MARKET

Το ταξίδι ξεκίνησε εδώ, αλλά συνεχίζεται... παντού

Το ταξίδι ξεκίνησε εδώ, αλλά συνεχίζεται... παντού

Με εντυπωσιακό τρόπο ολοκληρώθηκε το UniteTHEMall. Για τρεις ημέρες το «The Mall Athens» έγινε το απόλυτο σημείο συνάντησης των φίλων του αθλητισμού, καθώς επισκέπτες κάθε ηλικίας από την Κρήτη και τη Ρόδο μέχρι τη Βόρεια Ελλάδα έστειλαν το μήνυμα της ισότητας, της ενότητας, της διαπολιτισμικής συνεργασίας και της ανάδειξης της διαφορετικότητας. (PHOTOS)

Με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο ολοκληρώθηκε το UniteTHEMall! Για τρεις ημέρες το « The Mall Athens» έγινε το απόλυτο σημείο συνάντησης των απανταχού φίλων του αθλητισμού, καθώς επισκέπτες κάθε ηλικίας από την Κρήτη και τη Ρόδο μέχρι τη Βόρεια Ελλάδα έστειλαν παίζοντας και διασκεδάζοντας, το μήνυμα της ισότητας, της ενότητας, της διαπολιτισμικής συνεργασίας και της ανάδειξης της διαφορετικότητας.

Η ομάδα του διεθνούς Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού, Eleven Campaign ( www.elevencampaign.org ) και του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου «Δεσμός» επιδίωξαν να προωθήσουν με έναν δημιουργικό τρόπο τη διαπολιτισμική συνεργασία και σε αυτή την προσπάθεια βρήκαν χιλιάδες κόσμου που πήραν την ασίστ και την μετουσίωσαν σε… γκολ. Από την ομάδα προσφύγων «Earth Refugee» μέχρι τους Κριστόφ Βαζέχα, Αλέξη Γεωργούλη, Νίκο Βουρλιώτη, Ευρυδίκη, Αλέξανδρο Ρήγα, Άγγελο Μπασινά και πολλούς άλλους γνωστούς ή μη, άπαντες ενώθηκαν κάτω από την μεγάλη πολύχρωμη ομπρέλα του αθλητισμού.

Το ταξίδι ξεκίνησε εδώ, αλλά συνεχίζεται... παντού

Το παιχνίδι έγινε προσφορά… χαράς

Η χαρά και η διασκέδαση όσων συμμετείχαν στα παιχνίδια, όμως, έγινε και μία όμορφη ελπίδα για κάποιους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη! Κάθε συμμετοχή μετατρεπόταν σε τρόφιμα, τα οποία μέσω του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου « ΔΕΣΜΟΣ» ( www.desmos.org ) θα προσφερθούν σε κοινωφελείς οργανισμούς, καθώς συνεργαζόμενες εταιρείες βοήθησαν ώστε το παιχνίδι να έχει κάθε φορά περισσότερους… νικητές.

Οι μεγάλες ιδέες χρειάζονται και μεγάλες προσωπικότητες για να τις στηρίζουν και το «UniteTHEMall» φρόντισε να ρίξει την Κυριακή την… αυλαία με τον καλύτερο τρόπο. Από τις 12:00 μέχρι τις 17:30 μερικές από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες του ελληνικού αθλητισμού συνομίλησαν, απάντησαν σε ερωτήσεις και ανέδειξαν τις πραγματικές αξίες που πρεσβεύει ο αθλητισμός.

Το ταξίδι ξεκίνησε εδώ, αλλά συνεχίζεται... παντού

Αρχικά οι Μιχάλης Κακιούζης, Θοδωρής Παπαλουκάς, Εύη Μωραϊτίδου και Χρήστος Αλεφάντης εξήγησαν και μοιράστηκαν ενδιαφέρουσες απόψεις σχετικά με το « Ο αθλητισμός ως ανθρώπινο δικαίωμα». Στη συνέχεια η… σκυτάλη πέρασε στους Κχαλίντα Ποπάλ, Αθηνά Ζέρβα, Γιώργο Κουνιά, Κατερίνα Σάλτα και Ανδρέα Σαμπάνη, οι οποίοι μίλησαν για τη « δύναμη του αθλητισμού ως μία παγκόσμια γλώσσα επικοινωνίας». Οι τίτλοι τέλους ενός όμορφου και… πολύχρωμου τριημέρου έπεσαν με τους Χάνεï Ταλτζίε, Νίκο Νταμπίζα, Κωνσταντίνο Χαραλαμπίδη, Παύλο Μάμαλο και Δημοσθένη Ταμπάκο να συζητάνε και να προσεγγίζουν με τεράστια ευαισθησία το θέμα της διαφορετικότητας και πιο συγκεκριμένα « αθλητισμός και διαφορετικότητα. Όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι».

Το ταξίδι ξεκίνησε και το μήνυμα πρέπει να ταξιδέψει παντού

Το UniteTHEMall μπορεί να έφτασε στο τέλος του, όμως το μήνυμα της ενότητας, της ισότητας και του σεβασμού στη διαφορετικότητα συνεχίζει το ταξίδι του με στόχο να βρει όσους περισσότερους παραλήπτες. Σε αυτή την προσπάθεια δεν είμαστε μόνοι κι αυτό επιβεβαιώθηκε τόσο από τους χιλιάδες αγνούς φιλάθλους που έγιναν μέρος του παιχνιδιού, όσο και από τις χορηγούς εταιρείες και τις ομάδες που στάθηκαν αρωγοί της προσπάθειας.

Το ταξίδι ξεκίνησε εδώ, αλλά συνεχίζεται... παντού

Το « The Mall Athens» αποτέλεσε τον τέλειο οικοδεσπότη για να στεγάσει ένα τέτοιο παγκόσμιο μήνυμα, ενώ οι εταιρείες Kyvernitis Travel, Βενέτης, 5εδρο, Semiramis, Melissa, Σαράντης, Κωτσόβολος, Samsung, Intersport, Παπαδοπούλου και Coca Cola Τρία Έψιλον απέδειξαν πόσο σημαντικό είναι να έχεις… καλούς συμπαίκτες όταν θες να παίζεις ομαδικά παιχνίδια. Φυσικά θα ήταν άδικο να ξεχάσουμε και τον “Γαλανόλευκο Φάρο”, ο οποίος άφησε το στίγμα του μέσα στο τριήμερο, δημιουργώντας ένα μουσείο με την πλούσια ιστορία της Εθνικής Ελλάδος.

Το ταξίδι ξεκίνησε εδώ, αλλά συνεχίζεται... παντού
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ