MARKET

Οι “Μικροί Ηρωες” στην Θεσσαλονίκη

SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÐÁÏ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÐÁÏ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Οι ιστορίες των παιδιών που ζουν μακριά από τα αστικά κέντρα και επισκέφτηκαν την Αθήνα. Το ντοκιμαντέρ “οι μικροί ήρωες ταξιδεύουν” προβλήθηκε χθες στην αίθουσα “Μωρίς Σαλτιέλ” του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης. Μέσω της ταινίας, η STOIXIMAN παρουσίασε το πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής υπευθυνότητας “Iroes” το οποίο έκλεισε τον δεύτερό του “κύκλο” και τις επόμενες ημέρες μπαίνει στον τρίτο.

Στη πρώτη φάση του προγράμματος πήραν μέρος περισσότερα από 10.000 παιδιά των δημοτικών σχολείων Γ’ και Δ’ τάξης της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, τα οποία και συμμετείχαν χωρίς κόστος σε εκπαιδευτικά προγράμματα μουσείων και ιδρυμάτων.

Η δεύτερη δράση του προγράμματος, που είχε τίτλο «οι μικροί ήρωες ταξιδεύουν» αφορούσε για φέτος, 50 παιδιά δημοτικών σχολείων από την Κάσο, το Τρανόβαλτο, τους Αρκιούς, την Ηρακλειά και την Ανάφη, τα οποία ταξίδεψαν στην Αθήνα και για τέσσερις ημέρες είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε προγράμματα στο Αστεροσκοπείο, το Μουσείο της Ακρόπολης, το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, να γνωριστούν μεταξύ και να πάρουν στις βαλίτσες τους εμπειρίες και εικόνες, διαφορετικές από τον τόπο διαμονής τους.

SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÐÁÏ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÐÁÏ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Μιλώντας για το πρόγραμμα «μικροί ήρωες» ο Διευθυντής Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας της STOIXIMAN, Πάνος Κωνσταντόπουλος, τόνισε: «Η ταινία αυτή ήταν το αποκορύφωμα του προγράμματος. Οσες φορές και να δω αυτό το ντοκιμαντέρ, νιώθω σα να το βλέπω για πρώτη φορά. Παιδιά που δεν έχουν την δυνατότητα να δουν μουσεία και αρχαιολογικού χώρους, ήρθαν με τους γονείς και τους δασκάλους, στην Αθήνα, υπό την αιγίδα του STOIXIMAN, μια εμπειρία ζωής όπως μας είπαν. Είναι παιδιά που μπορεί να τους λείπουν κάποιες ανέσεις αλλά ζουν σαν παιδιά. Τα λόγια τους μας δώσανε δυνάμεις, και σε λίγες ημέρες ξεκινάει ο δεύτερος κύκλος με παιδιά από τις ορεινές απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας. Κάθε φορά θα προσπαθούμε να μεγαλώσουμε το πρόγραμμα και να του δίνουμε ζωή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ