ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Κοσμίδης: "Ήθελα να γίνω Νο1 στον κόσμο"

Κοσμίδης: "Ήθελα να γίνω Νο1 στον κόσμο"
INTIME SPORTS

Ο Λευτέρης Κοσμίδης εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι κατέκτησε μετάλλιο σε όσους αγώνες συμμετείχε το 2010.

Ο Λευτέρης Κοσμίδης δεν καταλαβαίνει... ούτε από έντονους πόνους στη μέση! Ο 19χρονος παγκόσμιος πρωταθλητής εξέφρασε την ικανοποίηση του για το ότι κατάφερε να πάρει μετάλλιο σε όσες διοργανώσεις συμμετείχε το 2010.

"Η μέση μου ήταν κάπως χειρότερα, επειδή την είχα πιέσει στον προκριματικό. Μπόρεσα όμως να βγάλω το πρόγραμμά μου και να πετύχω τον στόχο για τον οποίο ήρθα εδώ. Ήθελα να γίνω νούμερο 1 στον κόσμο και το κατάφερα. Είναι επίσης πολύ σημαντικό για μένα το ότι έκανα το ‘6 στα 6’, δείχνοντας πολύ μεγάλη σταθερότητα. Πήρα μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, στο ευρωπαϊκό, αλλά και σε καθένα από τα τέσσερα παγκόσμια κύπελλα στα οποία συμμετείχα φέτος", τόνισε ο Λευτέρης Κοσμίδης.

Έκανε ειδική μνεία στον γιατρό της ομοσπονδίας, τον Οδυσσέα Παξινό, λέγοντας " αφιερώνω το μετάλλιο στον προπονητή μου, στην οικογένειά μου και σε όλους τους Έλληνες, όπως κι εκείνο που είχα κατακτήσει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, αλλά θέλω να κάνω ακόμα πιο ξεχωριστή αναφορά στο γιατρό της Ε.Γ.Ο. Οδυσσέα Παξινό, ο οποίος με βοήθησε πολύ σ’ αυτό τον αγώνα. Μου έλεγε τι μπορώ να κάνω και τι όχι, τον εμπιστεύθηκα με κλειστά μάτια και αποδείχθηκε ότι έπραξα το σωστό".

Τέλος, ο προπονητής του Κοσμίδη, ο Γιώργος Αγγέλου υποστήριξε: " Μετά τον προκριματικό της Παρασκευής, ο Λευτέρης πονούσε περισσότερο. Το γεγονός ότι μπόρεσε να αγωνιστεί δύο φορές μέσα σε δύο ημέρες, παρά το σοβαρό πρόβλημα στη μέση του, αποτελεί άθλο. Έδειξε ότι έχει πάρα πολλή δύναμη μέσα του. Έκανε κάποια μικρά λάθη στην εκτέλεσή του, αλλά έγινε ό,τι καλύτερο μπορούσε να γίνει. Αισθανόμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι από το μετάλλιο και φυσικά από την άνοδό του στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ