MARKET

Όσοι ξυπνούν στο σκοτάδι και ξεκινούν καθημερινά τον κόσμο!

Όσοι ξυπνούν στο σκοτάδι και ξεκινούν καθημερινά τον κόσμο!

Μια ωδή στους ανθρώπους που ξυπνούν πρώτοι και εργάζονται από πολύ νωρίς, για να προετοιμάσουν τον κόσμο για τους υπόλοιπους. Απολαύστε το tribute του Nescafé για τους ήρωες της καθημερινότητάς μας. (VIDEO)

Ας είμαστε ειλικρινείς μεταξύ μας. Στους περισσότερους ανθρώπους δεν αρέσει η σκέψη να πρέπει να ξυπνούν στα άγρια μεσάνυχτα, να ανοίγουν τα μάτια τους και να αντικρίζουν από το παράθυρο το σκοτάδι, να μην έχει πάρει ο ήλιος ακόμα την «θέση» του και να αισθάνονται «κουρασμένοι» πριν καν ξεκινήσει η μέρα τους. Σε όλους αρέσει η ζεστασιά του κρεβατιού και η απόλαυση του παραπάνω ύπνου, όπου το ξυπνητήρι δεν απαιτείται να χτυπήσει πρόωρα. Η πραγματικότητα όμως είναι αρκετά διαφορετική από το ιδεατό και για πολλούς ανθρώπους είναι ο δικός τους κόσμος, η δική τους καθημερινότητα, το δικό τους βίωμα.

Ναι, υπάρχουν και αυτοί οι άνθρωποι που προετοιμάζουν το έδαφος για όλους τους υπόλοιπους και «φροντίζουν» τον κόσμο, όση ώρα η πλειοψηφία στριφογυρίζει ανάμεσα σε ζεστά παπλώματα και αναπαύεται σε άνετα μαξιλάρια. Εκείνοι οι καθημερινοί ήρωες της διπλανής πόρτας που έχουν το προνόμιο να ζουν την κάθε ημέρα (σχεδόν) από το ξεκίνημά της, έστω και αν αυτό σημαίνει λιγότερη ξεκούραση, λιγότερα «καύσιμα» στην δική τους ανθρώπινη μηχανή. Κάθε μέρα, υπάρχουν άνθρωποι που «ξεκινούν» τον κόσμο για όλους τους άλλους, λένε καλημέρα από πολύ νωρίς και προετοιμάζουν την καθημερινότητα που οι περισσότεροι παραλαμβάνουν... έτοιμη.

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Δεν είναι εύκολο πράγμα το (πολύ) πρωινό ξύπνημα. Ούτε συνηθίζεται εύκολα και θέλει ανθρώπους που πραγματικά το αντέχουν και έχουν τα κότσια να ανταπεξέλθουν. Ο πιλότος που θα πραγματοποιήσει τις πρώτες πρωινές πτήσεις, ο barista που θα φτιάξει τους πρώτους καφέδες για εκείνους που τον έχουν άμεση ανάγκη για να μπει καλά η μέρα τους και να «λειτουργήσουν», ο ψαράς που χρειάζεται να σηκωθεί την ώρα που άλλοι δεν έχουν πάει καν για ύπνο, ώστε πολύ νωρίς να υπάρχουν φρέσκα ψάρια στην αγορά, ο οδοκαθαριστής για να μαζέψει τις ακαθαρσίες όλων μας και να μας παραδώσει μια πόλη (όσο γίνεται πιο) καθαρή, ο κτηνοτρόφος, ο γιατρός που κάνει εφημερία και ίσως είναι άγρυπνος, περιθάλποντας όσους τον έχουν ανάγκη και πολλοί άλλοι επαγγελματίες που αποτελούν κομμάτι της «ραχοκοκαλιάς» της κοινωνίας και της επαγγελματικής τάξης.

Σε όλους αυτούς τους ανθρώπους της διπλανής πόρτας, τους ήρωες της βιοπάλης αναφέρεται το video του Nescafé με τίτλο «Κάθε μέρα ξεκινάμε τον κόσμο». Βλέποντάς το, αντιλαμβάνεται ο καθένας πως υπάρχουν εκεί έξω άνθρωποι που δεν έχουν το προνόμιο να αφεθούν, δεν έχουν την δυνατότητα να ξεδώσουν όπως άλλοι, παρά μόνο σηκώνονται νωρίς από το κρεβάτι, πίνουν το Nescafé τους και μπαίνουν στην «αρένα». Φυσικά, τα στοιχεία της φύσης και η δημιουργία του κόσμου σε έξι ημέρες έχουν την δική τους σημειολογία. Γίνεται έτσι ένα υπέροχο «πάντρεμα» με τα επαγγέλματα που ξεκινούν πολύ νωρίς σε καθημερινή βάση.

Κάθε πρωί, λοιπόν, ο κόσμος μας κάνει ένα restart, είναι ένα καινούργιο ξεκίνημα, μια άλλη μέρα. Υπάρχουν αυτοί που την ζουν πρώτοι και βάζουν τις «βάσεις» για ό,τι θα ακολουθήσει μέσα στο 24ωρο. Και για να αντέξει μια κατασκευή, απαιτούνται πρωτίστως γερά θεμέλια!

Ο κολλητός μας, ο αδελφός, ο γονιός μας, ο σύντροφός μας, εμείς οι ίδιοι αποτελούμε κομμάτι αυτής της ομάδας των ανθρώπων που ζουν πρώτοι μέσα στην ημέρα και δουλεύουν όσο οι άλλοι κοιμούνται. Ίσως να είναι και οι αδικημένοι, διότι η δική τους συνεισφορά ίσως να κρύβεται στο... σκοτάδι, όπως αυτό που αντικρίζουν κάθε πρωί που σηκώνονται από το κρεβάτι του σπιτιού τους. Είναι δίπλα μας, ζουν μαζί με μας και χωρίς αυτούς τίποτα δεν θα μπορούσε να γίνει σωστά. Διότι όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός «η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται».

Sponsored by Nescafé

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ