ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Δημήτρης Εμμανουηλίδης στο Sport24.gr: "Να γυρίσουμε με μετάλλιο"

Δημήτρης Εμμανουηλίδης στο Sport24.gr: "Να γυρίσουμε με μετάλλιο"
ΔΙΚΗ ΜΑΣ

Η Εθνική Νέων αντιμετωπίζει σήμερα την Ιταλία στον ημιτελικό των Μεσογειακών αγώνων και ο πρώτος σκόρερ της Ελλάδας, Δημήτρης Εμμανουηλίδης, μιλάει στο Sport24.gr για τον σπουδαίο ημιτελικό και τον στόχο που πλέον είναι η κατάκτηση ενός μεταλλίου.

Ο πρώτος στόχος της Εθνικής Νέων στους Μεσογειακούς αγώνες της Ταραγόνα επετεύχθη καθώς το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα με δυο νίκες σε δυο παιχνίδια πέρασε ως πρώτο από τον όμιλό του και έβαλε τις βάσεις για ένα μετάλλιο.

Επόμενος μεγάλος στόχος για τους Έλληνες διεθνείς του Γιάννη Γκούμα είναι η κατάκτηση ενός μεταλλίου που θα έρθει αν η Ελλάδα επικρατήσει σήμερα το απόγευμα (18:00) της Ιταλίας στον ημιτελικό που θα γίνει στην Ισπανία.

Λίγες ώρες πριν την αναμέτρηση των ημιτελικών, ο πρώτος σκόρερ της Εθνικής Νέων, Δημήτρης Εμμανουηλίδης, ο οποίος έχει σκοράρει και στα δυο παιχνίδια με Τουρκία και Γαλλία, μιλάει στο Sport24.gr.

Ο νεαρός επιθετικός του Παναθηναϊκού που είναι εκ των μικρότερων της αποστολής μαζί με τους Νικοπολίδη και Σαρδέλη αναφέρθηκε στον πρωταρχικό στόχο που είχε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα αλλά και στον στόχο που έχουν βάλει από εδώ και πέρα οι παίκτες του Γιάννη Γκούμα.

Αναφέρεται στις δυσκολίες που είχαν τα δυο πρώτα ματς ενώ κάνει ανάλυση και της αναμέτρησης που θα ακολουθήσει με την Ιταλία και πού θα κριθεί. Σύμφωνα με τον Εμμανουηλίδη η Εθνική Ελλάδος είναι πιο "ομάδα" απ' όλες τις υπόλοιπες εθνικές που βρίσκονται στους Μεσογειακούς αγώνες και αυτό φαίνεται στον αγωνιστικό χώρο.

Ποιος ήταν ο στόχος που είχατε θέσει φεύγοντας από την Ελλάδα ενόψει των αγώνων με Τουρκία και Γαλλία αρχικά στη φάση των ομίλων;
"Ο στόχος μας από την αρχή δεν θα μπορούσε να ήταν άλλος από το να έρθουμε εδώ και να κάνουμε δυο στα δυο που θα μας έδινε σίγουρα την πρόκριση. Κάτι το οποίο καταφέραμε και είμαστε περήφανοι".

Και από τη στιγμή που ήρθε η πρόκριση στα ημιτελικά;
"Τώρα από τη στιγμή που προκριθήκαμε, και μάλιστα με το απόλυτο, στόχος μας είναι το μετάλλιο και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να το κατακτήσουμε. Να μην αδικήσουμε τους εαυτούς μας και να φύγουμε από εδώ τουλάχιστον με ένα μετάλλιο στο στήθος. Εύχομαι αυτό να είναι το χρυσό".

Επειδή ο κόσμος δεν έχει εικόνα, πλην των αποτελεσμάτων, για τα δυο πρώτα ματς. Πήρατε εύκολα τη νίκη; Ποιος αντίπαλος ήταν δυσκολότερος;
"Εύκολο δεν ήταν κανένα από τα δυο ματς. Πιστεύω όμως ότι η Τουρκία ήταν περισσότερο ομάδα σε αντίθεση με τη Γαλλία που ό,τι έκαναν στη διάρκεια του παιχνιδιού ήταν από ατομική ενέργεια. Επίσης πιστεύω ότι το ματς κόντρα στην Τουρκία ήταν πιο δύσκολο γιατί είχαμε καιρό να βρεθούμε σαν ομάδα και έπρεπε να βρούμε τα πατήματα μας στην αρχή. Γι αυτό θεωρώ πως και η απόδοσή μας στο πρώτο ημίχρονο δεν ήταν καλή και παραλίγο να το πληρώσουμε. Αλλά το πάθος και η ψυχή που δείξαμε μας ανέδειξε νικητές".

Τώρα έχετε μπροστά σας σήμερα τον ημιτελικό με την Ιταλία, έχετε εικόνα από τον αντίπαλο σας;

"Έχουμε μελετήσει τον αντίπαλο μας και έχουμε πάρει τις κατάλληλες οδηγίες από το τεχνικό επιτελείο, ενώ θα μιλήσουμε ξανά τις επόμενες ώρες και πλέον όλα εξαρτώνται από εμάς. Εμείς θα τα δώσουμε όλα και από εκεί και πέρα θα δείξει".

Πού πιστεύεις ότι μπορεί να κριθεί ο ημιτελικός;
"Θα γίνει ένα δυνατό ματς, θεωρώ ότι θα έχει πολλή ένταση. Άποψη μου είναι πως όποιος πάρει τις περισσότερες μονομαχίες τότε αυτός θα είναι και ο νικητής της αναμέτρησης".

Αν κερδίσετε και προκριθείτε στον τελικό... σίγουρα θα έχετε εξασφαλίσει ένα μετάλλιο. Αυτό πιστεύεις πως μπορεί να σας αγχώσει;
"Όχι δεν μας αγχώνει καθόλου. Ίσα, ίσα μας πεισμώνει στο να μπούμε πιο δυνατά στο ματς γιατί ένα μετάλλιο, ανεξάρτητα αν θα είναι το χρυσό ή το αργυρό είναι πολύ σημαντικό τόσο σε ομαδικό επίπεδο όσο και σε ατομικό και φυσικά θα είναι και σημαντική διάκριση για όλους μας".

Έχεις πετύχει τα περισσότερα γκολ έως τώρα στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, έχοντας σκοράρει και στα δυο ματς, βοηθώντας τα μέγιστα στο να φτάσετε στη νίκη. Πώς κρίνεις την απόδοσή σου;
"Αυτό δεν το κρίνω εγώ, αυτό το κρίνει ο κόουτς και το επιτελείο του. Εμένα δουλειά μου από τη στιγμή που με επιλέγει ο προπονητής είναι να τα δώσω όλα τόσο για την ομάδα μου και έναν λόγο παραπάνω επειδή φοράμε το εθνόσημο στο στήθος. Φυσικά και είμαι χαρούμενος για τα γκολ μου όμως δεν κοιτάω αυτό αλλά το πως μπορώ να βοηθήσω την ομάδα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο".

Παραμένεις "καυτός" όμως καθώς ήσουν και ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος Super League K20 με 19 τέρματα...
"Είναι μια σημαντική διάκριση αυτή, αλλά να είστε σίγουροι ότι μόνο μέσα από την ομαδικότητα κάποιος μπορεί να πάει μπροστά και μόνος του δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Για αυτό και θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συμπαίκτες μου και τους προπονητές που με έχουν βοηθήσει ως τώρα".

Στην επιθετική γραμμή της Εθνικής εκτός από εσένα βρίσκονται και οι Γκαργαλατζίδης, Βοϊλης που επίσης σκόραραν με τη Γαλλία και επίσης ήταν στην πρώτη πεντάδα των σκόρερ στο φετινό πρωτάθλημα της Super League Κ20. Ουσιαστικά μιλάμε για μια τριάδα με περισσότερα από πενήντα γκολ στη σεζόν. Θεωρείς ότι η επιθετική γραμμή είναι το δυνατό στοιχείο αυτής της ομάδας;
"Όντως είναι ένα από τα δυνατά στοιχεία της ομάδας αλλά μέχρι εκεί. Η ομάδα αποτελείται από ένα σύνολο ταλαντούχων παιδιών απ' όλες τις απόψεις κατά την γνώμη μου και έχει κάτι που τη διακρίνει από τις υπόλοιπες και αυτό είναι η ομαδικότητα που βγάζει στον αγωνιστικό χώρο".

Πως βλέπεις συνολικά τη διοργάνωση έως τώρα; Έχετε την ευκαιρία να δείτε αγωνιζόμενους άλλους Έλληνες αθλητές;
"Είναι μια πολύ ωραία διοργάνωση με καλή οργάνωση που διεξάγεται σε ένα φανταστικό μέρος. Σου δίνει τη δυνατότητα για νέες γνωριμίες με άλλους αθλητές και γενικά όλα εδώ είναι πολύ ωραία και οργανωμένα. Δυστυχώς δεν είχαμε τη δυνατότητα έως τώρα δούμε τις προσπάθειες άλλων Ελλήνων αθλητών αλλά μαθαίνουμε για αυτούς και χαιρόμαστε με τις επιτυχίες τους και τα μετάλλια τους. Εύχομαι να μπορέσουμε να πάρουμε και εμείς ένα μετάλλιο".

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ