ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ

Γκουαρδιόλα: "Ουδείς πρωταθλητής τον Μάρτιο, μπορούμε να βελτιωθούμε"

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα δίνει οδηγίες στους παίκτες της Μάντσεστερ Σίτι κατά τη διάρκεια αγώνα της Premier League απέναντι στην Γουέστ Χαμ
Ο Πεπ Γκουαρδιόλα δίνει οδηγίες στους παίκτες της Μάντσεστερ Σίτι κατά τη διάρκεια αγώνα της Premier League απέναντι στην Γουέστ Χαμ Ⓒ 2021 MARTIN RICKETT/ASSOCIATED PRESS

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα δεν εφησυχάζει παρά τις 20 σερί νίκες της Μάντσεστερ Σίτι σε όλες τις διοργανώσεις, τονίζοντας πως η ομάδα του μπορεί να βελτιωθεί ώστε να κλείσει τη σεζόν στην Premier League κάνοντας το "12 στα 12".

Τίποτα δεν φαίνεται ικανό να σταματήσει τον καλπασμό της Μάντσεστερ Σίτι προν την κατάκτηση του τίτλου της Premier League για τρίτη φορά την τελευταία τετραετία, με τους πολίτες να φτάνουν στις 14 σερί νίκες στο πρωτάθλημα (20 συνολικά) με το 2-1 επί της Γουέστ Χαμ το περασμένο Σάββατο και να ανεβάζουν σε 12 πόντους τη διαφορά τους από την 2η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και σε 13 από την 3η Λέστερ.

Το βράδυ της Τρίτης η ομάδα του Γκουαρδιόλα έχει την ευκαιρία να συμπληρώσει 28 διαδοχικά ματς αήττητη σε όλες τις διοργανώσεις αν δεν χάσει εντός έδρας από την Γουλβς (2/3, 22:00, COSMOTE SPORT 1 HD), ισοφαρίζοντας έτσι το σχετικό ρεκόρ του συλλόγου, ενώ αν γίνει αυτό, την ερχόμενη Κυριακή θα επιδιώξει να το σπάσει υποδεχόμενη την συμπολίτισσα Γιουνάιτεντ στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής.

Σύμφωνα πάντως με τον Καταλανό, στόχος για τους παίκτες του δεν είναι να σπάσουν κάποιο ρεκόρ αλλά το φινάλε της σεζόν να τους βρει με τρόπαια στα χέρια τους, όπως έκαναν η Λίβερπουλ πέρυσι στην Premier League και η Μπάγερν στο Champions League, αλλά και να εμφανιστούν ακόμα καλύτεροι καθώς μπαίνουν στην τελική ευθεία για τη διεκδίκηση των στόχων τους.

"Είμαστε ευχαριστημένοι με αυτά που έχουμε κάνει ως τώρα. Δεν μπορούμε να το αρνηθούμε Αν δεν υπήρχε άλλη ομάδα που να έχει κάνει στο παρελθόν τα δικά μας ρεκόρ, τότε αυτό δείχνει πόσο δύσκολο ήταν το έργο μας.

Στο τέλος όμως της ημέρας, αυτό που μετράει είναι οι τίτλοι που έχεις κατακτήσει. Είμαστε ήδη σε έναν τελικό (σ.σ. απέναντι στην Τότεναμ στο Carabao Cup), σε καλή θέση στην Premier League και μέσα σε όλες τις διοργανώσεις, αλλά δεν μπορούμε να καθόμαστε και να λέμε πόσο ωραία είναι όλα.

Υπάρχει ακόμα πολλή δουλειά να κάνουμε, αρκετές δουλειές να κάνουμε και έχω ενδείξεις πως μπορούμε ακόμα να βελτιωθούμε", τόνισε ο τεχνικός των πολιτών με δηλώσεις του την Δευτέρα (1/3) ενόψει της αναμέτρησης στο "Έτιχαντ" με την Γουλβς, και πρόσθεσε:

"Σήμερα, αυτή τη στιγμή, πρωταθλήτρια είναι η Λίβερπουλ ενώ στην Ευρώπη είναι η Μπάγερν. Αν θέλεις αυτό το τρόπαιο, πρέπει να το κατακτήσεις. Εμείς θέλουμε 36 πόντους στο πρωτάθλημα, όλους τους διαθέσιμους στα 12 ματς που απομένουν.

Αυτή είναι η πραγματικότητα. Στην Αγγλία κάθε ομάδα μπορεί να κερδίσει ή να χάσει διαδοχικά παιχνίδια. Αυτή η εβδομάδα ξέρετε όλοι πόσο σημαντική είναι, με παιχνίδια απέναντι σε Γουλβς, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Σαουθάμπτον, ενώ ακολουθεί και ταξίδι για το ματς με την Φούλαμ.

Εάν μπορέσουμε να κάνουμε αυτό που θέλουμε, τότε θα έχουμε κάνει ένα εκπληκτικό βήμα. Ουδείς είναι πρωταθλητής τον Μάρτιο. Δεν σημαίνει πως επειδή κάναμε 20 νίκες στη σειρά ήμασταν εξαιρετικοί σε όλα τα παιχνίδια. Στο τελευταίο παιχνίδι δεν ήμασταν καλοί επειδή η Γουέστ Χαμ ήταν έξοχη αλλά εμείς πήραμε τους βαθμούς".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Photo Credits: ⓒ 2021 Martin Rickett/Associated Press

TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ