ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Αρβανίτης: "Να είμαστε έτοιμοι στα επίσημα"

Ο προπονητής της Εθνικής ομάδας χάντμπολ, Γιάννης Αρβανίτης
Ο προπονητής της Εθνικής ομάδας χάντμπολ, Γιάννης Αρβανίτης EUROKINISSI SPORTS

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής, Γιάννης Αρβανίτης, μίλησε για την προετοιμασία της Εθνικής ομάδας χάντμπολ των ανδρών η οποία ξεκινά την προετοιμασία της για τα προκριματικά του EURO 2022.

Στο γήπεδο επιστρέφει σήμερα το απόγευμα (02/12) η Εθνική χάντμπολ Ανδρών ξεκινώντας την προετοιμασία της για τα προκριματικά του ΕURO 2022.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μετά την κατάρτιση του νέου προγράμματος από την EHF θα αντιμετωπίσει την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου το Βέλγιο στο ΔΑΚ Κορυδαλλού.

Έως τότε η Εθνική θα κάνει προπονήσεις στο ΟΑΚΑ υπό τις οδηγίες του Ομοσπονδιακού Προπονητή Γιάννη Αρβανίτη, ο οποίος δήλωσε στο γραφείο Τύπου της ΟΧΕ: ι ευκαιρίες γεννιούνται μέσα στην κρίση και εμείς πρέπει να εκμεταλλευτούμε τον σημαντικό χρόνο που θα έχουμε στην διάθεση μας για προετοιμασία, ο οποίος δεν θα υπήρχε υπό φυσιολογικές συνθήκες.

Σαφέστατα δουλειά μας είναι να επαναφέρουμε του διεθνείς σε αγωνιστικούς ρυθμούς, αφού απέχουν μεγάλο διάστημα από προπονήσεις και αγώνες. Αυτό θα το κάνουμε με τον γυμναστή μας Γιώργο Χρυσάφη, αλλά και όλο το τεχνικό μας τιμ. Όλα θα γίνουν με προσοχή για να αποφύγουμε τους τραυματισμούς τόσο στην περίοδο της προετοιμασίας, αλλά και στην συνέχεια. Απώτερος στόχος είναι η ομάδα να είναι έτοιμη στα επίσημα παιχνίδια".

Για το πότε υπολογίζει να έχει όλη την ομάδα στην διάθεση του: "Υπολογίζω τους αθλητές της ΑΕΚ μετά τα ευρωπαϊκά ματς του σωματείου τους (19-20 με Πρίστινα για το EHF Cup) και πιστεύω θα έχουμε μαζί μας για ικανοποιητικό διάστημα και τα υπόλοιπα παιδιά από το εξωτερικό. Όλα αυτά όμως προϋποθέτουν ότι η Εθνική θα παραμείνει υγιής. Να μην έχουμε κρούσματα που θα μας πάνε πίσω. Για αυτό όλοι όσοι εμπλεκόμαστε με την Εθνική οφείλουμε να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Προστατεύοντας τον εαυτό μας, προστατεύουμε και την Εθνική".

Για την νέα σειρά των αγώνων και τους αντιπάλους: "Δεν μπορούμε να κάνουμε κάποια αξιολόγηση αυτή την στιγμή. Τα πάντα είναι απρόβλεπτα. Κάθε μέρα υπάρχουν ανατροπές τόσο στην Ελλάδα, όσο και στις άλλες χώρες που έχουμε στον όμιλο μας. Δεν ξέρουμε την κατάσταση καμίας ομάδας. Οι πληροφορίες που έχουμε είναι ότι και στο Βέλγιο δεν διεξάγονται αγώνες, στη Σερβία παίζουν κανονικά, αλλά έτσι και αλλιώς οι περισσότεροι αθλητές αγωνίζονται εκτός χώρας".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ