ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ολυμπιακοί αγώνες - Χάντμπολ: Το χρυσό στη Γαλλία, νίκησε 25-23 τη Δανία

Οι παίκτες της Γαλλίας πανηγυρίζουν την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου επί της Δανίας στους Ολυμπιακούς αγώνες | 7 Αυγούστου 2021
Οι παίκτες της Γαλλίας πανηγυρίζουν την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου επί της Δανίας στους Ολυμπιακούς αγώνες | 7 Αυγούστου 2021 © 2021 SERGEI GRITS/AP IMAGES

Η Γαλλία πήρε εκδίκηση για τον χαμένο τελικό στο Ρίο το 2016 και νίκησε τη Δανία στον τελικό του χάντμπολ 25-23 για να πάρει το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο.

Στη Γαλλία πήγε το χρυσό μετάλλιο το χάντμπολ με τους "μπλε" να κερδίζουν μετά από ένα συγκλονιστικό τελικό τους Δανούς με 25-23 και να παίρνουν εκδίκηση για τον χαμένο τελικό του 2016 στο Ρίο όπου και πάλι είχαν βρει απέναντι τους τη Δανία.

Η κορυφή στο Τόκιο όμως ανήκει στη Γαλλία μετά από ένα τελικό που κρίθηκε στο τέλος καθώς οι Δανοί είχαν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν 45 δευτερόλεπτα πριν το τέλος και να στείλουν το ματς στην παράταση.

Αλλά δεν τα κατάφεραν και ο Φάμπρεγκας έβαλε το γκολ για το τελικό 25-23 που έδωσε τη νίκη και το χρυσό στη Γαλλία.

Οι Γάλλοι πήραν προβάδισμα από την αρχή του αγώνα και έκλεισαν το ημίχρονο προηγούμενοι με 14-10, γεγονός που τους επέτρεψε να αντέξουν στην αντεπίθεση που έκαναν οι Δανοί στο δεύτερο μέρος (11-13).

Τα τέρματα της Γαλλίας, σημείωσαν οι Ρεμιλί (5), Μεμ (3), Ντεσκάτ (3), Πορτ (2), Φάμπρεγκας (2), Λούκα Καράμπατιτς (2), Αμπαλό (2), Νίκολα Καράμπατιτς (2), Μαέ (2), Λαγκάρντ και Ντουϊγκού, ενώ για τους Δανούς, σκόραραν οι Χάνσεν (9), Γκίντσελ (6), Σάουγκστρουπ (2), Λαντίν (2), Τοφτ (2), Ολσεν και Μενσά.

Η κατάταξη:

1. Γαλλία

2. Δανία

3. Ισπανία

* Το SPORT24 είναι στο επίκεντρο του παγκόσμιου αθλητισμού, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Συνεχής αθλητική ενημέρωση και ειδησεογραφία για το πρόγραμμα των ελληνικών συμμετοχών, τον πίνακα των μεταλλίων όλων των χωρών που συμμετέχουν και τις επιτυχίες των Ελλήνων Αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Μη χάσετε καμία στιγμή από τη δράση των Ολυμπιακών Αγώνων ακολουθώντας το SPORT24 στο Google News!

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΚΙΟ 2020
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ