HANDBALL PREMIER

ΑΕΚ χάντμπολ: Ανακοίνωσε Μπουκοβίνα για το καλοκαίρι

ΑΕΚ χάντμπολ: Ανακοίνωσε Μπουκοβίνα για το καλοκαίρι
EUROKINISSI

Την απόκτηση του διεθνούς τερματοφύλακα, Πέτρου Μπουκοβίνα, για το καλοκαίρι ανακοίνωσε σήμερα (2/3) η ανδρική ομάδα χάντμπολ της ΑΕΚ.

Την απόκτηση του Πέτρου Μπουκοβίνα από το καλοκαίρι ανακοίνωσε (2/3) η ανδρική ομάδα χάντμπολ της ΑΕΚ. Ο διεθνής τερματοφύλακας υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο με την Ένωση και θα αντικαταστήσει στο ρόστερ τον Μίλαν Κοσάνοβιτς, ο οποίος έχει αποφασίσει να αποχωρήσει από την δράση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Η ΑΕΚ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας της με τον Πέτρο Μπουκοβίνα από το προσεχές καλοκαίρι. Ο διεθνής τερματοφύλακας, που συμπληρώνει τα 27 του χρόνια την ερχόμενη εβδομάδα (08/03), έχει ύψος 1,88 μ., υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο και θα ενταχθεί στο δυναμικό της ομάδας Χάντμπολ του Συλλόγου.

Ο Πέτρος Μπουκοβίνας αγωνίστηκε στα πρώτα του χρόνια ενασχόλησης με το άθλημα σε Καλαμαρί και Άρη Θεσσαλονίκης και το 2012 πήρε μεταγραφή για τη ΧΑΝΘ. Μετά από 2 χρόνια στη ΧΑΝΘ, όπου έκανε αισθητή την παρουσία του, μετακόμισε στον ΠΑΟΚ αγωνιζόμενος τη διετία 2014-16, κατακτώντας το νταμπλ του 2015. Ακολούθησε ο Φίλιππος Βέροιας (2016-17) και το καλοκαίρι του 2017 πήρε την απόφαση να υπογράψει στην εν ενεργεία Πρωταθλήτρια Λουξεμβούργου, HB Esch. Σε αυτά τα 4 χρόνια στο Λουξεμβούργο ο Πέτρος Μπουκοβίνας κατέκτησε 2 Πρωταθλήματα (2019, 2020) και 2 Κύπελλα (2020) και αποτέλεσε έναν από τους κορυφαίους τερματοφύλακες που αγωνίστηκαν στη χώρα.

Είναι εν ενεργεία τερματοφύλακας της Εθνικής Ελλάδος, ενώ φυσικά τίμησε τη “ γαλανόλευκη” και στις μικρές Εθνικές.

Μετά την επισημοποίηση της συμφωνίας ο Πέτρος Μπουκοβίνας δήλωσε στο aek.gr: “ Αρχικά θα ήθελα να πω πως είμαι πολύ χαρούμενος και ενθουσιασμενός για τη μεταγραφή αυτή. Να ξεκαθαρίσω ότι δεν είδα ποτέ την ΑΕΚ σαν μια ελληνική ομάδα. Η ΑΕΚ έχει κάνει τεράστια άλματα και πλέον έχει φτιάξει ένα πρότζεκτ και μια δομή που την κάνει να συγκαταλέγεται ανάμεσα σε μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες. Το πρότζεκτ, το προπονητικό τιμ και η θέληση όλων των ανθρώπων της ομάδας ήταν οι λόγοι που με έκαναν να έρθω στην ΑΕΚ. Οι στόχοι δεν μπορούν να είναι παρά μόνο το νταμπλ και η διάκριση στην Ευρώπη. Αυτοί είναι οι στόχοι που έχει θέσει το club και τους ενστερνίζομαι απόλυτα. Αυτή είναι η φιλοδοξία μου. Προσωπικά δεν μου αρέσει να χάνω. Επίσης, ατομικά η διαρκής βελτίωση και η χαντμπολική ωρίμανση μέσα από τη σκληρή προπόνηση και την επιμονή είναι πράγματα που θέλω να κερδίσω μέσα στο club“ .

Πέτρο, καλωσήρθες στην οικογένεια της ΑΕΚ!".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS HANDBALL PREMIER
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ