ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες - Γυμναστική: "Ηχηρή" επιστροφή για την Μπάιλς με χάλκινο μετάλλιο

Η Σιμόν Μπάιλς στην απονομή του χάλκινου μεταλλίου στη δοκό ισορροπίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο
Η Σιμόν Μπάιλς στην απονομή του χάλκινου μεταλλίου στη δοκό ισορροπίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2021 JAE C. HONG/AP

Με το χάλκινο μετάλλιο στον τελικό της δοκού ισορροπίας η Σιμόν Μπάιλς πραγματοποιήσει "ηχηρή" επιστροφή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, μετά την απόσυρσή της από τους τελικούς στο άλμα γυναικών, στους ασύμμετρους ζυγούς και στις ασκήσεις εδάφους.

Η Σιμόν Μπάιλς ήταν το φαβορί για να κατακτήσει όλα τα χρυσά μετάλλια στο Ολυμπιακό τουρνουά, μετά τον θρίαμβο της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέϊρο (2016), όπου κατέκτησε τέσσερα χρυσά κι ένα χάλκινο μετάλλια.

Ωστόσο, η Αμερικανίδα σούπερ σταρ της γυμναστικής συγκλόνισε τον κόσμο, καθώς επικαλούμενη κακή ψυχολογική κατάσταση αποσύρθηκε από τους τελικούς της γυμναστικής στο άλμα γυναικών, στους ασύμμετρους ζυγούς και στις ασκήσεις εδάφους.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Η απόλυτη όμως, κυρίαρχος της παγκόσμιας γυμναστικής από το 2013, αγωνίστηκε κανονικά στο τελευταίο αγώνισμα, αυτό του τελικού της δοκού ισορροπίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες, με τη συμμετοχή της να είναι μία από τις σημαντικότερες ειδήσεις της σημερινής (03/08) ημέρα.

Η Αμερικανίδα γυμνάστρια είχε δηλώσει πως θα εξετάζει και θα εκτιμά σε καθημερινή βάση την κατάσταση της, προκειμένου να αποφασίζει εάν θα συμμετέχει στα επί μέρους αγωνίσματα.

Τη Δευτέρα (02/08) ανακοινώθηκε ότι η κορυφαία γυμνάστρια της σύγχρονης εποχής, θα επιστρέψει στους αγωνιστικούς χώρους και συγκεκριμένα στην δοκό ισορροπίας, με αποτέλεσμα τα «φώτα» της παγκόσμιας αθλητικής κοινότητας να στραφούν στο Γυμναστικό Κέντρο "Ariake".

Εκεί, όπου η 24χρονη πρωταθλήτρια από το Τέξας, έκανε "κατάθεση ψυχής" και προσπάθησε για το καλύτερο δυνατό, όπως κάνει εδώ και οκτώ χρόνια, διάστημα στο οποίο πρωταγωνιστεί στο κορυφαίο επίπεδο.

Το πρόγραμμα της Μπάιλς, βαθμολογήθηκε από τους κριτές με 14.200 και της έδωσε το χάλκινο μετάλλιο, καθώς η μόλις 17χρονη Κινέζα, Τσεντσέν Γκουάν και η συμπατριώτισσα της, Σιγίνγκ Τανγκ, ήταν καλύτερες και με 14.633 και 14.233 βαθμούς, κατέκτησαν το χρυσό και το αργυρό μετάλλιο, αντίστοιχα.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Η κατάταξη του τελικού, έχει ως εξής:

1. Τσεντσέν Γκουάν (Κίνα) 14.633

2. Σιγίνγκ Τανγκ (Κίνα) 14.233

3. Σιμόν Μπάϊλς (ΗΠΑ) 14.000

4. Ελίζαμπεθ Μπλακ (Καναδάς) 13.866

5. Σουνίσα Λι (ΗΠΑ) 13.866

6. Ουράρα Ασικάουα (Ιαπωνία) 13.733

7. Φλάβια Σαράϊβα (Βραζιλία) 13.133

8. Βλαντισλάβα Ουραζόβα (Ρωσία) 12.733

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

* Το SPORT24 είναι στο επίκεντρο του παγκόσμιου αθλητισμού, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Συνεχής αθλητική ενημέρωση και ειδησεογραφία για το πρόγραμμα των ελληνικών συμμετοχών, τον πίνακα των μεταλλίων όλων των χωρών που συμμετέχουν και τις επιτυχίες των Ελλήνων Αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Μη χάσετε καμία στιγμή από τη δράση των Ολυμπιακών Αγώνων ακολουθώντας το SPORT24 στο Google News!

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΤΟΚΙΟ ΤΟΚΙΟ 2020
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ