ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Ολυμπιακός και η Θέλτα για τον Μαρτσεσίν επιμένουν στην Πορτογαλία

Ο Ολυμπιακός και η Θέλτα για τον Μαρτσεσίν επιμένουν στην Πορτογαλία
@ 2020 LUIS VIEIRA / ASSOCIATED PRESS

Ο Ολυμπιακός έχει ως βασική επιλογή τον Τόμας Βατσλίκ κάτω από τα δοκάρια του, με εναλλακτική τον Κωνσταντίνο Τζολάκη και τρίτη λύση τον Όγκμπουντουρ Κρίστινσον, αλλά από την Ιβηρική υποστηρίζουν πως η πειραϊκή ομάδα έχει στα υπόψιν της τον Αγκουστίν Μαρτσεσίν.

Ο Ολυμπιακός δεν έχει ως προτεραιότητα την απόκτηση τερματοφύλακα, αλλά στην Πορτογαλία επιμένουν πως ασχολείται με την περίπτωση του Αγκουστίν Μαρτσεσίν. Ο Αργεντινός τερματοφύλακας έχασε την τελευταία σεζόν τη θέση του βασικού στην Πόρτο από τον Ντιόγκο Κόστα και στην Ιβηρική υποστηρίζουν πως θέλει να φύγει από τους δράκους προκειμένου να πάρει περισσότερο χρόνο συμμετοχής.

Η πορτογαλική εφημερίδα O Jogo, που ασχολείται διεξοδικά με το ρεπορτάζ της Πόρτο, είχε την Δευτέρα (27/6) πρώτο θέμα το φημολογούμενο ενδιαφέρον του Ολυμπιακού και της Θέλτα για τον Μαρτσεσίν. Μάλιστα, αναφορά στον Ολυμπιακό και για τον 34χρονο Αργεντινό γκολκίπερ έκανε και η εφημερίδα Record.

Σύμφωνα με τους Πορτογάλους, λοιπόν, διότι από τον Ολυμπιακό δεν υπάρχει για την ώρα κάποια τοποθέτηση, οι ερυθρόλευκοι και η ισπανική ομάδα έχουν στα υπόψη τον Μαρτσεσίν. Ωστόσο, στα δημοσιεύματα επισημαίνεται, αφενός μεν ότι προϋπόθεση για την παραχώρηση του Αργεντινού είναι η παραμονή του Ντιόγκο Κόστα, ο οποίος βρίσκεται στο στόχαστρο αρκετών ευρωπαϊκών ομάδων αφετέρου δε πως οι δράκοι θέλουν να βάλουν ένα σημαντικό ποσό στο ταμείο τους.

Η Πόρτο έχει βάλει πωλητήριο στον Μαρτσεσίν ζητώντας 5.000.000 ευρώ, κατά τους Πορτογάλους, αλλά αν ισχύει αυτό το ποσό, ο Ολυμπιακός δεν πρόκειται να μπει σε διαδικασία απόκτησής του. Η χρηματιστηριακή αξία του Αργεντινού ανέρχεται αυτή τη στιγμή στα 4.000.000 ευρώ, ενώ σε ένα χρόνο λήγει το συμβόλαιό του (τον Ιούνιο του 2023). Ταυτόχρονα, δεν διαθέτει κοινοτικό διαβατήριο που αποτελεί ένα μειονέκτημα.

Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε, πως ο Ολυμπιακός είχε αποκτήσει από την Πόρτο τον Ζοσέ Σα, αλλά όταν ο Πορτογάλος τερματοφύλακας ήταν 26 ετών και είχε μεταπωλητική αξία (γι´ αυτό παραχωρήθηκε 8.000.000 στη Γουλβς) καταβάλλοντας το ποσό των 2.500.000 ευρώ. Δηλαδή, τα μισά χρήματα από αυτά που φέρονται να ζητούν τώρα οι δράκοι.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΟΡΤΟ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ