MARKET

ΣΥΡΙΖΑ: Αλέξανδρος Νικολαΐδης και Πέτρος Κόκκαλης στο ευρωψηφοδέλτιο

ΣΥΡΙΖΑ: Αλέξανδρος Νικολαΐδης και Πέτρος Κόκκαλης στο ευρωψηφοδέλτιο

Ο Πέτρος Κόκκαλης και ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης θα είναι υποψήφιοι με τον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, όπως γνωστοποιήθηκε μετά την συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος.

Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ συνεδρίασε την Τρίτη (26/3) και ένα από τα θέματα που την απασχόλησε αφορούσε το ψηφοδέλτιο των ευρωεκλογών, στο οποίο εντάχθηκαν ακόμα δέκα ονόματα. Ανάμεσα στους νέους υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ είναι και οι Πέτρος Κόκκαλης και Αλέξανδρος Νικολαΐδης, των οποίων το βιογραφικό παρουσίασε το NEWS247.gr.

Νικολαΐδης Αλέξανδρος, Ολυμπιονίκης TAE KWON DO

Ο Aλέξανδρος Νικολαΐδης γεννήθηκε στις 17 Οκτωβρίου του 1979 στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος ΣΕΦΑΑ του ΑΠΘ, αξιωματικός του πυροσβεστικού σώματος και υπεύθυνος ακαδημιών ΤΑΕ KWON DO σε ιδιωτικό εκπαιδευτήριο. Εκτός από τη μητρική του γλώσσα, την ελληνική, μιλάει άπταιστα αγγλικά και ισπανικά. Είναι παντρεμένος με τη Δώρα και έχει δυο παιδιά, τον Φίλιππο 8 ετών και την Ελεάννα 2 ετών. Κατάγεται από τις Λεπτοκαρυές της Φλώρινας (πατέρας) και από το Μαυροβούνι της Πέλλας (μητέρα).

ΣΥΡΙΖΑ: Αλέξανδρος Νικολαΐδης και Πέτρος Κόκκαλης στο ευρωψηφοδέλτιο

Ως αθλητής του TAE KWON DO έχει διακριθεί πολλές φορές σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Συγκεκριμένα, έχει συμμετάσχει τέσσερις φορές στους Ολυμπιακούς Αγώνες και αναδείχθηκε δύο φορές αργυρός Ολυμπιονίκης (Αθήνα 2004 και Πεκίνο 2008), μάλιστα υπήρξε σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012. Ακόμα, το 1996 κέρδισε δύο χρυσά μετάλλια στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων και στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων. Η πορεία του ήταν συνεχώς ανοδική καθώς το 1997 αναδείχθηκε πρώτος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων και δεύτερος στους Μεσογειακούς αγώνες. Το 1998 συμμετείχε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας κατακτώντας την τρίτη θέση. Το 2004 και το 2008, εκτός από το αργυρό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες, κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στην Παγκόσμια Πανεπιστημιάδα (2004) και χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (2008).

Έχει έντονη κοινωνική δράση στην πόλη της Θεσσαλονίκης, είναι ιδρυτικό μέλος του πρόσφατα ιδρυθέντος αντιρατσιστικού παρατηρητηρίου και επίτιμο μέλος του Αθλητικού Σωματείου, στο οποίο αναδείχθηκε, "ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ".

Κόκκαλης Πέτρος, ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Πειραιά

O Πέτρος Κόκκαλης συμμετέχει ενεργά στα κοινά τα τελευταία 25 χρόνια, αναπτύσσοντας πολύπλευρη δράση με επίκεντρο τον άνθρωπο και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Σπούδασε Σύγχρονη Ιστορία στο πανεπιστήμιο Hampshire, με μεταπτυχιακές σπουδές στη δημόσια διοίκηση στο Harvard Kennedy School of Government.

Ως αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού, αναμόρφωσε τον σύλλογο σε μία εκ των κορυφαίων επαγγελματικών ομάδων στην Ευρώπη (1996-2008) μέσω του εκσυγχρονισμού των υλικών και άυλων υποδομών του. Υπήρξε επίσης ιδρυτικός πρόεδρος της Super League Ελλάδας.

ΣΥΡΙΖΑ: Αλέξανδρος Νικολαΐδης και Πέτρος Κόκκαλης στο ευρωψηφοδέλτιο

Είναι συνιδρυτής και γραμματέας της βραβευμένης από τη Διεθνή Ένωση για την Προστασία του Περιβάλλοντος (IUCN) μη κυβερνητικής περιβαλλοντικής Οργάνωσης Γη (2009 - σήμερα), με πλούσιο έργο στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση.

Διακεκριμένο στέλεχος της τοπικής αυτοδιοίκησης στον Πειραιά (2014 - σήμερα), τον οποίο ανέδειξε σε πρωτοπόρο δήμο προώθησης της επιχειρηματικότητας και στήριξης νεοφυών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στη θαλάσσια οικονομία. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναγνώρισε το έργο του, βραβεύοντας την πρωτοβουλία του Blue Growth Piraeus στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Προώθησης της Επιχειρηματικότητας 2018.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του συμμετείχε δυναμικά και καθοριστικά στην ανθρωπιστική υποστήριξη υποδοχής του μεγάλου προσφυγικού κύματος κατά τη χρονική περίοδο 2015-2016.

ΠΗΓΗ: NEWS247.GR

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ