ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ

Φενέρμπαχτσε: Το σύνθημα υπέρ του Πούτιν έφερε πρόστιμο και κλείσιμο θυρών

Φενέρμπαχτσε: Το σύνθημα υπέρ του Πούτιν έφερε πρόστιμο και κλείσιμο θυρών
PRINT SCREEN ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ FUTBOL TAYFA ANI

H UEFA δεν άφησε ατιμώρητο το σύνθημα των οπαδών της Φενέρμπαχτσε υπέρ του Βλαντιμίρ Πούτιν στο πρόσφατο ματς κόντρα στην Ντινάμο Κιέβου, επιβάλλοντας στην τουρκική ομάδα πρόστιμο και μερικό κλείσιμο θυρών για το επόμενο ευρωπαϊκό ματς.

Οι οπαδοί της Φενέρμπαχτσε προκάλεσαν αλγεινή εντύπωση, όταν κατά τη διάρκεια του πρόσφατου αγώνα της ομάδας τους τραγουδούσαν ρυθμικά το όνομα του Βλαντιμίρ Πούτιν, για να εκνευρίσουν τους παίκτες της Ντινάμο Κιέβου που έχουν βιώσει στο πετσί τους τη φρίκη του πολέμου, με την τιμωρία να μην αργεί ωστόσο να έρθει για τον τουρκικό σύλλογο.

Αυτή ήρθε από την UEFA από τη στιγμή που το ματς διεξαγόταν στο πλαίσιο των προκριματικών του Champions League (2ος γύρος), η οποία επέβαλε πρόστιμο ύψους 50.000 ευρώ και μερικό κλείσιμο θυρών (τουλάχιστον 5.000 θέσεις) για το επόμενο ευρωπαϊκό παιχνίδι των καναρινιών, με διετή αναστολή.

Η τιμωρία αυτή ήταν "για ρίψη αντικειμένων και τη μετάδοση προβοκατόρικων μηνυμάτων", ανέφερε εκπρόσωπος της UEFA, με τους ανθρώπους της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας να μην πείθονται από τις δικαιολογίες που επικαλέστηκαν οι εκπρόσωποι της "Φενέρ".

"Οι συγκεκριμένες ενέργειες των οπαδών δεν αντιπροσωπεύουν τον σύλλογο και τη θέση της διοίκησής του. Υπενθυμίζουμε για άλλη μια φορά στο κοινό τη στάση μας ότι ο αθλητισμός και η πολιτική πρέπει να διατηρούνται πάντα χωριστά το ένα από το άλλο", είχε αναφέρει με ανακοίνωσή της η Φενέρμπαχτσε, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να αποφύγει την τιμωρία από πλευράς UEFA.

Σημειώνεται πως η εν λόγω στάση των οπαδών της τουρκικής ομάδας είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στα social media, ενώ και ο προπονητής της Ντινάμο Κιέβου, Μιρτσέα Λουτσέσκου, αρνήθηκε να παραστεί στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε το ματς, μετά την πρόκριση των Ουκρανών στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League, ως μία μορφή διαμαρτυρίας για όσα είχαν προηγηθεί στις εξέδρες.

TAGS ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΥΡΩΠΗ CHAMPIONS LEAGUE EUROPA LEAGUE UEFA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ