MARKET

Μερεμέτια και επισκευή ρωγμών στο σπίτι. Κάντε το μόνος σας!

Μερεμέτια και επισκευή ρωγμών στο σπίτι. Κάντε το μόνος σας!

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις, με τη βοήθεια της tesa.

Το σπίτι όσο και να το προσέξεις σε βάθος χρόνου θα εμφανίσει μικροφθορές. Οι περισσότεροι αμελούν την επισκευή τους καθώς θεωρούν ότι για παντός είδους μερεμέτια χρειάζεται ένας εξειδικευμένος επαγγελματίας. Για να διορθώσετε την κατάσταση δεν είναι απαραίτητο να καλέσετε κάποιον επαγγελματία τεχνίτη. Τα μερεμέτια στο σπίτι μπορούν να γίνουν και από κάποιον ερασιτέχνη και με ελάχιστο κόστος.

Οι ρωγμές στους τοίχους και τα ξεχαρβαλωμένα καλώδια σε οικιακές συσκευές και φωτιστικά, είναι ζημιές που εμφανίζονται στα περισσότερα σπίτια και είναι ορατές στο γυμνό μάτι. Εύκολα μπορείτε να διαπιστώσετε το πρόβλημα και να εξετάσετε την λύση του. Υπάρχουν τρόποι για να προχωρήσετε σε μικροεπισκευές χωρίς να απαιτούνται τεχνικές γνώσεις. Διαβάστε παρακάτω και θα ανακαλύψετε εξειδικευμένες συμβουλές για να κάνετε άφοβα τα μερεμέτια στο σπίτι!

Πώς θα επισκευάσετε τις ρωγμές στους τοίχους;

Οι τοίχοι εμφανίζουν συχνά μικρές ρωγμές και τρύπες οι οποίες δεν πρέπει να σας πανικοβάλλουν. Τις περισσότερες φορές η αιτία των μικρορωγμών είναι βλάβη στο επίχρισμα (σοβά) ενώ οι τρύπες πιθανότητα να οφείλονται σε σκάσιμο του σοβά ή σε πρίζες που έχουν αφαιρεθεί από εκείνα τα σημεία. Σε κάθε περίπτωση, τα σημάδια αυτά στους τοίχους είναι επιφανειακά και μπορείτε να τα καλύψετε με έναν πολύ εύκολο και απλό τρόπο, χρησιμοποιώντας την ταινία κάλυψης ρωγμών της tesa.

Μερεμέτια και επισκευή ρωγμών στο σπίτι. Κάντε το μόνος σας!


Η ταινία κάλυψης ρωγμών της tesa καλύπτει εύκολα κάθε ρωγμή, τρύπα και ατέλεια στον τοίχο και δημιουργεί μία λεία επιφάνεια η οποία μπορεί εύκολα να βαφτεί ή να χρησιμοποιηθεί ως βάση για να τοποθετήσετε πάνω ταπετσαρία. Ακόμη, η συγκεκριμένη ταινία χρησιμοποιείται στην επισκευή ρωγμών σε υλικά ξηράς δόμησης όπως είναι οι γυψοσανίδες. Οι γυψοσανίδες, χρησιμοποιούνται για διακοσμητικούς κυρίως λόγους και παρά την ανθεκτικότητά τους μπορεί να εμφανίσουν σημάδια στην επιφάνειά τους. Πλεονεκτήματα της εύκαμπτης και λεπτής αυτοκόλλητης ταινίας φλις, είναι ότι πρώτον εμποδίζει το σκίσιμο της ταπετσαρίας τοίχου και δεύτερον αποτρέπει την εμφάνιση αντιαισθητικών ρωγμών στο χρώμα έπειτα από το βάψιμο. Ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της ταινίας κάλυψης ρωγμών, είναι ότι δε χρειάζεται να έχει στοκαριστεί η ρωγμή. Μπορείτε να καλύψετε τις ρωγμές απευθείας με την ταινία. Έτσι, γλιτώνετε την διαδικασία της προετοιμασίας της επιφάνειας για την εφαρμογή στόκου και το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να καθαρίσετε το σημείο από σκόνη και ξεφτίσματα.

Κι αφού επισκευάσετε τις ρωγμές στους τοίχους, σειρά έχουν τα φθαρμένα καλώδια των συσκευών του σπιτιού αλλά και των φωτιστικών. Οι μικροφθορές στα καλώδια δεν απαιτούν την συμβολή ενός ηλεκτρολόγου. Παρακάτω θα δείτε, πώς μπορείτε μόνοι σας με απλά υλικά και εύκολες κινήσεις να επισκευάσετε τα ξεχαρβαλωμένα καλώδια!

Πώς να ασφαλίσετε τα φθαρμένα καλώδια;

Τα καλώδια των ηλεκτρικών συσκευών του σπιτιού, με τον καιρό παρουσιάζουν φθορά με αποτέλεσμα να ελλοχεύει ο κίνδυνος μιας ηλεκτροπληξίας. Τα γυμνά καλώδια είναι πολύ επικίνδυνα και ειδικά σε χώρους που υπάρχουν παιδιά πρέπει να γίνεται τακτικός έλεγχος των καλωδίων για να μην γίνει κάποιο ατύχημα. Υπάρχουν πολλοί λόγοι που μπορεί τα καλώδια να φθείρονται. Κάποιες φορές τα καλώδια φθείρονται επειδή μπερδεύονται με άλλα καλώδια με αποτέλεσμα να τεντώνονται και να κόβεται το εξωτερικό τους περίβλημα. Άλλες φορές, καταπλακώνονται από έπιπλα του σπιτιού. Όποια κι αν είναι η αιτία το θέμα είναι να γνωρίζετε την λύση και ποια είναι αυτή;

Μερεμέτια και επισκευή ρωγμών στο σπίτι. Κάντε το μόνος σας!


Η λύση για να ασφαλίσετε τα καλώδια του σπιτιού είναι η μονωτική ταινία της tesa. Οι ηλεκτρομονωτικές ταινίες δεν έχουν ηλεκτρική αγωγιμότητα, είναι κατάλληλες για στερέωση καλωδίων και προστατεύουν από την φθορά. Τοποθετώντας μονωτικές ταινίες στα καλώδια της τηλεόρασης, του υπολογιστή και των υπόλοιπων ηλεκτρικών συσκευών θα ενισχύσετε την ασφάλεια του σπιτιού και θα αποφύγετε μελλοντικά έξοδα αντικατάστασης καλωδίων και συσκευών.

Προσοχή! Αν και η ηλεκτρομονωτική ταινία της tesa είναι αυτό που χρειάζεστε για την επισκευή των φθαρμένων καλωδίων, πρέπει να εξετάσετε πόσο μεγάλο είναι το μέγεθος του προβλήματος. Όταν δηλαδή τα ηλεκτροφόρα καλώδια είναι πλήρως εκτεθειμένα, η μηχανική σταθερότητα της ταινίας δεν είναι επαρκής. Αυτό που πρέπει να κάνετε σ’αυτές τις περιπτώσεις είναι είτε να χρησιμοποιήσετε θερμοσυστελλόμενο μακαρόνι είτε να προχωρήσετε στην αντικατάστασή τους με την βοήθεια του ηλεκτρολόγου.

Tip! Όπως καταλάβατε υπάρχουν λύσεις για κάθε μερεμέτι για το σπίτι και η tesa με τα προϊόντα της εγγυάται ότι όλες οι δουλειές θα γίνουν εύκολα και γρήγορα. Η δράση των προϊόντων της δεν περιορίζεται μόνο στην επισκευή ρωγμών και στην ασφάλιση καλωδίων. Υπάρχουν τρόποι να χρησιμοποιήσετε τα παραπάνω προϊόντα και να βελτιώσετε την ποιότητα ζωής σας. Πώς θα γίνει αυτό; Εφαρμόστε την ταινία κάλυψης ρωγμών στους αρμούς πλακιδίων και προστατέψτε το μπάνιο και την κουζίνα σας από την εμφάνιση υγρασίας και μούχλας. Έπειτα, χρησιμοποιήστε την μονωτική ταινία της tesa για να ξεχωρίσετε τα καλώδια των ηλεκτρικών συσκευών και να αποφύγετε βραχυκυκλώματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ