MARKET

Ταμεία με αποδόσεις… 25.000 και 45.451 (κι όμως!)

Ταμεία με αποδόσεις… 25.000 και 45.451 (κι όμως!)

Ο Νίκος Μποζιονέλος γράφει για τις μεγαλύτερες στοιχηματικές νίκες ever. Από τη Λέστερ και τον Τσάμπι Αλόνσο, μέχρι τον Έλληνα που τίναξε την μπάνκα στον αέρα!

Ένα από τα κορυφαία ανέκδοτα που κυκλοφορούν για το στοίχημα είναι αυτό με τον Πάπα, ιταλικής έμπνευσης.

Εχει λοιπόν ένας Ιταλός την πληροφορία ότι θα πεθάνει ο Πάπας. Την εκμυστηρεύεται μάλιστα σε έναν φίλο του. «Ρε συ, μου το είπαν από… μέσα, δεν τη βγάζει καθαρή». Ο φίλος του τον συμβούλεψε να βρει εταιρεία που θα δεχθεί τέτοιο στοίχημα και να το ποντάρει.

Πράγματι, το έκανε. Και πράγματι, ο Πάπας πέθανε. Στο άκουσμα ότι το Βατικανό πενθεί, ο φίλος του τον καλεί για να τον συγχαρεί: «Πληρώθηκες ρε μπαγάσα;».

«Μωρέ να… ξέρεις… Δυστυχώς, έβαλα και τη Λάτσιο μαζί και το έχασα!».

Ιστορία από τη (στοιχηματική) ζωή βγαλμένη… Ιστορίες στοιχηματικής τρέλας και μεγάλα ταμεία, χρησιμοποιώντας τη νέα προπληρωμένη κάρτα Cosmote Prepaid MasterCard , έχουν γραφτεί κι έχουν ακουστεί πολλά. Ορισμένα ανάγονται στη σφαίρα της φαντασίας αλλά γιατί να αφήσεις μια λεπτομέρεια να σου χαλάσει μια όμορφη ιστορία; Πλέον όμως, στην εποχή των social media, τίποτε δεν περνάει αφιλτράριστο. Και οι ιστορίες, που είδαν το φως της δημοσιότητας, ότι ένας Αγγλος επαρχιώτης είχε ποντάρει να πάρει η Λέστερ το πρωτάθλημα, ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας.

Αντιθέτως, το εκπληκτικότερο ποντάρισμα εκείνης της τρελής σεζόν της Λέστερ ήταν να είναι πρώτη στη βαθμολογία την παραδοσιακή, για τους Βρετανούς, ημέρα της Boxing Day . Οπαδός της το πόνταρε, σε απόδοση 1000.00, έπαιξε 5 λίρες και κέρδισε 5.000!

Μεγάλο ποσό είχε πάρει κάποτε και ο Αντριαν Χάουαρντ, ο οποίος πίστευε ότι ο Τσάμπι Αλόνσο θα σκοράρει με σουτ από το… άλλο μισό γήπεδο. Μάλιστα άρχισε να το ποντάρει, από το 2002, κάθε χρόνο στην αρχή της σεζόν. Η απόδοση ήταν 125.00. Και δεν άλλαζε ετησίως. Το 2005-06 ο Χάουαρντ το πίστευε πλέον τόσο πολύ που πόνταρε 355 λίρες! Στον αγώνα εναντίον της Λούτον ο Ισπανός σταρ της Λίβερπουλ το επιχείρησε, από τα 65 μέτρα παρακαλώ, βλέποντας εκτός θέσης τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Περισσότερο βέβαια χάρηκε ο οπαδός των reds.


Κορυφαία στοιχηματική, όχι νίκη, αλλά ιστορία έφτιαξε η επιλογή του Ανρί Νταμπασανί το φθινόπωρο του 2013 να ποντάρει το… σπίτι του για νίκη της Αρσεναλ επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Ολντ Τράφορντ». Εποχή Ντέιβιντ Μόγες γαρ, το είχε σκεφτεί καλά. Ο υπεραισιόδοξος Ανρί έβαλε το στοίχημα με τον φίλο του, Ρασίνγκ Γιγκά, ο οποίος όμως δεν είχε δικό του σπίτι να βάλει και επέλεξε τη σύζυγό του, πακέτο με το αυτοκίνητό τους. Για την ιστορία, ο Φαν Πέρσι χάρισε τότε τη νίκη στη Γιουνάιτεντ…

Το δε επίτευγμα του πασίγνωστου αναβάτη Φράνκι Ντέτορι, ένα βροχερό σεπτεμβριανό απόγευμα του 1996, έμεινε στην ιστορία καθώς ο ιταλικής καταγωγής μικρόσωμος τζόκεϊ κέρδισε και τις επτά ιπποδρομιακές κούρσες στο Ascot! Ο Ντέτορι είχε ξεπεράσει το 6/6 των (μετέπειτα «σερ») Γκόρντον Ρίτσαρνς στο Τσέπστοου το 1933 και Αλεξ Ράσελ στο Μπόγκσαϊντ το 1957. Κι όμως, το Magnificent Seven το είχε προβλέψει ένας τύπος, αγνώστων λοιπόν στοιχείων, και το είχε ποντάρει κιόλας: με απόδοση 25000.00! Και έφυγε με μισό εκατομμύριο λίγες, χωρίς ποτέ κανείς να μάθει την ταυτότητά του…

Και επειδή ό,τι και να ψάξεις, ό,τι και να γράψεις… Ελληνα θα βρεις, υπήρχε ένας δικός μας που πόνταρε ένα ευρώ και κέρδισε… 45.451 ευρώ ! Και μάλιστα μόλις τον περασμένο Φεβρουάριο. Πόνταρε σε δύο παιχνίδια Champions League any time σκορ το 2-4 στο Λεβερκούζεν - Ατλέτικο Μαδρίτης και το 5-3 στο Μάντσεστερ Σίτι - Μονακό, και μάλιστα σε δυάδα (αποδόσεις 151.00 και 301.00 αντίστοιχα).

Φυσικά ο καθείς μας έχει να διηγηθεί μια ανάλογη ιστορία, ωστόσο αν κερδίσατε τέτοια τρελά ποσά, μάλλον είστε κάπου ανάμεσα στις Σεϋχέλλες και τις Μπαχάμες τούτη τη στιγμή.

Προφανώς, δεν πρέπει να μείνεις πίσω. Εν έτει 2017 όσο εύκολη έχει γίνει η ζωή μας με το διαδίκτυο, άλλο τόσο έχει γίνει και το να ποντάρεις. Η νέα προπληρωμένη κάρτα Cosmote Prepaid MasterCard σου προσφέρει πλήρη έλεγχο, ευκολία και ασφάλεια στις καθημερινές αγορές και συναλλαγές ενώ είναι και μόνη που με κάθε αγορά σου δίνει δωρεάν MB. Δωρεάν ίντερνετ για να είσαι διαρκώς updated και, πού ξέρεις; Ισως μείνει και η δική σου στοιχηματική νίκη κάποια στιγμή στην ιστορία!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ