ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ο προπονητής του Πετρούνια, Δημήτρης Ράφτης στο SPORT24: "Ο Λευτέρης 'καρφώθηκε' για να σπάσει τα νεύρα του Κινέζου"

Ο Πετρούνιας αγκαλιά με τον προπονητή του Δημήτρη Ράφτη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο 2016
Ο Πετρούνιας αγκαλιά με τον προπονητή του Δημήτρη Ράφτη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο 2016 © 2016 REBECCA BLACKWELL/ASSOCIATED PRESS

Ο προπονητής του Λευτέρη Πετρούνια, Δημήτρης Ράφτης μίλησε στο SPORT24 για τον μεγάλο αγώνα που έδωσε ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Ρίο και για την πρόκρισή του στον τελικό των κρίκων, ενώ σχολίασε και τη μη μετάδοση της προσπάθειας του Έλληνα πρωταθλητή.

Όλη η Ελλάδα περίμενε να δει τον Λευτέρη Πετρούνια στον προκριματικό αγώνα του στο Τόκιο. Η εικόνα δεν έφτασε σ' εμάς. Ο προπονητής του, Δημήτρης Ράφτης περιχαρής για την πρόκριση του αθλητή του στον τελικό μίλησε στο SPORT24 και περιέγραψε την καταπληκτική εμφάνιση που έκανε ο άρχοντας των κρίκων. Ο Λευτέρης ήταν άψογος και “καρφώθηκε” στην προσγείωση. Ούτε βήμα δεν έκανε.

"Όλα πήγαν καλά! Στην προσγείωση καρφώθηκε. Δεν κουνήθηκε. Για να ταράξουμε και λίγο τον Κινέζο (Λιου Γιανγκ) και να του σπάσουμε τα νεύρα πριν από τον τελικό. “Εσύ βήμα, εγώ ακίνητος”. Ανάμεσα στον Λευτέρη και σ' αυτόν θα παιχτεί η ιστορία. Και ευτυχώς που είναι ο Κινέζος στον αγώνα επειδή ο Λευτέρης λειτουργεί και αποδίδει καλύτερα υπό πίεση. Χωρίς, αυτόν δεν ξέρω. Ίσως να ήταν πιο χαλαρός. Ξέρει ότι τον κυνηγούν όλοι οι αντίπαλοί του. Όλα θα πάνε καλά!", είπε ο Δημήτρης Ράφτης και συνέχισε αναφερόμενος στην εικόνα που δεν έφτασε στους Ελληνες: "Ξέρω ότι δεν είδατε τον αγώνα του Λευτέρη, στην Ελλάδα. Δεν το έδωσε ο Ιάπωνας σκηνοθέτης. Φαντάζομαι θα τον βρουν κάπως τα παιδιά της ΕΡΤ και θα τον δείξουν".

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ο κόουτς Ράφτης είχε δίπλα του τον διεθνή κριτή, Νίκο Προβιά και ήταν αμφότεροι πολύ χαρούμενοι για την εμφατική πρόκριση του χρυσού Ολυμπιονίκη του Ρίο στον τελικό των κρίκων. Γελούσαν ασταμάτητα. "Αφού γλιτώσαμε τo triplex είμαστε όλοι υγιείς", είπε ο κορυφαίος Έλληνας προπονητής της ενόργανης γυμναστικής και ξεκαρδίστηκαν αμφότεροι στα γέλια.

Ο ίδιος και ο κ. Προβιάς είναι δύο άνθρωποι που απορροφούν όλη την πίεση που έχει ο Λευτέρης Πετρούνιας πριν από τις διοργανώσεις. Μόνο που αυτή τη φορά η πίεση είχε κορυφωθεί. Λογικό. Είναι δύο από τα μεγάλα στηρίγματά του. Ανακουφίστηκαν. "Τώρα, έφυγε από τον Λευτέρη η ανησυχία που είχε πριν από τον αγώνα και είναι καλά. Θα είναι πιο ήρεμος. Βέβαια, αντέχει στην πίεση".

*Το SPORT24 είναι στο επίκεντρο του παγκόσμιου αθλητισμού, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Συνεχής αθλητική ενημέρωση και ειδησεογραφία για το πρόγραμμα των ελληνικών συμμετοχών, τον πίνακα των μεταλλίων όλων των χωρών που συμμετέχουν και τις επιτυχίες των Ελλήνων Αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Μη χάσετε καμία στιγμή από τη δράση των Ολυμπιακών Αγώνων ακολουθώντας το SPORT24 στο Google News!

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΕΤΡΟΥΝΙΑΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΤΟΚΙΟ 2020 Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΤΟΚΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ