MARKET

Μπέζος: "Την ταινία Χούλιγκανς που έπαιξα, ούτε που την έχω δει"

Μπέζος: "Την ταινία Χούλιγκανς που έπαιξα, ούτε που την έχω δει"

Ο Γιάννης Μπέζος είναι ο μόνος που πίστεψε στον Σμήναρχο Κάκαλο. Μια συζήτηση για την τηλεόραση, τον Τσιτσάνη, την τέχνη, τον Γκουσγκούνη και η αναφορά στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ.

Κρύβεται μία παραδοξότητα πίσω απ’ τη δημοσίευση μίας συζήτησης που συνέβη λίγες μέρες πριν την καραντίνα, όχι μόνο για τους αναγνώστες, αλλά και για σένα τον ίδιο.

Κάποια στιγμή, πάνω στην κουβέντα ο Γιάννης Μπέζος, -χωρίς να το γνωρίζει ακόμα- θα σου εξηγήσει μάλιστα, ότι κάτι παρόμοιο με αυτό που μόλις έκανε το μυαλό σου, κάνει και το θέατρο. Φτιάχνει έναν κόσμο μέσα σε ένα συγκεκριμένο χώρο και χρόνο και μόλις πέφτει η αυλαία, φέρνει και το τέλος του. Βίαια και ξαφνικά.

Η συζήτηση, λοιπόν, αυτή έγινε ένα μεσημέρι στα παλιά στούντιο της Finos Film, εκεί όπου σήμερα γυρίζεται η σειρά που πρωταγωνιστεί, το ‘Πέτα την Φριτέζα’. Με αφορμή τον ρόλο του ως μάγειρα μιλήσαμε για τους ‘Απαράδεκτους’, για ‘της Ελλάδος τα Παιδιά’, την Αλίκη Βουγιουκλάκη αλλά και τον Κώστα Γκουσγκούνη.

Μπορείτε να διαλέξετε στους ‘Απαράδεκτους’ δύο τρία guests που να ήταν απ’ τα αγαπημένα σας;

"Να σας πω ότι θυμάμαι ελάχιστα πράγματα από τους ‘Απαράδεκτους’ και δεν τα παρακολουθώ κιόλας. Εδώ πολλά δεν τα θυμάται η Δήμητρα, εγώ θα τα θυμάμαι; Πολλοί περάσανε, πάρα πολλοί. Του Άλκη του Παναγιώτιδη θυμάμαι το guest, του Ζανό Ντάνια, της Βάνας Παρθενιάδου.. Όλα μ’ αρέσανε. Δεν έχω να ξεχωρίσω κάτι. Βαριέμαι τόσο πολύ με όλα αυτά. Μα δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο. Είμαι αλλού. (γέλια)".

Απλά είναι κομμάτι της ποπ κουλτούρας πια. Έχουν ξαναζωντανέψει και με το ίντερνετ.

"Το ξέρω, το ξέρω. Κυρίως με το διαδίκτυο έχει αρχίσει όλο αυτό… Ωραία είναι όλα αυτά, ξέρετε τι γίνεται; Εγώ δεν διαφωνώ καθόλου να τα βλέπουμε αλλά είναι παλιά πια, εκ των πραγμάτων, όχι επειδή το λέω εγώ. Πάμε για άλλα. Πρέπει δηλαδή αυτά να τα βλέπουμε, να τα αναπολούμε, αλλά να μη μένουμε προσκολλημένοι εκεί. Είναι λάθος αυτό. Πώς μένουν κάτι τύποι με τη γιαγιά τους μέχρι να γίνουν 60; Πρέπει να φύγουμε.

Επίσης, ξέρετε τι; Τη στιγμή που γινόντουσαν όλα αυτά δεν φανταζόταν κανείς ότι θα γίνει όλος αυτός ο ντόρος. Όταν παιχτήκανε και αρέσανε στον κόσμο και επικοινωνήσαμε, καταλάβαμε ότι θα έχει ένα μέλλον, ότι θα κρατηθούν στον χρόνο, αλλά τη στιγμή που τα κάναμε δεν ξέραμε ότι θα κάτσει ο κόσμος τώρα να ασχοληθεί με όλα αυτά. Ίσως γιατί εγώ δεν είμαι έτσι, εγώ δεν είμαι ο τύπος, σαν θεατής μιλάω, που θα κάτσω και θα θαυμάζω και θα κάνω εικόνισμα κάτι. Δεν είμαι σ’ αυτή τη λογική. Δεν είμαι φαν".

Ούτε με τον Ολυμπιακό;

"Όχι, με τίποτα από όλα αυτά. Δεν θα πάω ποτέ να ζητήσω αυτόγραφο ποτέ από κάποιον, να το πω έτσι. Ούτε και δίνω. Δεν είναι η ιδιοσυγκρασία μου τέτοια".

Ξέρετε στης ‘Ελλάδος τα παιδιά’ ένα απ’ τα πιο ιστορικά guests ήταν αυτό του Γκουσγκούνη. Πώς πείσατε το κανάλι;

"Δεν έπεισα κανέναν. Το γύρισα και το ‘στειλα. Αν αρχίσεις τις συζητήσεις για να πείσεις τον καθένα, κάηκες. Το πρώτο που θα σου πούνε είναι “όχι” (γέλια). Εγώ δεν είμαι σ’ αυτήν την κατηγορία. Και αναλαμβάνω και την ευθύνη, δηλαδή άμα θέλετε παίξτε το, αν δεν θέλετε, σταματήστε το.

Είπα στην παραγωγή “πάρτε τον να ‘ρθει”, γιατί ο ρόλος ήταν γραμμένος μόνο για εκείνον. Είχε ως αναφορά εκείνες τις παλιές ταινίες σεξ που κάνανε, και υπήρχε ένα παιχνίδι αστείο και δεν θα μπορούσε να είναι κανένας άλλος πέρα από τον Γκουσγκούνη.

Βέβαια, ο άνθρωπος δεν ήταν ηθοποιός, δεν είχε καμία σχέση μ’ αυτό, και ήταν και λίγο ταλαιπωρία το γύρισμα γιατί δεν μπορούσε να τα πει εύκολα, το γυρίζαμε φράση φράση. Αλλά στο τέλος ήταν πολύ αστείο. Και ήταν και μια χαρά άνθρωπος και πολύ καλός στη συνεργασία. Θέλω να πω ότι πολλές φορές μας πιάνει μία σοβαροφάνεια, ότι…".

“Θα βάλεις τώρα αυτόν να παίξει”…

"Ναι… Ενώ την ίδια στιγμή στο κανάλι εμφανίζονται απίστευτοι άνθρωποι. Χειρότεροι απ’ τον Γκουσγκούνη. Μιλάω για όλα τα κανάλια, γενικά. Δεν τον πήραμε για να κάνει τον Μάκβεθ (γέλια). Τον πήραμε για να κάνει ένα συγκεκριμένο πράγμα. Και το ‘κανε μια χαρά".

Τη σκηνή στης ‘Ελλάδος τα παιδιά’, όπου σας παρουσιάζονται οι σμηνίτες για πρώτη φορά και σας λέει ο Σαββιδάκης “είμαστε συγγενείς, θείο”, τη θυμάστε;

"Βεβαίως. Αυτά ήταν όλα αυτοσχεδιαστικά. Αυτά ήταν ευρήματα της στιγμής. Αυτό που μπορώ να σας πω όμως είναι το από πίσω. Είναι ότι κανείς αυτή τη σειρά δεν ήθελε να την κάνουμε, από τον Μίνωα Κυριακού μέχρι τον κλητήρα του ΑΝΤ1. Δεν τους άρεσε. Ο μακαρίτης ο Μίνως Κυριακού που ήταν φίλος μου και συνομιλητής μου, όταν παρουσιάζαμε το πρόγραμμα του ΑΝΤ1 εκείνη τη χρονιά, μού λέει 'εγώ πιστεύω είναι αυτοκτονία, κάν’ το για το γινάτι σου' (γέλια)".

Υπάρχει μια ιστορία που λέει ότι ο Άντονι Κουήν έβλεπε το ‘Της Κακομοίρας’ στην τηλεόραση ενός ξενοδοχείου στην Ελλάδα και ρώτησε να μάθει ποιος ήταν αυτός ο ηθοποιός που έκανε τον ‘Ζήκο’. Και όταν του είπαν, σχολίασε “έχει φοβερό ρυθμό”.

"Δεν ήταν ο Άντονι Κουήν, ήταν ο Άντονι Χόπκινς αυτός. (σ.σ. Κάνω ότι ψάχνω τα χαρτιά μου, έξαλλος με αυτόν που ετοίμασε τις ερωτήσεις, δηλαδή με εμένα. Φωνάζω στο κοντρόλ, κάποιος θα χάσει τη δουλειά του σήμερα) Ο Άντονι Κουήν ήταν ένας κακός ηθοποιός πρώτα πρώτα. Ένας ψηλός Μεξικανός ήταν με ωραία φωνή, αυτό μόνο. Μέτριος ηθοποιός. Ο Χόπκινς είναι ένας τεράστιος ηθοποιός, χωρίς σύγκριση".

Θα σας πάω λίγο παλιά. Έχει γίνει καλτ μία ταινία που είχατε παίξει το ‘82, το ‘Χούλιγκανς. Κάτω τα χέρια απ’ τα νιάτα’.

"Α, ναι αυτό με το ποδόσφαιρο. Ούτε τα θυμάμαι, ούτε την έχω δει αυτήν την ταινία να σου πω την αλήθεια. Κάτι αποσπάσματα. Ούτε τότε δεν την είδα".

Και κάνατε τον ΑΕΚτζή ενώ είστε γνωστός Ολυμπιακός.

"Ούτε θυμάμαι τι έκανα (γέλια). Τότε ψάχναμε για να βγάλουμε κανά φράγκο".

Διαβάστε αναλυτικά όλη τη συνέντευξη στο Oneman

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ