Αγραβάνης στο Sport24.gr: "Θα είναι έγκλημα αν αρχίσει ξανά το πρωτάθλημα"

Ο πάουερ φόργουορντ του Προμηθέα, Δημήτρης Αγραβάνης, εξηγεί στο Sport24.gr γιατί, κατά τη γνώμη του, δεν πρέπει να ξεκινήσει και πάλι το πρωτάθλημα, αλλά εκφράζει και τη δυσαρέσκειά του για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίστηκαν οι παίκτες.

Η απόφαση του ΕΣΑΚΕ για να μπει εδώ και τώρα μια τελεία στο φετινό πρωτάθλημα της Basket League εξαιτίας της εξάπλωσης του κορονοϊού, αποτελεί το κύριο θέμα συζήτησης των τελευταίων ημερών στον ελληνικό μπασκετικό μικρόκοσμο. Οι παίκτες ξεσηκώθηκαν, καθώς θεωρούν ότι τους γύρισαν την πλάτη, ενώ και οι προπονητές εξέφρασαν ανοιχτά την αντίθεσή τους. Το Sport24.gr επικοινώνησε με τον 25χρονο άσο που μοιράστηκε τις σκέψεις του.

Αναλυτικά η συνέντευξή του στον Δημήτρη Σκούρτα:

Έχουμε την αντιπαράθεση των παικτών με τον ΕΣΑΚΕ για την απόφαση να μπει ένα τέλος το πρωτάθλημα. Θεωρείς ότι ήταν μια βεβιασμένη κίνηση;

«Να ξεκινήσω λέγοντας πως η άποψή μου είναι ότι δεν μπορεί να ξαναρχίσει το πρωτάθλημα μετά από ενάμιση μήνα. Θα είναι έγκλημα. Το καλοκαίρι οι παίκτες καθόμαστε περίπου δέκα ημέρες και πάντα βρίσκουμε τον τρόπο να κάνουμε προπόνηση ώστε να διατηρούμαστε σε καλή κατάσταση. Μετά από τις δέκα ημέρες θέλουμε με την προετοιμασία περίπου ενάμιση μήνα ώστε να φτάσουμε στο επιθυμητό επίπεδο. Φανταστείτε τώρα που βρισκόμαστε στα σπίτια μας και έχοντας μείνει για τόσο μεγάλο διάστημα εκτός δράσης να πρέπει να παίξουμε ξανά. Χωρίς τον παραμικρό ρυθμό. Δεν εξυπηρετεί κάποιον όλο αυτό, επαναλαμβάνω είναι έγκλημα».

Αυτό με την αποχή για τόσο μεγάλο διάστημα είναι εξόχως σημαντικό…

«Τι νόημα θα είχε να ξεκινήσει και πάλι το πρωτάθλημα μέσα Ιουνίου. Για τους παίκτες αυτό εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους για τραυματισμούς. Μετά ακολουθεί το καθαρά μπασκετικό κομμάτι. Σκέψου να είσαι ουσιαστικά ανενεργός για ενάμιση μήνα. Απλά δεν γίνεται».

Και υπάρχουν πολλές φωνές στην Ευρώπη προς αυτή την κατεύθυνση…

«Νομίζω σχεδόν όλοι οι παίκτες στην Ευρώπη δεν συμφωνούν να ξεκινήσει η σεζόν. Θα πει κάποιος κοιτάξτε τι γίνεται στο ΝΒΑ όπου έχουν αποφασίσει να περιμένουν. Πιστεύω ότι δεν θα πρέπει να γίνονται τέτοιες συγκρίσεις. Το ΝΒΑ είναι κάτι τελείως διαφορετικό. Οι συγκρίσεις δεν έχουν νόημα».

Επανέρχομαι όμως στην απόφαση της διοργανώτριας αρχής…

«Ξεκάθαρα πρόκειται για λάθος. Δεν γίνεται να μην λάβει υπόψη τους πρωταγωνιστές που δεν είναι άλλοι από τους παίκτες και τους προπονητές. Πρόκειται για μια λανθασμένη απόφαση απ’ όλες τις πλευρές.

Το μπάσκετ δυστυχώς βρίσκεται και πάλι στο επίκεντρο και έντονες αντιπαραθέσεις…

«Δυστυχώς ορισμένοι δεν βλέπουν το μέλλον, αλλά μένουν μόνο στο σήμερα. Πέρυσι για παράδειγμα δεν είδαν τις προτάσεις που κατέθεσε ο Ολυμπιακός και δεν σκέφτηκαν τις συνέπειες των όσων ακολούθησαν. Είδαμε πως υποβαθμίστηκε το προϊόν και τις συνέπειες είχαμε και στο οικονομικό κομμάτι. Πως γίνεται χωρίς διάλογο να θέλουν να τελειώσουν έτσι τα πράγματα χωρίς να έχει γίνει συζήτηση για την επόμενη μέρα;».

Νιώθεις δηλαδή ότι σας άδειασαν με τις αποφάσεις τους;

«Ξεκάθαρα πρόκειται για άδειασμα. Δηλαδή τι άλλο μπορεί να πει κανείς. Όταν δεν ρωτάς τον άλλον και παίρνεις τέτοιες αποφάσεις μόνος σου τι είναι; Και απ’ όσο ξέρω δεν συμφωνεί κανείς μαζί σου. Ας συζητούσαν πρώτα μαζί μας και φυσικά με τους εμπλεκόμενους φορείς, την ΕΟΚ και την πολιτεία και στη συνέχεια ας έπαιρναν τις αποφάσεις τους. Όχι όμως μονομερώς Αυτό το παράπονο όλων».

Άρα δεν θα ήσασταν δηλαδή αρνητικοί στη διακοπή, άλλωστε υπάρχουν ανάλογα παραδείγματα σε άλλες χώρες, αρκεί η απόφαση να είχε παρθεί συλλογικά…

«Μα βλέπεις ότι πρώτα γίνεται μια κουβέντα με όλες τις πλευρές και μετά αποφασίζουν. Λέω και πάλι να ρωτήσουν τους παίκτες και τους προπονητές. Αντιλαμβανόμαστε ότι η κατάσταση είναι δύσκολη. Η οικονομία έχει παγώσει και σχεδόν όλοι οι κλάδοι αντιμετωπίζουν προβλήματα. Βλέπουμε τι γίνεται γύρω μας. Αλλά ας καταθέσουμε και εμείς τα επιχειρήματά μας».

Πάμε και στην καθημερινότητα. Εσύ πως αντιμετωπίζεις γενικά αυτή την περίοδο;

«Εντάξει υπάρχει μια καθημερινή ρουτίνα. Παίζω αρκετά video games με τον αδερφό μου, κάνω γυμναστική στο υπόγειο. Βλέπεις πως είναι η ζωή μετά το μπάσκετ σε πιάνει κατάθλιψη».

Τίμια ποιος κερδίζει στα video games, εσύ ή ο Γιάννης;

«Σε όλα τα παιχνίδια εκτός από τη φόρμουλα 1 κερδίζει ο Γιάννης. Δεν παίζομαι στην οδήγηση. Του ρίχνω ενάμιση δευτερόλεπτο στον γύρο που είναι πάρα πολύ. Στο ΦΙΦΑ όμως και στο 2Κ είναι πολύ καλός».

Έχουν δοκιμαστεί οι αντοχές σου με την καραντίνα;

«Δοκιμάζονται οι αντοχές όλων μας. Είναι σίγουρα πολύ δύσκολο. Προσωπικά είμαι σε καλύτερη φάση καθώς έχω αυλή όπου υπάρχει μπασκέτα και μπορώ να κάνω τα σουτάκια μου».

Όλα πάντως έγιναν πολύ γρήγορα…

«Σωστό είναι αυτό. Σαν χθες μου φαίνεται που πηγαίναμε στη Βενέτσια πριν ξεσπάσει το παραμικρό, καθώς το πρόβλημα με τον κορονοϊό υπήρχε μόνο στην Κίνα. Δεν το φανταζόμασταν ότι θα φτάσει στην Ευρώπη και μάλιστα σε αυτό τον βαθμό. Κι όμως μετά από σχεδόν ένα μήνα είδαμε τι συνέβη και αυτό σε τρομάζει κάπως. Οι ψυχικές αντοχές δοκιμάζονται. Είναι πρωτόγνωρο να κάθεσαι στο σπίτι και προσωπικά που είμαι δραστήριος σαν άνθρωπος με τρελαίνει. Πρέπει όμως να αντέξουμε και να ακολουθήσουμε τις οδηγίες της κυβέρνησης. Αν πω δεν αντέχω και βγαίνω έξω βάζω τους συνανθρώπους μου σε κίνδυνο».

Πως είδες την αντίδραση και τις αποφάσεις του κράτους;

«Η αντίδραση ήταν πολύ γρήγορη και ξαφνιαστήκαμε όλοι το κράτος λειτούργησε έτσι. Θεωρώ ότι βρισκόμαστε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Φυσικά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι και εμείς έχουμε θύματα, αλλά είναι ελεγχόμενη η κατάσταση σε σχέση με ότι γίνεται σε άλλες χώρες. Μιλάμε με τον μάνατζερ της Κρεμόνα όπου ήμουν πολύ κοντά να υπογράψω το καλοκαίρι. Η κατάσταση εκεί είναι τραγική, θυμίζει εμπόλεμη ζώνη. Ας προσευχηθούμε γρήγορα να τελειώσουν όλα».

Θέλω και το σχόλιό σου για τον Προμηθέα, σε Ελλάδα και Ευρώπη.

«Φέτος πιστεύω ότι κάναμε σπουδαία μας ειδικά στην Ευρώπη και στο Κύπελλο, όπου χάσαμε στον τελικό. Θα μπορούσαμε να κερδίσουμε, αλλά η ιστορία έγραψε και αυτό δεν αλλάζει. Στο Eurocup είχαμε μεγάλες πιθανότητες να πάμε στο φάιναλ φορ παίζοντας με την Τόφας και έχουμε το πλεονέκτημα στην Ευρώπη με πλεονέκτημα έδρας . Στην Ελλάδα με τις αλλαγές που έγιναν σε ένα διάστημα όπου είχαμε σημαντικά παιχνίδια κάπου μπερδευτήκαμε. Ωστόσο δεν κρινόταν κάτι, αφού είχαμε μπροστά μας και τα πλέι οφ. Εκεί θα ήμασταν πιο δυνατοί έχοντας βέβαια να αντιμετωπίσουμε και μια πολύ πιο δυνατή ΑΕΚ».

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

    PODCAST ΣΤΟ SPORT24.GR

    Τζόρνταν ή μήπως όχι;

    Ιτούδης, Σφαιρόπουλος, Μπαρτζώκας, Αταμάν, Λάσο, Πασκουάλ, Σπανούλης, Πρίντεζης, Μπουρούσης, Σκόλα και Μακ Κίσικ ψηφίζουν τον καλύτερο όλων των εποχών.

    HIGHLIGHTS