ΣΤΗΛΕΣ

Αγκίρε στο Sport24.gr: "Στυλ Σαλάχ ο Ουάρντα, μεγάλος επιθετικός ο Χασάν"

ΦΙΛΙΚΟ / ΕΛΛΑΔΑ - ΑΙΓΥΠΤΟΣ / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
ΦΙΛΙΚΟ / ΕΛΛΑΔΑ - ΑΙΓΥΠΤΟΣ / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής Αιγύπτου, Χαβιέρ Αγκίρε, μιλά στο Sport24.gr για την ομοιότητα σε στυλ του Αμρ Ουάρντα με τον Μοχάμεντ Σαλάχ κι εμφανίζεται βέβαιος ότι ο Αχμέντ Χασάν θα θριαμβεύσει στην Ελλάδα.

Με το "δεξί" ξεκίνησε ο Χαβιέρ Αγκίρε στον πάγκο της εθνικής Αιγύπτου, καθώς πανηγύρισε δύο νίκες στα ισάριθμα πρώτα εντός έδρας ματς. Οι "φαραώ" συνέτριψαν εντός έδρας με 6-0 τον Νίγηρα και με 4-1 τη Σουαζιλάνδη (με τον Αμρ Ουάρντα να πετυχαίνει το πρώτο του γκολ).

Έτσι, μετά από τρεις αγωνιστικές στο Group J των προκριματικών του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής 2019 - η τελική φάση του οποίου θα διεξαχθεί στο Καμερούν - μετρούν έξι βαθμούς και βρίσκονται στη δεύτερη θέση (δύο προκρίνονται από κάθε όμιλο).

Egypt's new national football team coach Javier Aguirre, right, receives a team T-shirt from Hany Abo Rida, the Football Association chairman, during a press conference in Cairo, Egypt, Thursday, Aug. 2, 2018. Aguirre, a Mexican, will be paid $1.4 million a year and will receive a $500,000 bonus if Egypt qualifies for the World Cup in 2022 in Qatar, Abo Rida said. (AP Photo/Amr Nabil)
Egypt's new national football team coach Javier Aguirre, right, receives a team T-shirt from Hany Abo Rida, the Football Association chairman, during a press conference in Cairo, Egypt, Thursday, Aug. 2, 2018. Aguirre, a Mexican, will be paid $1.4 million a year and will receive a $500,000 bonus if Egypt qualifies for the World Cup in 2022 in Qatar, Abo Rida said. (AP Photo/Amr Nabil) AP

Το Sport24.gr επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον 59χρονο Μεξικανό προπονητή, ο οποίος μίλησε για τους δύο παίκτες του που αγωνίζονται στην ελληνική Super League: Τον Αμρ Ουάρντα και τον Αχμέντ Χασάν.

Ο "Βάσκος", όπως είναι το παρατσούκλι του, υποστήριξε ότι το στυλ του 25χρονου εξτρέμ του ΠΑΟΚ θυμίζει αυτό του συμπατριώτη και συμπαίκτη του, Μοχάμεντ Σαλάχ

"Ο Ουάρντα είναι πολύ σημαντικός παίκτης για την εθνική Αιγύπτου. Μας δίνει πολλά πράγματα τόσο εντός, όσο κι εκτός περιοχής. Το στυλ παιχνιδιού του μοιάζει με αυτό του Σαλάχ, αλλά δεν είναι στο επίπεδο του Σαλάχ. Δεν έχει τόσα γκολ όσα ο Σαλάχ".

Αγκίρε στο Sport24.gr: "Στυλ Σαλάχ ο Ουάρντα, μεγάλος επιθετικός ο Χασάν"
EUROKINISSI SPORTS

Αλήθεια επηρεάστηκε ο πρώην προπονητής των Ατλάντε, Πατσούκα, Οσασούνα, Ατλέτικο, εθνικής Μεξικού, Σαραγόσα, Εσπανιόλ, εθνικής Ιαπωνίας κι Αλ-Ουάντα από το γεγονός ότι ο Αμρ Ουάρντα δεν έπαιζε τελευταία με τον ΠΑΟΚ, λόγω του πειθαρχικού παραπτώματος;

"Παρακολουθώ, όσο μπορώ, τα ματς των ομάδων των παικτών μου. Δεν έχω, όμως, ψευδαισθήσεις. Ξέρω ότι είναι δύσκολο ένας Αιγύπτιος να παίζει βασικός σε μια μεγάλη ομάδα".

Ο Χαβιέρ Αγκίρε θεωρεί λογικό να υπάρχει αμφισβήτηση στο πρόσωπο του 25χρονου επιθετικού του Ολυμπιακού, Αχμέντ Χασάν, ωστόσο εκφράζει τη βεβαιότητα ότι ο "Κόκα" θα δώσει απαντήσεις μέσα από τις εμφανίσεις του.

Ο Μεξικανός πέρασε τον φορ του Ολυμπιακού στο δεύτερο ημίχρονο της νίκης (4-1) επί της Σουαζιλάνδης, Ξεκαθαρίζει μέσα από το Sport24.gr ότι θα ωφεληθεί κι ο ίδιος παίζοντας ως δίδυμο στην επίθεση με τον σταρ της Λίβερπουλ, Μοχάμεντ Σαλάχ.

"Ο Χασάν είναι μεγάλος επιθετικός. Σπουδαίος. Και παίζει σε μια μεγάλη ομάδα όπως ο Ολυμπιακός. Δεν είναι εύκολο να παίζεις βασικός. Είναι εύκολο και λογικό στην Ελλάδα ν' αμφισβητούν έναν Αιγύπτιο που έρχεται από την Πορτογαλία. Αλλά, στο τέλος ο Χασάν θα νικήσει.

SUPERLEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Δεν θέλω ο Σαλάχ να παίζει μόνος του στην κορυφή. Προτιμώ να παίζει η ομάδα μου με δύο επιθετικούς, γι' αυτό και βάζω είτε τον Χασάν είτε τον Μόχσεν δίπλα του. Αυτός ο δεύτερος επιθετικός που θα παίζει στο πλευρό του Σαλάχ ωφελείται απίστευτα. Ο Χασάν για παράδειγμα, εάν παίξει δίπλα του, θα πάρει αρκετά πράγματα από την κλάση και την ποιότητα του Σαλάχ".

Αλήθεια πώς αντιμετωπίζει ένας προπονητής, ακόμη κι έμπειρος έναν παγκόσμιο σταρ στην ομάδα του; Είναι πλεονέκτημα ή μειονέκτημα; Πώς μπορεί να ταιριάξει ένας Λατινοαμερικανός τεχνικός σε μια αφρικανική εθνική ομάδα, όπως αυτή της Αιγύπτου;

"Μόνο ως πλεονέκτημα μπορώ να θεωρήσω την παρουσία του Σαλάχ στην ομάδα μας. Είναι παγκόσμιος σταρ. Ο,τι και να κάνει - θετικό η αρνητικό - γίνεται viral. Αυτό μας κάνει καλό, γιατί όλος ο κόσμος ασχολείται με εμάς.

Egypt's Mohamed Salah practices during Egypt's official training on the eve of the group A match between Russia and Egypt at the 2018 soccer World Cup in the St. Petersburg stadium in St. Petersburg, Russia, Monday, June 18, 2018. (AP Photo/Efrem Lukatsky)
Egypt's Mohamed Salah practices during Egypt's official training on the eve of the group A match between Russia and Egypt at the 2018 soccer World Cup in the St. Petersburg stadium in St. Petersburg, Russia, Monday, June 18, 2018. (AP Photo/Efrem Lukatsky) AP

Πολλοί σκέφτηκαν πώς ένας Λατινοαμερικανός τεχνικός θα μπορούσε να ταιριάξει στη νοοτροπία μιας αφρικανικής εθνικής ομάδας. Εγώ θα πω ότι αυτό με βοήθησε. Μπορεί το Μεξικό και η Αίγυπτος να βρίσκονται σε διαφορετικά σημεία της γης, αλλά ποδοσφαιρικά έχουν ομοιότητες. Οι παίκτες θέλουν να έχουν στην κατοχή τους την μπάλα. Οι Αιγύπτιοι έχουν την ίδια τρέλα με τους Μεξικανούς".

Μπορεί στην Ελλάδα να παρατηρείται καθυστέρηση στην υιοθέτηση του VAR - αρχικά υπήρχε η αισιοδοξία ότι η νέα τεχνολογία θα υιοθετηθεί στην αρχή του δευτέρου γύρου, αλλά σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της ΕΠΟ αυτό θα γίνει Φεβρουάριο με Μάρτιο - ωστόσο η νέα τεχνολογία έχει υιοθετηθεί από τα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματος και διεθνείς διοργανώσεις.

Ο 59χρονος Μεξικανός προπονητής τάσσεται αναφανδόν υπέρ του VAR εστιάζοντας σε στιγμές που η διαιτησία τον έχει πληγώσει στο παρελθόν.

"Είμαι φανατικά υπέρ της χρήσης του VAR. Είναι εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο για τους διαιτητές, αλλά και για τους προπονητές. Δεν υπάρχουν, πλέον, τόσες αδικίες. Δύο φορές αποκλείστηκαν από λανθασμένες αποφάσεις σε τελική φάση Μουντιάλ. Εάν υπήρχε το VAR, θα ήταν εντελώς διαφορετική ιστορία".

Photo credits: Eurokinissi, AP Images

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ