ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

To Μπρισμπέιν ισχυρό φαβορί για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2032

The Olympic rings are seen Monday, March 30, 2020, in Tokyo. The Tokyo Olympics will open next year in the same time slot scheduled for this year's games. Tokyo organizers said Monday the opening ceremony will take place on July 23, 2021. (AP Photo/Jae C. Hong)
The Olympic rings are seen Monday, March 30, 2020, in Tokyo. The Tokyo Olympics will open next year in the same time slot scheduled for this year's games. Tokyo organizers said Monday the opening ceremony will take place on July 23, 2021. (AP Photo/Jae C. Hong) @ 2020 JAE C. HONG / ASSOCIATED PRESS

Το Μπρισμπέιν φέρεται έτοιμο να διεκδικήσει και να φιλοξενήσει το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός του πλανήτη σε έντεκα χρόνια από σήμερα.

Η Αυστραλία έχει φιλοξενήσει δυο φορές τους Ολυμπιακούς Αγώνες στην ιστορία της και θέλει να… τριτώσει το καλό. Η πρώτη ήταν το 1956, όταν και οι αγώνες έγιναν στη Μελβούρνη, για να ακολουθήσει 44 χρόνια μετά το Σύδνεϋ. Αυτή τη φορά, τη «σκυτάλη» παίρνει το Μπρισμπέιν, το οποίο φέρεται έτοιμο να διεκδικήσει και να φιλοξενήσει το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός του πλανήτη σε έντεκα χρόνια από σήμερα.

Μάλιστα, στην παρούσα φάση φαίνεται ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί για να λάβει το χρίσμα από τη ΔΟΕ. Η θερινή επιτροπή του Future Host της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής εξετάζει αρκετές προτάσεις, αλλά η προσφορά του Μπρισμπέιν φαντάζει ως η καταλληλότερη, με την υπάρχουσα υποδομή να ενισχύεται από τα σχέδια αναβάθμισης για το νοτιοανατολικό Κουίνσλαντ.

Για τους Αγώνες του 2032 έχουν δείξει ενδιαφέρον η Ντόχα, η Βουδαπέστη, η Κωνσταντινούπολη, η Τζακάρτα, το Νέο Δελχί και η Αγία Πετρούπολη. Υπήρξαν επίσης πρώιμες συζητήσεις σχετικά με τη δυνατότητα κοινής υποψηφιότητας Βόρειας και Νότιας Κορέας, αλλά εντέλει δεν προχώρησαν.

Η πρωθυπουργός του Κουίνσλαντ, Αναστασία Πάλαστσουκ, ξεκίνησε εκ νέου συνομιλίες σχετικά με την προσφορά του Μπρίσμπεϊν στα τέλη του περασμένου έτους, αφού είχε μειωθεί ο επείγων χαρακτήρας της πανδημίας του κορoνοϊού. Η ίδια θα ήθελε πάρα πολύ να γίνουν οι Αγώνες στην πολιτεία της, η οποία προς το παρόν φαίνεται να «παίζει μπάλα» μόνη της και έχει πάνω μια δεκαετία για να προετοιμαστεί κατάλληλα.

Φυσικά, η κυβέρνηση του Κουίνσλαντ θα συνεχίσει τις συζητήσεις με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, καθώς θα χρειαστεί την υποστήριξή της για δεσμεύσεις για υποδομές. Πάντως, με τα τωρινά δεδομένα φαντάζει πιο πιθανό από ποτέ να φιλοξενηθεί το μεγάλο ραντεβού σε αυστραλιανό έδαφος 32 χρόνια μετά την τελευταία φορά στο Σύδνεϋ. Εν αναμονή, λοιπόν.

AP Photo/Jae C. Hong

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ