EURO 2020

Η μετάλλαξη Δέλτα φέρνει σύννεφα πάνω από το "Γουέμπλεϊ"

Ο Υπουργός Υγείας της Ιταλίας, Ρομπέρτο Σπεράντσα
Ο Υπουργός Υγείας της Ιταλίας, Ρομπέρτο Σπεράντσα @ 2021REMO CASILLI/AP IMAGES

Η αύξηση κρουσμάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο από το νέο στέλεχος του κορονοϊού έχει ως αποτέλεσμα να πληθαίνουν οι φωνές που ζητούν από την UEFA να εξετάσει άλλες επιλογές πλην "Γουέμπλεϊ" για τους ημιτελικούς και τον τελικό του Euro.

H UEFA όχι μόνο άναψε το πράσινο φως για να γίνουν οι ημιτελικοί και ο τελικός του Euro 2020 στην αγγλική πρωτεύουσα αλλά ήρθε σε συμφωνία με την κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον ώστε τα τρία αυτά ματς να διεξαχθούν στο "Γουέμπλεϊ", με τη χωρητικότητα να φτάνει το 75% (ήτοι πάνω από 60.000 οπαδοί σε κάθε ματς).

Όλες αυτές οι αποφάσεις ωστόσο έχουν παρθεί εδώ και αρκετές ημέρες και στο ενδιάμεσο η μετάλλαξη Δέλτα παρουσιάσει αυξητικές τάσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, γεγονός που έχει σκορπίσει την ανησυχία στους ανθρώπους του ποδοσφαίρου.

Ιταλία και Γερμανία είναι μεταξύ των χωρών που έχουν ζητήσει από τον Αλεξάντερ Τσεφέριν αλλά και από τους αξιωματούχους της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας να σκεφτούν καλά το ενδεχόμενο μετάθεσης των συγκεκριμένων αγώνων λόγω της αύξησης κρουσμάτων κορονοϊού με τη μετάλλαξη Δέλτα, με τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Ντράγκι να τονίζει μάλιστα πως θα διασφαλίσει ο τελικός να μη γίνει σε περιοχή όπου θα υπάρχει έκρηξη κρουσμάτων.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η τοποθέτηση του Ρομπέρτο Σπεράντσα, με τον Ιταλό υπουργό Υγείας να δηλώνει χαρακτηριστικά για το επίμαχο ζήτημα: "Νομίζω πως τα νούμερα του κορονοϊού συνεχίσουν να ανεβαίνουν στη Μεγάλη Βρετανία, τότε τα λόγια του Ντράγκι συνιστούν την κοινή λογική.

Απέχουμε πολύ ακόμα από την 11η Ιουλίου, ημερομηνία που είναι προγραμματισμένος ο τελικός, οπότε υπάρχει όλος ο απαραίτητος χρόνος για τις αρμόδιες αρχές για να τσεκάρουν και να εκτιμήσουν την κατάσταση".

Σημειώνεται πως το βράδυ του Σαββάτου (22:00, Live από το SPORT24) η Ιταλία θα κοντραριστεί με την Αυστρία στο "Γουέμπλεϊ" σε νοκ-άουτ ματς για τη φάση των "16" του τουρνουά που οι οπαδοί των δύο ομάδων δεν επιτρέπεται να ταξιδέψουν από τις χώρες τους για να βρεθούν στο Λονδίνο. Η σκουάντρα ατζούρα θα έχει την υποστήριξη συνολικά 1.500 οπαδών της, που είναι όλοι τους κάτοικοι Αγγλίας.

TAGS EURO 2020 UEFA ΕΘΝΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ