MARKET

Οι "Front Runners" του Sports Management κέρδισαν τις εντυπώσεις

Οι "Front Runners" του Sports Management κέρδισαν τις εντυπώσεις

Θοδωρής Παπαλουκάς, Σταύρος Δρακουλαράκος, Γιώργος Μπεμπέτσος και Εύη Μωραϊτίδου έδωσαν ρεσιτάλ στην ημερίδα "Front Runners in Sports Management", με τον πρώτο να χαρίζει δύο όμορφες ιστορίες από τα χρυσά χρόνια της Εθνικής Ελλάδας (VIDEOS).

Η πρώτη ημερίδα "Front Runners in Sports Management", την οποία διοργάνωσε η φοιτητική ένωση του προγράμματος Αθλητικής Διοίκησης στο Deree - American College of Greece σε συνεργασία με το Fox Sports Stories , χάρισε υπέροχες στιγμές και σημαντικές εμπειρίες σε όσους το παρακολούθησαν την περασμένη Τετάρτη (7/11) στη βιβλιοθήκη του Κολλεγίου.

Οι ομιλητές άφησαν εξαιρετικές εντυπώσεις με την αμεσότητα, την ποιότητα και την ποσότητα των πληροφοριών που μοιράστηκαν σχετικά με τον χώρο και τα trends του Sports Management.

Γιώργος Μπεμπέτσος, Σταύρος Δρακουλαράκος, Εύη Μωραϊτίδου, Θοδωρής Παπαλουκάς αλληλεπίδρασαν με το κοινό, κέρδισαν τις εντυπώσεις και το χειροκρότημα φοιτητών ακόμη και από τη Λιθουανία και το Μαυροβούνιο και έδωσαν ραντεβού για ακόμα μία τέτοια όμορφη συζήτηση στο μέλλον.

ΤΟ ΡΙΣΚΟ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΚΙΝΔΥΝΩΝ

Οι "Front Runners" του Sports Management κέρδισαν τις εντυπώσεις

Πρώτος πήρε τον λόγο ο Γιώργος Μπεμπέτσος, Διευθυντής της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας, υπό την αιγίδα της οποίας πραγματοποιήθηκε η ημερίδα. Ο κ. Μπεμπέτσος αναφέρθηκε στο "Risk Management in Sporting Events", συζήτησε τις βαθμίδες κινδύνων, τις απώλειες που μπορούν να προκύψουν σε κάθε μία, κυρίως όμως πως οι διοργανωτές μπορούν να μειώσουν τις πιθανότητες απρόοπτων γεγονότων.

" Τα ατυχήματα δεν συμβαίνουν έτσι απλά, η διαφορά βρίσκεται στην αξιολόγησή τους, αλλά και στην προετοιμασία για το πιθανό συμβάν" εξήγησε χαρακτηριστικά, λέγοντας πως δεν υπάρχουν νέα λάθη, αλλά άνθρωποι που επαναλαμβάνουν παλαιότερα. Τι σημαίνει κίνδυνος; Ένας τραυματισμός, ένα τρομοκρατικό χτύπημα, οτιδήποτε μπορεί να πλήξει έναν αθλητή, έναν θεατή, έναν διοργανωτή.

"ΑΛΛΑΞΕ ΠΡΙΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ"

Οι "Front Runners" του Sports Management κέρδισαν τις εντυπώσεις

Η ημερίδα συνεχίστηκε με τον Σταύρου Δρακουλαράκου, τον Managing Director της 24MEDIA Holding και μέλος της Hellenic Management Association Board of Directors. To θέμα που ανέλυσε ήταν η "ψηφιακή μετατροπή στην αθλητική βιομηχανία: πως οι οργανισμοί επαναπροσδιορίζουν τη στατηγική τους για να καινοτομήσουν, να αλληλεπιδράσουν με το κοινό και να κερδίσουν".

Ο ρόλος του NFL στον παγκόσμιο αθλητισμό και οι συνεχείς καινοτομίες του, οι νέοι τρόποι ανάλυσης που χρησιμοποιούν οι κορυφαίες ομάδες ποδοσφαίρου, αλλά και το παράδειγμα της Εθνικής Γερμανίας που μέσα από τις αποτυχίες έφτασε στην κατάκτηση τίτλων και του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2016, ήταν τα σημαντικότερα σημεία της ομιλίας τους.

" Παλαιότερα οι σχεδιαστές των video games προσπαθούσαν να προσομοιώσουν την πραγματικότητα, σήμερα όμως κάνουν την πραγματική ζωή να προσωμοιώνει τα video games. Πρέπει να αλλάξεις τον εαυτό σου, πριν το κάνει κάποιος άλλος" είπε χαρακτηριστικά ο Σταύρος Δρακουλαράκος που σε ερώτηση του κοινού είπε πως " κάποιες φορές, πολλοί σκέφτονται το καλό του προϊόντος και όχι το καλό του θεατή/καταναλωτή", δίνοντας ως παράδειγμα το NFL που αποφεύγει να δείχνει τους τραυματισμούς των αθλητών του και στερεί από το κοινό σημαντικές πληροφορίες.

Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑΣ

Οι "Front Runners" του Sports Management κέρδισαν τις εντυπώσεις

Τρίτη ομιλήτρια ήταν η ολυμπιονίκης του πόλο, Εύη Μωραϊτίδου, η οποία στάθηκε σε κάτι πολύ διαφορετικά, αλλά συνάμα σπουδαίο. Ως πρέσβειρα του Παγκόσμιου Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας μίλησε για τη δύναμη της εκεχειρίας που λειτουργεί ως εργαλείο για την προώθηση της παγκόσμιας ειρήνης.

Εξήγησε τον ρόλο που έχουν οι αθλητές σε αυτό το κομμάτι, τόνισε πως μαζί με άλλους αθλητές επισκέπτονται ακόμη και τα πιο ακριτικά μέρη της Ελλάδας και ενημέρωσε πως μια τέτοια επίσκεψη μπορεί να γίνει σε οποιοδήποτε σχολείο ενδιαφέρεται για μια τέτοια ενημέρωση/συζήτηση/ανταλλαγή απόψεων και ιδεών. " Οι πυλώνες του εκπαιδευτικού προγράμματός μας, είναι οι ολυμπιακές αξίες: η συμμετοχή, το ευ αγωνίζεσθαι, η αριστεία, η ισορροπία μεταξύ σώματος, πνεύματος και θέλησης" εξήγησε στο κοινό η Εύη Μωραϊτίδου.

"ΘΑ ΧΑΝΑΜΕ 999 ΦΟΡΕΣ ΣΕ 1000 ΜΑΤΣ ΜΕ ΤΙΣ ΗΠΑ"

Οι "Front Runners" του Sports Management κέρδισαν τις εντυπώσεις

Το όμορφο μεσημέρι ολοκληρώθηκε με τον Θοδωρή Παπαλουκά, με το πρόσωπο δηλαδή που συγκέντρωσε τις περισσότερες ερωτήσεις. Από αυτές τις ερωτήσεις προέκυψαν και όμορφες ιστορίες για τη νίκη της Εθνικής Ελλάδας επί των ΗΠΑ το 2006, αλλά και για το μεγάλο τρίποντο του Δημήτρη Διαμαντίδη απέναντι στη Γαλλία, στον ημιτελικό του Eurobasket 2005.

" Κάντε αυτό που αγαπάτε, κάντε το με πάθος. Ο αθλητισμός πρέπει να φτιάχνει σωστούς ανθρώπους, πρέπει να δίνει ευτυχία. Η δική μας Εθνική τα είχε αυτά, κάναμε θυσίες, γίναμε πραγματική ομάδα και κερδίσαμε. Απλά δεν γιορτάσαμε τις νίκες μας όσο θα έπρεπε" είπε, πριν αναφερθεί στον ΛεΜπρόν Τζέιμς και τον Δημήτρη Διαμαντίδη. Δείτε τα δύο videos στο τέλος του κειμένου αν δεν έχετε ήδη πεισθεί πως πρέπει να παρακολουθήσετε την επόμενη ημερίδα.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ