FORMULA 1

Έκλεστοουν: "Ο πατέρας του Σουμάχερ θα έλεγε στον Στάινερ που να πάει"

AP Photo/Kamran Jebreili
Ο Μπέρνι Έκλεστοουν στο GP του Άμπου Ντάμπι το 2018 AP PHOTO/KAMRAN JEBREILI

Ο πρώην εμπορικός διευθυντής της Formula 1 Μπέρνι Έκλεστοουν κατηγόρησε την ομάδα τη Haas ότι ασκεί σφοδρή δημόσια κριτική στον Μικ Σουμάχερ αντί να τον βοηθάει, λέγοντας πως αν ο Μίκαελ Σουμάχερ ήταν εδώ θα είχε βάλει τα πράγματα στη θέση τους.

Ο Μικ Σουμάχερ οικοδομεί την καριέρα του στη Formula 1 χωρίς την παρουσία του θρυλικού του πατέρα, επτάκις παγκόσμιου πρωταθλητή Μίκαελ Σουμάχερ - που εξακολουθεί να αντιμετωπίζει τα προβλήματα υγείας που του προκάλεσε το ατύχημα του ενώ έκανε σκι στις γαλλικές Άλπεις το Δεκέμβριο του 2013.

Το 2022, η δεύτερή του σεζόν στη Formula 1, ξεκίνησε άσχημα για τον νεαρό οδηγό: έχει να αντιμετωπίσει τον πολύ εμπειρότερο και ιδιαίτερα ταχύ Γιάν Μάγκνουσεν μετά την απρόσμενη ρήξη της Haas με τον Νικίτα Μαζέπιν, και επίσης έχει προκαλέσει δύο σφοδρά ατυχήματα -στη Τζέντα και στο Μονακό- που κατέστρεψαν ολοκληρωτικά τα μονοθέσια του.

Το κόστος, ειδικά, από αυτά τα ατυχήματα έχει φέρει τον Μικ στο στόχαστρο του Γκάνθερ Στάινερ, αγωνιστικού διευθυντή της Haas F1, που του ασκεί δριμεία -και, το χειρότερο, δημόσια- κριτική, προειδοποιώντας τον εμμέσως να περιορίσει τα ατυχήματα και να ανεβάσει την απόδοσή του.

Το ρόλο που θα είχε ο Μίκαελ Σουμάχερ στην προστασία του Μικ στα GP έχει αναλάβει αυτοβούλως ο Σεμπάστιαν Φέτελ, που βρίσκεται διαρκώς στο πλευρό του Μίκ. Όμως, αυτή τη φορά ο νεαρός Γερμανός βρήκε κι άλλον έναν σύμμαχο: τον Μπέρνι Έκλεστοουν.

Ο 91χρονος πρώην εμπορικός διευθυντής της F1, μέχρι την εξαγορά του σπορ από την αμερικανική Liberty Media το 2017, τόνισε: "Δεν ξέρουμε πόσο καλό ή κακό είναι το αυτοκίνητο. Κάνει μεγάλη διαφορά αν το αυτοκίνητο ταιριάζει στο οδηγί σου στιλ ή όχι", είπε ο Βρετανός.

Και, αναφορικά με την κριτική του Στάινερ και την απαίτηση να σταματήσει τα ατυχήματα, ο Μπέρνι συνέχισε: "Δεν έχει ανάγκη να του το λένε αυτό συνέχεια. Χρειάζεται κάποιον να τον βοηθάει και όχι να του ασκεί τόση πολλή κριτική. Αν ο Μίκαελ ήταν εδώ, θα έλεγε στον Γκάνθερ που να πάει. Αυτό θα βοηθούσε πολύ".

Παρόλα αυτά, ο Έκλεστοουν παραδέχθηκε ότι η καριέρα του Μικ Σουμάχερ στη F1 βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι. "Αν αναστατώσει την ομάδα και τον διώξουν, το ερώτημα είναι αν θα βρεθεί άλλη ομάδα που θα είναι έτοιμη να τον αποκτήσει. Οπότε, υποφέρει λίγο τώρα και ελπίζει ότι κάποιος θα του δώσει μια ευκαιρία. Θα ήθελα να τον έβλεπα σε ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο, σε μια Mercedes για παράδειγμα, αυτό θα ήταν ωραίο", κατέληξε ο Βρετανός.

Πάντως, αξίζει να σημειώσουμε ότι και ο Νικίτα Μαζέπιν είχε παράπονα από τον τρόπο με τον οποίο του συμπεριφέρθηκε ο Στάινερ, όταν οδηγούσε για τη Haas. "Έχω μεγαλώσει με τέτοιο τρόπο που δεν είναι πρέπον να κριτικάρω ανθρώπους που έχουν τη διπλάσιά μου ηλικία. Οπότε δεν θα το κάνω", είπε ο Ρώσος οδηγός πρόσφατα.

Και κατέληξε: "Δεν γνωρίζω πολλούς που να διάβασαν αρνητικές κριτικές για τον εαυτό τους και έπειτα οδήγησαν καλύτερα. Αν η δημόσια κριτική βοηθά κάποιον, τότε εντάξει. Αλλά πιστεύω ότι είναι πιο χρήσιμο να καθίσεις με κάποιον και να κάνεις μια προσωπική συζήτηση".

TAGS FORMULA 1 F1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ