ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Το SPORT24 στο Τόκιο: Οι δηλώσεις του Λευτέρη Πετρούνια on camera αμέσως μετά τον σπουδαίο αγώνα του

Ο Λευτέρης Πετρούνιας στον προκριματικό των κρίκων
Ο Λευτέρης Πετρούνιας στον προκριματικό των κρίκων SPORTSIMAGES.GR

Βέβαιος ότι κανείς δεν πρόκειται να τον απειλήσει με απώλεια του χρυσού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι ο Λευτέρης Πετρούνιας. Οι δηλώσεις του Έλληνα γυμναστή αμέσως μετά την αψεγάδιαστη προσπάθεια στον προκριματικό των κρίκων.

"Κανείς δεν θα με βγάλει από την πρώτη θέση". Με αυτήν τη δήλωσή του ο Λευτέρης Πετρούνιας επιβεβαίωσε την αυτοπεποίθηση με την οποία μπήκε στον προκριματικό των κρίκων στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, συγκεντρώνοντας εν τέλει την υψηλότερη βαθμολογία από τους οκτώ αθλητές που εξασφάλισαν την παρουσία τους στον τελικό.

Συνέντευξη στην Πηνελόπη Γκιώνη

Αν και το ελληνικό κοινό δεν παρακολούθησε live την προσπάθεια του χρυσού ολυμπιονίκη στο Ρίο, το αποτέλεσμα δεν αλλάζει. Ο Πετρούνιας εκτέλεσε άψογα το πρόγραμμά του και θα μπει στη μάχη των μεταλλίων ως το απόλυτο φαβορί για τη νίκη. Είναι βέβαιος μάλιστα ότι τίποτα δεν πρόκειται να τον εμποδίσει, ασχέτως αν τις προηγούμενες ημέρες αντιμετώπισε ένα πρόβλημα στον ώμο του.

Αμέσως μετά το τέλος του προκριματικού ο "άρχοντας των κρίκων" επισήμανε: "Καλά είμαι. Ήταν ένα επεισοδιακό τριήμερο. Από την τελευταία φορά που μιλήσαμε την ίδια ημέρα στο πόντιουμ το βράδυ 'φούσκωσε', βγήκε μια φλεγμονή μεγάλη, όχι κάτι που πρέπει να μας ανησυχεί. Είναι μάλλον κάτι που οφείλεται στο ταξίδι, στην πίεση, στο βαρομετρικό, που μπήκαμε γρήγορα στις προπονήσεις. Η επίσημη προπόνηση έχει πολύ μεγάλο φορτίο και ήταν μόλις 2,5 ημέρες μετά το ταξίδι και μάς έβγαλε μια φλεγμονή και την επόμενη ημέρα ξύπνησα και δεν μπορούσα να σηκώσω το χέρι μου. Ακολούθησε πολλή θεραπεία, νεύρα. Ήταν ένα πράγματα περίεργο με τον προπονητή μου. Να προσπαθώ να του εξηγήσω τι νιώθω, να προσπαθεί να καταλάβει, να καταλάβουμε έγινε, γιατί ήμουν μια χαρά. Εν τέλει σήμερα ήρθα, είμαι πολύ καλύτερα, δεν είμαι καλά ακόμη, ήρθα και ήμουν 100% συγκεντρωμένος.

Είχα δει τον Κινέζο και ήξερα τι ακριβώς έπρεπε να κάνω. Αυτό είναι το προβάδισμα που έχω σε σχέση με εκείνο. Εκείνος όταν βλέπει τι έχω κάνει κρασάρει, οπότε εκεί ποντάρω στον τελικό, γιατί τώρα πρώτα θα με δει να αγωνίζομαι και μετά θα εκτελέσει γιατί όλα είναι λίγο στρατηγική. Είμαι χαρούμενος. Έκανα αυτό που έπρεπε να κάνω για να περάσω και δεν νομίζω ότι κανείς θα με βγάλει από την πρώτη θέση. Δεν έκανα καν ζέσταμα. Είδα τους κρίκους, τα φώτα, τα σύρματα.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Τώρα δεν ανησυχούμε. Έχουμε όλον το χρόνο μπροστά μας να ηρεμήσουμε, είναι εννέα ημέρες, περισσότερες κι απ' όσες ήρθα. Θα είμαι πιο ζεν από ποτέ. Όλα θα πάνε καλά. Στον τελικό ακόμη ψηλότερη βαθμολογία. Δεν φοβάμαι καθόλου.

Εγώ θεωρώ ότι το πρόγραμμά του Κινέζου θα έπρεπε να είναι πιο κάτω, σίγουρα όχι πιο πάνω σε βαθμό, αλλά δεν είμαι εγώ ο κριτής, οπότε θεωρώ ότι αν κάνουμε και οι δύο είμαι καλύτερος. Είναι καλοί. Δεν ξέρω τι εκπλήξεις ετοιμάζει ο Γάλλος, γιατί κάποια άσκηση κατοχύρωσε, δεν το ήξερα, το ίδιο και ο Ιταλός που έχει ανεβάσει τον βαθμό δυσκολίας, δεν θεωρώ ότι αν πέφτω μέσα ότι μπορεί κάποιος να ξεπεράσει το 15.100. Αγωνιζόμαστε μαζί από το 2004 και είμαστε φίλοι. Θέλω να τους κερδίσω, αλλά και να τους στηρίξω γιατί είναι καλά παιδιά. Η ιστορία του Σαμίρ είναι πονεμένη, υπάρχουν κι άλλοι τραυματισμοί πριν από το Ρίο. Του αξίζει να βρίσκεται εδώ και χαίρομαι που βρίσκεται εδώ.

Θεωρώ ότι οι υπόλοιποι είναι καλύτεροι αθλητές ψυχολογίας από τον Κινέζο, αλλά ο Κινέζος είναι καλύτερος αθλητής, οπότε δεν θα τον βγάλω αυτή τη φορά από τα μετάλλια, αλλά να μην ξεχνάμε ποτέ την εμπειρία του Ζανέτι και το πόσο πολύ το θέλει ο Γάλλος. Γάλλος, Βραζιλιάνος, Κινέζος. Η ψυχολογία παίζει πάρα πολύ ρόλο και ο πιο ψύχραιμος κερδίζει, γιατί και οι οκτώ είναι πάρα πολύ καλοί αθλητές. Αγωνίζομαι πέμπτος, αγωνίζεται όγδοος. Και στο Ρίο αγωνίστηκε μετά από εμένα. Έκανα μια πολύ καλή εμφάνιση και του κόπηκαν τα πόδια".

*Σε συνεργασία του SPORT24 με το Sportsfeed.gr

*Το SPORT24 είναι στο επίκεντρο του παγκόσμιου αθλητισμού, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Συνεχής αθλητική ενημέρωση και ειδησεογραφία για το πρόγραμμα των ελληνικών συμμετοχών, τον πίνακα των μεταλλίων όλων των χωρών που συμμετέχουν και τις επιτυχίες των Ελλήνων Αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Μη χάσετε καμία στιγμή από τη δράση των Ολυμπιακών Αγώνων ακολουθώντας το SPORT24 στο Google News!

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΕΤΡΟΥΝΙΑΣ ΤΟΚΙΟ 2020 Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΤΟΚΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ