ROLAND GARROS

Αποθέωση για Τσιτσιπά από Marca και Equipe

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς τη στιγμή της ολοκλήρωσης του νικηφόρου ημιτελικού με τον Ζβέρεφ στο Roland Garros
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς τη στιγμή της ολοκλήρωσης του νικηφόρου ημιτελικού με τον Ζβέρεφ στο Roland Garros AP PHOTO/THIBAULT CAMUS

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προσέθεσε έναν ακόμα τενιστικό άθλο στην καριέρα του με την πρόκρισή του στον τελικό του Roland Garros για πρώτη φορά στην καριέρα του και απέσπασε τα διθυραμβικά σχόλια από τις Marca και Equipe.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς υπέταξε στα πέντε σετ τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ σφραγίζοντας την πρόκριση στον τελικό του Roland Garros για πρώτη φορά στην καριέρα του και το απόγευμα της Κυριακής (16:00, Live από το SPORT24) θα αντιμετωπίζει είτε τον Ράφα Ναδάλ είτε τον Νόβακ Τζόκοβιτς με φόντο το βαρύτιμο τρόπαιο.

Αυτή τη στιγμή πάντως έχει κάθε δικαίωμα να καμαρώνει και να απολαμβάνει την επιτυχία του και όπως δείχνουν οι αναφορές για το ματς από τα διεθνή ΜΜΕ, αυτό που έκανε ήταν κάτι το εντυπωσιακό.

"Τσιτσιπάς, ο Έλληνας ήρωας", είναι ο σχετικός τίτλος της "Marca", με την ισπανική εφημερίδα να υπογραμμίζει: "Ο Τσιτσιπάς προχωράει ένα βήμα παραπέρα και φτάνει στον πρώτο του τελικό νικώντας στα πέντε σετ τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ.

Ο καλύτερος τενίστας της φετινής σεζόν, στα 22 του χρόνια, είναι ο νεότερος που φτάνει σε μεγάλο τελικό Grand Slam μετά από τον Άντι Μάρεϊ που έπαιξε το 2010 στον τελικό του Australian Open.

Είναι ο κορυφαίος τενίστας της σεζόν έχοντας τους περισσότερους πόντους (4.560), τα περισσότερα κερδισμένα παιχνίδια μέσα στο 2021 (39) και τις περισσότερες νίκες στο χώμα (22)".

Από την πλευρά της η "Equipe", έκανε λόγο για την μεγάλη πρεμιέρα του Στέφανου Τσιτσιπά, τονίζοντας πως λίγο πριν από την 58η σύγκρουση μεταξύ Ναδάλ και Τζόκοβιτς, ο Έλληνας πρωταθλητής πήρε τη νίκη στο Philippe-Chatrier που τον έστειλε σε ένα τεράστιο ραντεβού στην καριέρα του.

TAGS ROLAND GARROS ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ