STOIXIMAN

Πώς φτιάχνεις την ιδανική ομάδα για το Fantasy Premier League τουρνουά του Stoiximan.gr

Manchester United's Marcus Rashford, left, and Liverpool's Mohamed Salah challenge for the ball during the English Premier League soccer match between Manchester United and Liverpool at Old Trafford stadium in Manchester, England, Sunday, Feb. 24, 2019. (AP Photo/Jon Super)
Manchester United's Marcus Rashford, left, and Liverpool's Mohamed Salah challenge for the ball during the English Premier League soccer match between Manchester United and Liverpool at Old Trafford stadium in Manchester, England, Sunday, Feb. 24, 2019. (AP Photo/Jon Super) AP PHOTO/JON SUPER

Η Premier League ανοίγει αυλαία στις 9 Αυγούστου και το Sport24.gr σου αποκαλύπτει τα μυστικά για να δημιουργήσεις την ιδανική ομάδα στο Fantasy Premier League του Stoiximan.gr.

Λίγες ώρες απομένουν για την έναρξη της Premier League, με τους φίλους του ποδοσφαίρου να ανυπομονούν να δουν ξανά το κορυφαίο πρωτάθλημα στον κόσμο, το οποίο είναι έτοιμο να μας προσφέρει ξεχωριστές συγκινήσεις γι' ακόμα μία σεζόν. Οι καλύτεροι παίκτες, τα ωραιότερα γήπεδα και οι πιο θρυλικοί οπαδοί θα μάς αποζημιώσουν γι' άλλη μία φορά, δημιουργώντας τις κατάλληλες συνθήκες για να απολαύσουμε όμορφο θέαμα.

Ωστόσο, φέτος δεν παίζεις... μόνος, αφού στο Fantasy Premier League τουρνουά της Stoiximan.gr μπορείς να γίνεις εσύ ο προπονητής που πάντα ήθελες να είσαι. Στη διάθεσή σου έχεις εικονικό budget 100.000.000 ευρώ, το οποίο μπορείς να μοιράσεις με όποιον τρόπο επιθυμείς σε 15 διαφορετικούς ποδοσφαιριστές, δημιουργώντας την ομάδα σου όπως εσύ τη θέλεις!

Πρόκειται για ένα τουρνουά με παίκτες από όλον τον κόσμο και συνολικά έπαθλα 250.000 ευρώ*, τα οποία μοιράζονται ανάλογα με την κατάταξη - με τον πρώτο να κερδίζει 50.000 ευρώ - ενώ υπάρχουν και εβδομαδιαία έπαθλα όπως "Ο προπονητής της εβδομάδας".

Το Sport24.gr, βέβαια, θα σε στηρίξει έμπρακτα, αφού θα σου αποκαλύψει τα μυστικά προκειμένου να φτιάξεις την ιδανικά ομάδα όσον αφορά στο τακτικό κομμάτι, αλλά και στις επιλογές ποδοσφαιριστών.

ΜΕ ΣΥΣΤΗΜΑ 4-3-3 ΓΙΑ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΚΑΙ ΓΚΟΛ

Πριν από την επιλογή ποδοσφαιριστών, καλό θα είναι να διαλέξουμε το σύστημα που ταιριάζει στα "θέλω" μας και το οποίο θα μας αποφέρει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. To 4-3-3 είναι μία διάταξη, η οποία μπορεί να καλύψει τις απαιτήσεις μας, δημιουργώντας μία δυνατή μεσαία γραμμή και μία επιθετική τριπλέτα με πολλά γκολ. Πρόκειται για ένα ισορροπημένο σύστημα, το οποίο μπορεί να μάς προσφέρει και άλλες παραλλαγές, όπως το 4-2-3-1 και το 4-3-3 με ανάποδο τρίγωνο.

ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑ ΧΩΡΙΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ

Το παν σε μία ομάδα είναι ο τερματοφύλακας. Γι' αυτό το λόγο δεν πρόκειται να κάνουμε εκπτώσεις στην επιλογή μας. Μπορεί να μας κοστίσει κάτι παραπάνω, αλλά αλλά θα είμαστε σίγουροι για την επιλογή μας. Οι ακριβές περιπτώσεις είναι οι Έντερσον, Άλισον κατά κύριο λόγο και οι Νταβίντ ντε Χέα, Ούγκο Λορίς, Τζόρνταν Πίκφορντ και Κέπα κατά δεύτερο.

Everton's Jordan Pickford during the English Premier League soccer match between Manchester City and Everton at Etihad stadium in Manchester, England, Saturday, Dec. 15, 2018. (AP Photo/Rui Vieira)
Everton's Jordan Pickford during the English Premier League soccer match between Manchester City and Everton at Etihad stadium in Manchester, England, Saturday, Dec. 15, 2018. (AP Photo/Rui Vieira) AP PHOTO/RUI VIEIRA

(AP Photo/Rui Vieira)

Εμείς θα πάμε με την επιλογή του Τζόρνταν Πίκφορντ. Ναι μεν δεν έχει την ποιότητα των Έντερσον, Άλισον, τη σιγουριά των Ντε Χέα, Κέπα ή την εμπειρία του Λορίς, αλλά διαθέτει εξαιρετικά ρεφλέξ, ενώ είναι πολύ καλός στις στημένες φάσεις και στα τετ α τετ. Αγωνίζεται σε μία ομάδα που θα της κάνουν φάσεις, το οποίο σημαίνει πως θα μπορέσει να μας δώσει πόντους μέσω των αποκρούσεών του, αλλά και των clean sheets.

ΕΞΥΠΝΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ

Από εκεί και πέρα, στην άμυνα θα πρέπει να κινηθούμε έξυπνα και να καταλήξουμε σε περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που θα συνδυάζουν εξαιρετικά τα αμυντικά με τα επιθετικά καθήκοντά του. Δηλαδή, θα μας δώσουν ασφάλεια στα μετόπισθεν και παράλληλα θα έχουν την ικανότητα να σκοράρουν, αλλά και να πετύχουν (μερικά) γκολ.

Τέτοιες περιπτώσεις είναι ο Μπεν Τσίλγουελ της Λέστερ (πέντε ασίστ την περσινή σεζόν), ο Τζέις Ταρκόβσκι της Μπέρνλι (τρία γκολ, μία ασίστ), ο πρώην στόπερ του Ολυμπιακού, Μπιέρν Ένχελς που θα αγωνιστεί φέτος στην Άστον Βίλα, ο Ολεκσάντρ Ζίντσενκο της Σίτι (τρεις ασίστ σε 14 ματς), αλλά κι ο Λιούς Ντανκ που αναμένεται να πάρει μεταγραφή από την Μπράιτον στη Λέστερ ως διάδοχος του Χάρι Μαγκουάιρ.

England's Harry Maguire, right, celebrates with England's Jesse Lingard after scoring his side's first goal during the quarterfinal match between Sweden and England at the 2018 soccer World Cup in the Samara Arena, in Samara, Russia, Saturday, July 7, 2018. (AP Photo/Matthias Schrader )
England's Harry Maguire, right, celebrates with England's Jesse Lingard after scoring his side's first goal during the quarterfinal match between Sweden and England at the 2018 soccer World Cup in the Samara Arena, in Samara, Russia, Saturday, July 7, 2018. (AP Photo/Matthias Schrader ) AP PHOTO/MATTHIAS SCHRADER

(AP Photo/Matthias Schrader)

Σε περίπτωση που θέλουμε να κινηθούμε λίγο πιο... ακριβά, προφανώς υπάρχουν παίκτες όπως ο Βίρτζιλ φαν Ντάικ, ο Τζον Στόουνς, ο Γουάν-Μπισάκα, ο Θέσαρ Αθπιλικουέτα ή ακόμα κι ο Χάρι Μαγκουάιρ, που αναφέραμε προηγουμένως και είναι ικανότατος στο ψηλό παιχνίδι, αλλά και καλός στα αμυντικά καθήκοντά του.

ΜΕΣΑΙΑ ΓΡΑΜΜΗ ΜΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Από την στιγμή που η αμυντική γραμμή δεν θα διαθέτει πολλούς "δημιουργικούς" παίκτες, όπως είναι λογικό, θα πρέπει να "γεμίσουμε" το κέντρο με ποδοσφαιριστές που θα μας βοηθήσουν παραγωγικά, αλλά και δημιουργικά. Ο Ρούμπεν Νέβες της Γουλβς θεωρείται το "next big thing" στα αμυντικά χαφ και είναι θέμα χρόνου να πάρει μεταγραφή σε top ευρωπαϊκό σύλλογο, αφού διαθέτει εξαιρετική τεχνική κατάρτιση και ισορροπία στο παιχνίδι του. Δυνατές περιπτώσεις είναι -επίσης- Νταβίντ Σίλβα της Μάντσεστερ Σίτι, ο Ναμπί Κεϊτά της Λίβερπουλ, αλλά κι ο Λούκα Μιλιβόγεβιτς, ο οποίος εκτελεί τα πέναλτι της Κρίσταλ Πάλας, το οποίο σημαίνει... γκολ!

Wolverhampton Wanderers' Ruben Neves celebrates scoring his side's first goal of the game against Everton, during their English Premier League soccer match at Molineux in Wolverhampton, England, Saturday Aug. 11, 2018. (Nick Potts/PA via AP)
Wolverhampton Wanderers' Ruben Neves celebrates scoring his side's first goal of the game against Everton, during their English Premier League soccer match at Molineux in Wolverhampton, England, Saturday Aug. 11, 2018. (Nick Potts/PA via AP) NICK POTTS/PA VIA AP

(Nick Potts/PA via AP)

Πιο φθηνές λύσεις, αλλά το ίδιο ενδιαφέρουσες είναι ο Γιούρι Τίλεμανς της Λέστερ, ο Κάλουμ Χάντσον-Οντόι της Τσέλσι, τον οποίο αναμένεται να εμπιστευτεί πολύ την εφετινή σεζόν ο Φρανκ Λάμπαρντ, αλλά και παίκτες όπως ο Εντομπελέ της Τότεναμ ή ο Καπού της Γουότφορντ. Πάντα θα πρέπει να κοιτάζουμε να επιλέγουμε ποδοσφαιριστές που δεν είναι "μονότονοι", αλλά μπορούν να μας δώσουν πράγματα σε πολλές κατηγορίες, προκειμένου να αποκομίσουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, όπως προαναφέραμε.

"ΒΑΡΙΑ ΧΑΡΤΙΑ" ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ

Τέλος, σημαντικό ρόλο στην ισορροπία της ομάδας μας θα παίξει κι επιλογή του βασικού επιθετικού. Ούτε σ' αυτή την περίπτωση θα κάνουμε εκπτώσεις. Χρειαζόμαστε έναν παίκτη που να έχει μεγάλη ευχέρεια στο σκοράρισμα, αλλά την ίδια ώρα θα βοηθάει και στον δημιουργικό τομέα. Ναι, θα μας κοστίσει περισσότερα από τα συνηθισμένα, αλλά δεν θα ήταν καλό να πάμε σε μία μεσοβέζικη λύση, ειδικά όταν μιλάμε για ένα τουρνουά όπως το Fantasy Premier League τουρνουά της Stoiximan.gr, το οποίο μπορεί να μας προσφέρει σημαντικά έπαθλα.

Arsenal forward Alexandre Lacazette celebrates after scoring his side's second goal during the Europa League semifinal soccer match, second leg, between Valencia and Arsenal at the Camp de Mestalla stadium in Valencia, Spain, Thursday, May 9, 2019. (AP Photo/Alberto Saiz)
Arsenal forward Alexandre Lacazette celebrates after scoring his side's second goal during the Europa League semifinal soccer match, second leg, between Valencia and Arsenal at the Camp de Mestalla stadium in Valencia, Spain, Thursday, May 9, 2019. (AP Photo/Alberto Saiz) AP

(AP Photo/Alberto Saiz)

Σέρχιο Αγκουέρο, Χάρι Κέιν, Μοχάμεντ Σαλάχ και Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ είναι το "βαρύ πυροβολικό" σε θέμα χρημάτων στο Fantasy Premier League τουρνουά της Stoiximan.gr, αλλά περιπτώσεις όπως ο Ρομπέρτο Φιρμίνο, ο Μάρκους Ράσφορντ ή ο Αλεξάντρ Λακαζέτ που έχουν χαμηλότερο κόστος είναι το ίδιο καλές. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός έχει το γκολ, αλλά και τις ασίστ, όπως κι ο Γάλλος φορ, ενώ ο Ράσφορντ έχει εξαιρετικά στημένα. Μία φθηνή και έξυπνη επιλογή είναι ο Μοϊζέ Κεν, που αποκτήθηκε πρόσφατα από την Έβερτον και θα αποτελέσει την αιχμή του δόρατος.

Η πρώτη σέντρα στο Fantasy Premier League τουρνουά της Stoiximan.gr γίνεται αύριο! Ετοίμασες την ομάδα σου;

*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις. Αφορά το συνολικό ποσό επάθλων του τουρνουά

TAGS STOIXIMAN
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ