MARKET

Επτά τρόποι που θα σε κάνουν να πιεις περισσότερο νερό μέσα στη μέρα

«Το Νερό στην Εποχή της Κλιματικής Αλλαγής», είναι ο τίτλος του Συμποσίου που διοργανώνει το Ίδρυμα Ευγενίδου σε συνεργασία με το πρόγραμμα Megaron Plus του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009, με ώρα έναρξης 15.30, στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου (Λεωφ. Συγγρού 387, 175 64 Π. Φάληρο). Το Συμπόσιο, πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον ΣΕΒ (Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών),  την Εταιρεία ΒΙΟΡΥΛ, καθώς και με τη στήριξη της Πρεσβείας της Γαλλίας και του Γαλλικού Ινστιτούτου.  (EUROKINISSI // ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ)
«Το Νερό στην Εποχή της Κλιματικής Αλλαγής», είναι ο τίτλος του Συμποσίου που διοργανώνει το Ίδρυμα Ευγενίδου σε συνεργασία με το πρόγραμμα Megaron Plus του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009, με ώρα έναρξης 15.30, στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου (Λεωφ. Συγγρού 387, 175 64 Π. Φάληρο). Το Συμπόσιο, πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον ΣΕΒ (Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών), την Εταιρεία ΒΙΟΡΥΛ, καθώς και με τη στήριξη της Πρεσβείας της Γαλλίας και του Γαλλικού Ινστιτούτου. (EUROKINISSI // ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ) EUROKINISSI

Επτά απλές συμβουλές για να βάλεις (επιτέλους) το νερό στην καθημερινότητά σου χωρίς καν να το καταλάβεις.

Πίνεις αρκετό νερό ή το ξεχνάς; Αν είσαι από εκείνους που δεν καταφέρνουν να πιουν την απαιτούμενη ποσότητα νερού που χρειάζεται ο οργανισμός, αν τα περιβόητα οκτώ ποτήρια νερό την ημέρα σου φαίνονται... βασανιστήριο, τότε το παρακάτω κείμενο είναι για σένα.

Μαζί με την ΕΥΔΑΠ, η οποία διαθέτει, εκτός από τις πιο σύγχρονες εργαστηριακές εγκαταστάσεις, ένα από τα καλύτερα νερά της Ευρώπης, μιας και διεξάγει 100.000 χημικούς και μικροβιολογικούς ελέγχους το χρόνο, σου προτείνουμε τρόπους για να βάλεις το νερό περισσότερο στη ζωή σου.

ΔΩΣΕ ΓΕΥΣΗ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΣΟΥ

Αν νιώθεις ότι το νερό είναι άγευστο, δοκίμασε να του δώσεις λίγη γεύση. Πώς; Πρόσθεσε μερικά φρέσκα φρούτα, φέτες λαχανικών ή ακόμη και βότανα. Το αγγούρι, το λεμόνι, το λάιμ και οι φράουλες είναι μερικές από τις πιο συνηθισμένες επιλογές, ενώ βότανα όπως ο βασιλικός, η μέντα και η λεβάντα μπορούν να μετατρέψουν ένα απλό ποτήρι νερό, σε ένα δροσιστικό και αρωματικό ρόφημα. Εναλλακτικά, παγάκια με γεύση ή ένα φακελάκι τσάι μπορούν να κάνουν την ίδια δουλειά. Διαλέγεις και παίρνεις.

"ΦΑΕ" ΝΕΡΟ

Ένας... ύπουλος τρόπος να αυξήσεις την ποσότητα νερού που καταναλώνεις είναι οι τροφές υψηλής περιεκτικότητας σε νερό. Eνδεικτικά αναφέρουμε τις εξής: Αγγούρι, κολοκύθι, καρπούζι, σέλινο, καρότα, ραπανάκι, ακτινίδιο, ροδάκινο, πατάτα, μπρόκολο, πεπόνι, μελιτζάνα, ντομάτα, φράουλα, κουνουπίδι, πιπεριά. Bonus: Το γιαούρτι.

ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΜΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ

Τρέχεις όλη μέρα και ξεχνάς να πιεις νερό; Υπάρχει τρόπος να έχεις κάποιον να στο υπενθυμίζει: το κινητό σου. Αρχικά, το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να κατεβάσεις το κατάλληλο app. Στη συνέχεια καταχώρησε το βάρος σου και η εφαρμογή θα σε βοηθήσει να δεις πόσο νερό χρειάζεται να πίνεις καθημερινά. Χάρη στο χρονόμετρό του θα σου υπενθυμίζει πότε είναι ώρα για το... ραντεβού σου με την ενυδάτωση και θα προγραμματίζει το επόμενο. Στο τέλος κάθε μέρας/εβδομάδας θα αποκτάς μια πιο γενική εικόνα σχετικά με την ενυδάτωσή σου.

Επτά τρόποι που θα σε κάνουν να πιεις περισσότερο νερό μέσα στη μέρα

ΒΡΕΣ ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ ΜΠΟΥΚΑΛΙ

Χρησιμοποίησε το μπουκάλι ως κίνητρο. Όσο πιο πολύ σου αρέσει και σε βολεύει το παγούρι σου, τόσο περισσότερο θα θες να το χρησιμοποιείς καθημερινά και να το έχεις παντού και πάντα μαζί σου. Κράτησέ το στο γραφείο σου στη δουλειά, δίπλα στο κρεβάτι σου για την ώρα που θα κοιμάσαι ή στην τσάντα σου όταν είσαι έξω. Extra tip: Χρησιμοποίησε έναν μαρκαδόρο για να δημιουργήσεις... στάθμες και βάλε στόχους για το πόσο νερό πρέπει να έχεις πιει μέχρι μια συγκεκριμένη ώρα.

ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΚΑΛΑΜΑΚΙ

Όταν πίνεις νερό με καλαμάκι, συνήθως καταναλώνεις μεγαλύτερη ποσότητα σε λιγότερο χρόνο και χωρίς να το καταλαβαίνεις. Κι αν θες να το πας ένα βήμα παραπέρα, αγόρασε ένα ιδιαίτερο καλαμάκι για να δεις τη διαδικασία περισσότερο ως παιχνίδι. Δοκίμασέ το και θα μας θυμηθείς.

ΦΤΙΑΞΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Υιοθέτησε ορισμένες συνήθειες στην καθημερινότητά σου. Βρες συγκεκριμένες στιγμές και φτιάξε πρόγραμμα, φροντίζοντας να πίνεις νερό ανά συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα. Για παράδειγμα κάθε πρωί όταν ξυπνάς, στα διαλείμματα στη δουλειά, πριν από κάθε γεύμα ή ακόμη και πριν πας τουαλέτα. Μάλιστα, πίνοντας ένα ποτήρι νερό πριν από κάθε γεύμα θα περιορίσεις την πρόσληψη των θερμίδων, καθώς προκαλείται αίσθημα κορεσμού.

ΑΡΑΙΩΣΕ ΤΑ ΖΑΧΑΡΟΥΧΑ ΠΟΤΑ ΜΕ ΝΕΡΟ

Αν πίνεις καθημερινά πορτοκαλάδα, λεμονάδα ή παγωμένο τσάι, το νερό και ο πάγος θα βοηθήσουν το ρόφημα να αραιώσει. Έτσι ο οργανισμός σου θα λάβει και τη ζάχαρη που επιθυμεί και λίγη από την ποσότητα νερού που χρειάζεται. Αν λοιπόν δεν μπορείς απλά να τα "κόψεις", πρόσθεσε σε αυτά νερό. Τι πιο απλό;

Μαθαίνοντας να πίνεις όσο περισσότερο νερό γίνεται μέσα στη μέρα σου θα κάνεις δώρο στον εαυτό σου μια συνήθεια με πολλαπλά οφέλη για τον οργανισμό σου. Αρκεί να σου θυμίσουμε πως πρόκειται για ένα από τα πολυτιμότερα αγαθά στον πλανήτη μας. Χωρίς αυτό δεν υπάρχει ζωή. Ακολούθησε τις παραπάνω συμβουλές και δεν θα χάσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ