MARKET

Σχολεία: Πώς θα λειτουργήσουν από τις 14 Σεπτεμβρίου

Σχολεία: Πώς θα λειτουργήσουν από τις 14 Σεπτεμβρίου

Τι ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας, Nίκη Κεραμέως, για την έναρξη των σχολείων και τους κανόνες λειτουργίας που θα ισχύσουν.

Στις 14 Σεπτεμβρίου ανοίγουν τα σχολεία, όπως ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι της Τρίτης η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. Κατά τη διάρκειά της συνέντευξης η κ. Κεραμέως έδωσε στη δημοσιότητα το πλέγμα των μέτρων που θα ισχύσουν στα σχολεία για την αποφυγή της εξάπλωσης του κορονοϊού. Τα περισσότερα είχαν έτσι και αλλιώς ανακοινωθεί ήδη.

Μεταξύ άλλων τονίστηκαν τα εξής:

Εφέτος οι προσλήψεις των αναπληρωτών έγιναν πιο νωρίς από ποτέ. Προβλέπεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας στους εσωτερικούς χώρους.

Οι μάσκες στα σχολεία, ιδιωτικά και δημόσια θα δίνονται δωρεάν.

Οι γιατροί θα επισκέπτονται τα σχολεία για να εξηγούν τα μέτρα αλλά και τη σωστή χρήση της μάσκας.

Θα ενισχυθεί το ολοήμερο σχολείο για να προστατευθούν οι ευάλωτες ομάδες πληθυσμού. θα γίνονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι ενώ θα παρέχεται, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, ένα παγούρι ανά μαθητή.

Σε περίπτωση κρούσματος θα κλείνει το τμήμα, όχι το σχολείο, και θα ακολουθεί η ιχνηλάτηση των επαφών. Θα ακολουθεί τηλεκπαίδευση. Η Υπουργός, επίσης, κάλεσε τους εκδρομείς που κάνουν ακόμα διακοπές, να επιστρέψουν οι εκδρομείς όσο το δυνατόν πιο άμεσα.

Επανέλαβε ότι τα σχολεία θα λειτουργήσουν, μετά από πρόταση της επιτροπής, σε πλήρη σύνθεση. "Ετσι και αλλιώς στις τάξεις ο πληθυσμός είναι σταθερός, δεν είναι όπως στα καταστήματα".

Εχουμε δώσει στη δημοσιότητα των μέσο όρο των μαθητών Είναι 20 για τα μεγάλα αστικά κέντρα. Προφανώς υπάρχουν και τμήματα με περισσότερους μαθητές. Η εισήγηση της επιτροπής ήταν ξεκάθαρη. Πλήρη σύνθεση. Αλλά τα μέτρα θα αξιολογούνται κάθε μέρα".

"Είμαστε εδώ για να διασφαλίσουμε και το αγαθό της Υγείας και το αγαθό της Εκπαίδευσης. Από αυτή την κρίση θα βγούμε πιο δυνατοί", κατέληξε η κ. Κεραμέως.

Από την πλευρά του ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος είπε: "Μετά από εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη θα δοθούν 6εκ ευρώ στην τοπική αυτοδιοίκηση έτσι ώστε να διατεθούν δωρέαν μάσκες σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Θα στελεχωθούν πλήρως με προσωπικό καθαριότητας τα σχολεία για όλη τη διάρκεια της σχολικής σεζόν".

Πηγή: news247.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ