ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Κατάθεση ψυχής απ' την Μπάιλς: "Πρέπει να προστατεύσω την ψυχική υγεία μου"

Η Σιμόν Μπάιλς σε στιγμιότυπο κατά τη διάρκεια του τελικού του τουρνουά ενόργανης γυμναστικής στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2020, Τόκιο | Τρίτη 27 Ιουλίου 2021
Η Σιμόν Μπάιλς σε στιγμιότυπο κατά τη διάρκεια του τελικού του τουρνουά ενόργανης γυμναστικής στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2020, Τόκιο | Τρίτη 27 Ιουλίου 2021 © 2021 GREGORY BULL/ASSOCIATED PRESS

Η Σιμόν Μπάιλς μίλησε με συγκλονιστικά λόγια για την ψυχική κατάστασή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, ύστερα από τον τραυματισμό της που πιθανόν να της στερήσει το στόχο των πέντε χρυσών μεταλλίων.

"Δεν με εκπλήσσει αυτό που συνέβη εδώ, στους Ολυμπιακούς Αγώνες, δεδομένης της χρονιάς που προηγήθηκε. Δεν έχω τόσο μεγάλη αυτοπεποίθηση, όσο πριν και δεν ξέρω εάν είναι ζήτημα ηλικίας. Νιώθω λίγο πιο νευρική, όταν αγωνίζομαι".

Με αυτά τα λόγια άρχισε την συγκλονιστική τοποθέτησή της, η Σιμόν Μπάιλς, μετά την ολοκλήρωση του ομαδικού ενόργανης γυμναστικής, αγώνισμα κατά τη διάρκεια του οποίου αποχώρησε και που ολοκληρώθηκε με νικήτρια τη Ρωσία και δεύτερη την ομάδα των ΗΠΑ.

"Αισθάνομαι ότι δεν διασκεδάζω όσο πριν. Ξέρω ότι είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες και ήθελα ν' αγωνισθώ για εμένα", συνέχισε και, αφού έκανε μία παύση αφήνοντας δάκρυα να κυλήσουν στο πρόσωπο της, πρόσθεσε: "Αλλά στην πραγματικότητα, συμμετέχω για άλλους και όχι για εμένα. Με πονάει βαθιά μέσα μου, ότι το να κάνω αυτό που αγαπώ μου αφαιρέθηκε. Μόλις πατήσω στο ταπί, είμαστε μόνο εγώ και το κεφάλι μου! Πρέπει να ασχολούμαι με τους δαίμονες στο κεφάλι μου. Πρέπει να κάνω ό,τι είναι σωστό για εμένα, να επικεντρωθώ στην πνευματική υγεία μου και να μην θέσω σε κίνδυνο την υγεία μου. Γι' αυτό, αποφάσισα να κάνω ένα βήμα πίσω και να αφήσω τα άλλα κορίτσια να κάνουν την δουλειά. Και την έκαναν καλά, είναι Ολυμπιονίκες και μπορούν να είναι πολύ υπερήφανες. Το πέτυχαν χωρίς εμένα, δεν νομίζω ότι θα πίστευαν πως θα μπορούσαν να το κάνουν πριν".

"Ολοι αυτοί οι 'δαίμονες' υπάρχουν, αλλά είπα στον εαυτό μου: 'Πρέπει να αφήσεις την υπερηφάνεια σου στην άκρη και να είσαι εκεί για την ομάδα'. Σήμερα, πιστεύω ότι οι ερωτήσεις σχετικά με την ψυχική υγεία στον αθλητισμό είναι συχνότερες. Δεν είναι σαν να μπορείς να αφήσεις τα πάντα στην άκρη, πρέπει επίσης να εστιάσεις στον εαυτό σου, γιατί στο τέλος της ημέρας είμαστε άνθρωποι, πρέπει να προστατεύσουμε το μυαλό και το σώμα μας, αντί να κάνουμε αυτό που ο κόσμος περιμένει από εμάς. Αυτό που αποφάσισα σήμερα δείχνει τη δύναμη των αθλητών. Ήθελα να σιγουρευτώ ότι προστατεύω τη λογική και την ευημερία μου, δεν ήθελα να διακινδυνεύσω να βλάψω τον εαυτό μου ή να κάνω κάτι ανόητο, ενώ συμμετέχω σε αυτήν τη διοργάνωση. Τώρα θέλω να επικεντρωθώ στην ευημερία μου, υπάρχουν περισσότερα στην ζωή από το γυμναστήριο, είναι κρίμα που συμβαίνει εδώ, κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Θα προτιμούσα όλα να κυλούσαν καλύτερα για εμένα, αλλά δεν ξέρω. Θα δώ πως θα είμαι ημέρα με την ημέρα".

Σύμφωνα με την ομοσπονδία γυμναστικής των ΗΠΑ, "η Μπάϊλς αποχώρησε για ιατρικούς λόγους" και κατά συνέπεια, η συμμετοχή της στην συνέχεια της κορυφαίας διοργάνωσης τίθεται εν αμφιβόλω. "Η Σιμόν αποχώρησε από το ομαδικό για ιατρικούς λόγους. Οι εξετάσεις θα διεξάγονται καθημερινά για να καθορισθεί εάν μπορεί να λάβει το ιατρικό 'πράσινο φως' για τα επόμενα αγωνίσματα", αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση.

Η γυμνάστρια από το Τέξας ήταν το φαβορί για να κατακτήσει όλα τα χρυσά μετάλλια στο Ολυμπιακό τουρνουά, μετά τον θρίαμβο της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέϊρο (2016), όπου κατέκτησε τέσσερα χρυσά κι ένα χάλκινο μετάλλια.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

* Το SPORT24 είναι στο επίκεντρο του παγκόσμιου αθλητισμού, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Συνεχής αθλητική ενημέρωση και ειδησεογραφία για το πρόγραμμα των ελληνικών συμμετοχών, τον πίνακα των μεταλλίων όλων των χωρών που συμμετέχουν και τις επιτυχίες των Ελλήνων Αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Μη χάσετε καμία στιγμή από τη δράση των Ολυμπιακών Αγώνων ακολουθώντας το SPORT24 στο Google News!

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΚΙΟ 2020
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ