πως το εχθρικό κλίμα στην Κροατία, θα επηρεάσει αρνητικά τους παίκτες, ο ίδιος πιστεύει το ακριβώς αντίθετο, τονίζοντας: "Ίσα ίσα νομίζω ότι θα τους φτιάξει αυτό το κλίμα τους διεθνείς. Γιατί είναι κλίμα που αποδεικνύει ότι εκτός του ότι μας υπολογίζουν πολύ, υπάρχει και φόβος. Όταν βλέπεις τέτοιες δηλώσεις και τέτοιο κλιμα, είναι υπέρ της ομάδας μας όλα αυτά".

Είναι πολύ μεγάλες οι απουσίες, αλλά θα έχουμε εξίσου καλή εικόνα

Η Εθνική δεν υπολογίζει σε Μανωλά, Μάνταλο και Δώνη. Σημαντικές απουσίες μεν, που όμως μπορούν να συσπειρώσουν την ομάδα. Ο Στέλιος Γιαννακόπουλος πιστεύει πως ναι μεν είναι μεγάλες οι απώλειες, αλλά η ομάδα θα βγει πιο ενωμένη:

"Όντως, είναι πολύ μεγάλες οι απουσίες και οι τρεις, γιατί μιλάμε για πολύ καλούς ποδοσφαιριστές ο καθένας στη θέση του. Είναι πολύ μεγάλες απώλειες για την ομάδα, αλλά θεωρώ πως κάτι τέτοια γεγονότα συσπειρώνουν την ομάδα, βγαίνει πιο ενωτικό κλίμα και αυτοί που θα κληθούν να αντικαταστήσουν τα παιδιά, θα προσπαθήσουν να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για να μην φανεί αυτό το κενό. Θεωρώ ότι θα γίνει αυτό το πράγμα και θα έχουμε εξίσου καλή εικόνα".

Ο Σκίμπε έχει κάνει το αυτονόητο. Δεν δοκιμάζει πράγματα που η Εθνκή δεν μπορεί να κάνει

Έχοντας δουλέψει και ο ίδιος με Γερμανό προπονητή, τον Ότο Ρεχάγκελ, ξέρει και πώς σκέφτονται και πώς δουλεύουν. Τι άλλαξε ο Μίχαελ Σκίμπε σε σχέση με τους προκατόχους του και η Εθνική βελτίωσε την εικόνα της; Ο ίδιος απάντησε στο Sport24.gr πως "στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν μυστικά. Οποιοσδήποτε πάει να κάνει ριζικές αλλαγές σε μια ομάδα που είναι ήδη διαμορφωμένο το dna της και πάει να το αλλάξει, αυτομάτως βγαίνουν και αρνητικά αποτελέσματα.

Εγώ θεωρώ ότι έκανε το αυτονόητο ο κ. Σκίμπε, είδε ποια είναι δυνατά και τα αδύνατα σημεία της ομάδας μας, ποια είναι η κουλτούρα μας ως ομάδα, ως λαός και ως ποδόσφαιρο και παίζει αυτό ακριβώς που παίζαμε τα προηγούμενα χρόνια που η Εθνική ήταν αποτελεσματική. Δεν πάει να δοκιμάσει πράγματα που η Εθνκή ομάδα δεν μπορεί να κάνει".

Όταν έχεις πάρει το '04, δεν βλέπεις κανέναν

Παρά τον υψηλό βαθμό δυσκολίας, πιστεύει στην πρόκριση; "Εννοείται ότι πιστεύω στην πρόκριση", είπε με περίσσια αυτοπεποίθηση και συνέχισε, θυμίζοντας τον άθλο του Euro 2004 που αποτελεί οδηγό για το παρόν και το μέλλον: "Είναι δυνατόν να μην πιστεύω; Ολόκληρο Κύπελλο πήραμε, δεν θα πιστεύουμε στην πρόκριση; Όταν έχεις πάρει το '04, δεν βλέπεις κανέναν".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ