ΑΓΓΛΙΑ

Τότεναμ - Τσέλσι: Πρόκριση για τα σπιρούνια με νίκη 5-4 στα πέναλτι

Οι παίκτες της Τότεναμ πανηγυρίζουν την πρόκριση εις βάρος της Τσέλσι στο League Cup
Οι παίκτες της Τότεναμ πανηγυρίζουν την πρόκριση εις βάρος της Τσέλσι στο League Cup MATT DUNHAM/POOL VIA AP

Η Τότεναμ πανηγύρισε την πρόκριση στον 5ο γύρο του League Cup απέναντι στην Τσέλσι, με τις δύο ομάδες να έρχονται ισόπαλες 1-1 στο 90λεπτο και την ομάδα του Μουρίνιο να επικρατεί με 5-4 στα πέναλτι.

Η Τσέλσι παρατάχτηκε στην αναμέτρηση της Τρίτης με την Τότεναμ με τον αέρα των τεσσάρων νικών στα ισάριθμα τελευταία ματς μεταξύ των δύο ομάδων σε όλες τις διοργανώσεις. Επιπλέον, το ματς άρχισε όπως θα ήθελαν οι μπλε του Λάμπαρντ (ντεμπούτο για τον γκολκίπερ Μεντί) καθώς πριν καν μπει το πρώτο 20λεπτο πήραν κεφάλι στο σκορ.

Ο Αθπιλικουέτα έκανε μία υπέροχη ντρίμπλα στον Ρεγκιλόν (ντεμπούτο για τον Ισπανό αριστερό μπακ μετά τη μεταγραφή του από την Ρεάλ Μαδρίτης) και γύρισε τη μπάλα στον Βέρνερ, με τον Γερμανό φορ να νικάει τον Λορίς με δεξί συρτο σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής και να κάνει το 1-0 για την ομάδα του, πανηγυρίζοντας το πρώτο του επίσημα τέρμα με την Τσέλσι. Ωστόσο, στο φινάλε πανηγύρισε η ομάδα του Βορείου Λονδίνου.

Ο Λαμέλα σκοράρει κόντρα στην Τσέλσι και στέλνει το ματς στην παράταση
Ο Λαμέλα σκοράρει κόντρα στην Τσέλσι και στέλνει το ματς στην παράταση MATT DUNHAM/POOL VIA AP

Και αυτό γιατί στο 84' βρήκε το γκολ της ισοφάρισης με τον Λαμέλα, με πλασέ του Αργεντινού μεσοεπιθετικού από το ύψος της μεγάλης περιοχής μετά από σέντρα του Ρεγκιλόν, και στη συνέχεια ήταν πιο ψύχραιμη και τυχερή στη ρωσική ρουλέτα των πέναλτι.

Οι δύο ομάδες ευστόχησαν στα πρώτα οκτώ πέναλτι που χτύπησαν (Ντάιερ, Λαμέλα, Χόιμπεργκ και Μόουρα για την Τότεναμ και στον αντίποδα Άμπραχαμ, Αθπιλικουέτα, Ζορζίνιο και Έμερσον για την Τσέλσι), με τον Κέιν να κάνει το 5-4 για τα σπιρούνια και τον Μάουντ να αστοχεί για την Τσέλσι στο τελευταίο χτύπημα των μπλε, για να πάρει το εισιτήριο για την επόμενη φάση του League Cup το σύνολο του Μουρίνιο.

ΤΟΤΕΝΑΜ: Λορίς, Αλντερβάιρελντ, Ντάιερ, Τανγκάνγκα (70' Κέιν), Οριέ, Ζέντσον (63' Χόιμπεργκ), Εντομπελέ, Σισοκό, Ρεγκιλόν, Μπέρχβαϊν (76' Μόουρα), Λαμέλα

ΤΣΕΛΣΙ: Μεντί, Αθπιλικουέτα, Τομόρι, Ζουμά, Τσίλγουελ (66' Έμερσον), Ζορζίνιο, Κόβατσιτς (70' Κάντε), Χάντσον-Οντόι, Μάουντ, Βέρνερ, Ζιρού (76' Άμπραχαμ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΑΓΓΛΙΑ ΤΟΤΕΝΑΜ ΤΣΕΛΣΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ