NEW ARTICLES

Η Δώρα Παντέλη προτείνει πέντε βιβλία αυτογνωσίας και αυτοβελτίωσης

Η Δώρα Παντέλη προτείνει πέντε βιβλία αυτογνωσίας και αυτοβελτίωσης

Στο πλαίσιο της δράσης #μένουμε_σπίτι ζητήσαμε από τη γνωστή αθλητικογράφο, με σπουδές στη λογοτεχνία, Δώρα Παντέλη να μας προτείνει πέντε βιβλία.

Υποστηρίζοντας το #μένουμε_σπίτι, η γνωστή αθλητικογράφος των καναλιών Novasports, Δώρα Παντέλη, αυτή τη φορά μάς συστήνεται με ξεχωριστές ιδιότητες, αποκαλύπτοντας το λογοτεχνικό ερέθισμα που ήταν και το έρεισμα της ακαδημαϊκής της πορείας: Βασικές σπουδές στην Αμερική πάνω στη λογοτεχνία, τη φιλοσοφία και το θέατρο, αλλά και με μεταπτυχιακές σπουδές στη συμβουλευτική κλινική ψυχολογία (MSPsy) και εξειδίκευση στην Γνωστική Συμπεριφορική Θεραπεία (CBT).

Με το διάβασμα να αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι της καθημερινότητάς της, πολλώ δε αυτές τις μέρες, η Δώρα Παντέλη διάλεξε πέντε βιβλία από την προσωπική της βιβλιοθήκη μας τα παρουσιάζει και μας τα προτείνει για μερικές στιγμές μελέτης, για να περάσουμε με τρόπο ευχάριστο και εποικοδομητικό την ώρα μας στο σπίτι επενδύοντας στον εαυτό μας.

Οι πέντε προτάσεις για διάβασμα από τη Δώρα Παντέλη:

1. ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ - ΠΑΟΛΟ ΚΟΕΛΙΟ

Η Δώρα Παντέλη προτείνει πέντε βιβλία αυτογνωσίας και αυτοβελτίωσης

Μέσα από αυτό το all time classic βιβλίο θα ανακαλύψουμε τον "πολεμιστή" που όλοι κρύβουμε μέσα μας. Θα εκτιμήσουμε το θαύμα της ζωής που, λανθασμένα πολλές φορές, το θεωρούμε δεδομένο ενώ δεν είναι. Διαβάζοντάς το θα ανακαλύψουμε τρόπους για να βγούμε από τον λαβύρινθο της αβεβαιότητας αναπτύσσοντας την ελπίδα και την πίστη στον εαυτό μας. Σκοπός του βιβλίου είναι να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι, ή κάθε είδους αλλαγή που θέλουμε να δούμε στην ζωή μας, είναι καθαρά στα δικά μας χέρια.

2. Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ - ΣΟΥΝ ΤΖΟΥ

Η Δώρα Παντέλη προτείνει πέντε βιβλία αυτογνωσίας και αυτοβελτίωσης

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΝΩΑΣ

Ένα γρήγορο και σχετικά εύπεπτο εγχειρίδιο στρατηγικής για περιόδους κρίσης, όπως αυτή που βιώνουμε τώρα εν μέσω της πανδημίας. Σκοπός του εγχειριδίου, είναι τόσο το να κατανοήσουμε την ανθρώπινη φύση, όσο και την σημαντικότητα της προσαρμοστικότητας στις εκάστοτε συνθήκες. Μέσα από διαφορετικές στρατηγικές προσαρμογής θα μας δοθούν τα εργαλεία ώστε να μπορούμε να βγούμε νικητές μέσα από κάθε "πόλεμο", έχοντας όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες. Στις σελίδες του μικρού αυτού βιβλίου εξετάζετε η κάθε μορφή σύγκρουσης, οικονομικής, πολιτικής, κοινωνικής και ψυχολογικής με σκοπό την επίλυση τους μέσω της σωστής προετοιμασίας.

3. ΤΟ ΚΙΝΗΤΡΟ - ΝΤΑΝΙΕΛ ΠΙΚ

Η Δώρα Παντέλη προτείνει πέντε βιβλία αυτογνωσίας και αυτοβελτίωσης

Ένα βιβλίο που θα μας κάνει να αναθεωρήσουμε ως προς το ποιος είναι ο πιο ιδανικός και αποτελεσματικός τρόπος να παρακινήσουμε τον εαυτό μας για να επιτύχουμε τους στόχους μας. Οι περισσότεροι από εμάς πιστεύουμε ότι το μυστικό κρύβεται στην άμεση επιβράβευση πχ. στο πόσα χρήματα θα βγάλουμε ή τι υλικό αγαθό θα κερδίσουμε για παράδειγμα. Αυτό είναι ένα μεγάλο λάθος που κάνουμε όλοι γιατί μεγαλώσαμε σε μια υλιστική κοινωνία.

Το βιβλίο αυτό θα μας αποδείξει ότι το μυστικό για την επιτυχία και την πραγματική επίτευξη των στόχων μας δεν είναι άλλο από τη συνειδητοποίηση της απόδοσης μας και της ικανοποίησης που λαμβάνουμε μέσα από αυτό που κάνουμε στην εργασία, στο σπίτι ή στο σχολείο. Σκοπός του βιβλίου είναι να αλλάξει τον τρόπο σκέψης μας μεταμορφώνοντας την καθημερινότητα και δίνοντας ένα πραγματικό νόημα σε έννοιες όπως αυτονομία, αριστοτεχνία και σκοπός.

4. 365 ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΟΧΗ ΖΩΗ - ΛΙΝΤΑ ΦΙΛΝΤ

Η Δώρα Παντέλη προτείνει πέντε βιβλία αυτογνωσίας και αυτοβελτίωσης

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΝΩΑΣ

Ένα βιβλίο- ημερολόγιο με καθημερινές μικρές αλλά ταυτόχρονα πολύ μεγάλες συμβουλές αυτοβελτίωσης! Σκοπός του να ενθαρρύνει τους αναγνώστες να υιοθετήσουν έναν πιο θετικό τρόπο σκέψεις σε καταστάσεις τις οποίες ερχόμαστε αντιμέτωποι όλοι καθημερινά, στο σπίτι, στη δουλειά, στο σχολειό ακόμα και κοιτάζοντας τον εαυτό μας στο καθρέπτη. Οι εναλλακτικές στρατηγικές στον τρόπο σκέψεις μας έχουν ως στόχο την αύξηση της αυτοεκτίμησης αρά και την επίτευξη του συναισθήματος της πληρότητας.

Με λίγα λόγια πρόκειται για έναν μικρό οδηγό με απλές τεχνικές για να αλλάξουμε τον τρόπο που σκεφτόμαστε για μερικά πράγματα ώστε να βελτιώσουμε τις αντιδράσεις μας σε αυτά και έτσι να μειώσουμε τη δημιουργία των αρνητικών συναισθημάτων (θλίψη, θυμός, άγχος κτλ ).

5. MINDSET - ΚΑΡΟΛ ΝΤΕΚ

Η Δώρα Παντέλη προτείνει πέντε βιβλία αυτογνωσίας και αυτοβελτίωσης

Ballantine Books

Μέσα από δεκαετίες έρευνας πάνω στον τομέα της επίτευξης στόχων, η πολύ γνωστή καθηγήτρια του Στάνφορντ, ανέπτυξε μια θεωρία πρωτοποριακή εστιάζοντας στον τρόπο σκέψης μας και κατά πόσο επηρεάζει/καθορίζει το αν θα πετύχουμε όλα όσα θέλουμε τόσο σε προσωπικό, όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο. Η διακεκριμένη επιστήμονας μέσα από την πολυετή ερευνά αποδεικνύει ότι μόνο το ταλέντο και οι ικανότητες μας δεν φτάνουν για να πετύχουμε και να διακριθούμε.

Αντιθέτως, το μεγαλύτερο ποσοστό της επιτυχίας μας σχετίζεται άμεσα με τον τρόπο τον οποίο σκεπτόμαστε και αντιμετωπίζουμε τα πράγματα. Μέσα από αυτό το βιβλίο θα κατανοήσουμε τόσο τη σημαντικότητα της θετικής σκέψης αλλά και το πώς μπορούμε να την υιοθετήσουμε στην καθημερινότητα μας.

Photo Credits: Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου-Watkinson

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ