MARKET

Σήμερα σπουδάζεις, αύριο εργάζεσαι. Ναι, υπάρχει κι αυτό!

Σήμερα σπουδάζεις, αύριο εργάζεσαι. Ναι, υπάρχει κι αυτό!

Η ανεργία είναι το αποτέλεσμα της υπερπροσφοράς μιας ειδικότητας σε ένα κορεσμένο τομέα. Δεν είναι όλοι οι επαγγελματικοί τομείς έτσι, ούτε όλες οι ειδικότητες. Παρά την κρίση, σπουδές σε σύγχρονες, υψηλής εξειδίκευσης ειδικότητες, που συνδέονται άμεσα με τις ανάγκες της αγοράς, πετυχαίνουν απορρόφηση 100% των αποφοίτων και με υψηλές αμοιβές.

Το BCA, σε συνεχή επαφή με την αγορά εργασίας, κατευθύνει τους σπουδαστές του σε τομείς όπου η ανεργία είναι άγνωστη λέξη. Το 100% των αποφοίτων στo ξενοδοχειακό και το ναυτιλιακό management βρίσκει δουλειά αμέσως μετά την αποφοίτηση. Κι όχι μόνο: οι σπουδαστές του BCA αμείβονται ενόσω ακόμη σπουδάζουν, κάνοντας την πρακτική τους εξάσκηση σε μεγάλες εταιρείες, ελληνικές και πολυεθνικές.

Το BCA από την πρώτη μέρα της ίδρυσής του, εδώ και σχεδόν μισόν αιώνα, έχει συνδεθεί με την έννοια της καινοτομίας. Ήταν το πρώτο που έβαλε την Πληροφορική στο πρόγραμμα σπουδών του όταν οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές είχαν μέγεθος ενός δωματίου και επίσης, ήταν το πρώτο που συνέδεσε τις σπουδές με την ιδέα της επιχειρηματικότητας.

Σήμερα σπουδάζεις, αύριο εργάζεσαι. Ναι, υπάρχει κι αυτό!
Σήμερα σπουδάζεις, αύριο εργάζεσαι. Ναι, υπάρχει κι αυτό!


Το ΒCA συνεργάζεται με το – εξειδικευμένο σε θέματα ναυτιλίας και επιχειρηματικότητας – πανεπιστήμιο του Πλύμουθ. Το Plymouth University έχει την ευθύνη των κύκλων σπουδών και χορηγεί και τους αντίστοιχους τίτλους, πτυχιακούς και μεταπτυχιακούς, οι οποίοι αναγνωρίζονται σε όλον τον κόσμο – και από το ελληνικό κράτος ως πλήρως ισότιμοι των ελληνικών δημοσίων πανεπιστημίων, προσφέροντας τη δυνατότητα σε έναν απόφοιτο να ακολουθήσει και καριέρα στον Δημόσιο Τομέα.
Η εμπιστοσύνη που δείχνει ο χώρος των επιχειρήσεων και της ναυτιλίας στο επίπεδο σπουδών του BCA αποδεικνύεται από το Ταμείο Υποτροφιών το οποίο χρηματοδοτούν 55 ελληνικές επιχειρήσεις, οι μεγαλύτερες της αγοράς. Το Ταμείο Υποτροφιών προσφέρει σε όλους τους μεταπτυχιακούς φοιτητές υποτροφία που καλύπτει το 35% του κόστους σπουδών τους και στους φοιτητές επιπέδου Bachelor υποτροφία που με συνδυασμό κριτηρίων (επιδόσεις, οικογενειακή οικονομική κατάσταση) φτάνει και στο 100% του κόστους σπουδών. Άλλωστε, πολλές εταιρείες επιλέγουν τα στελέχη τους από τους απόφοιτους του BCA συμμετέχοντας στις «μέρες καριέρας» που διοργανώνει το κολλέγιο για να φέρει σε επαφή τους σπουδαστές με τους μελλοντικούς τους εργοδότες.

Σήμερα σπουδάζεις, αύριο εργάζεσαι. Ναι, υπάρχει κι αυτό!


Η επιτυχία στην επαγγελματική ζωή ξεκινάει νωρίς: από την επιλογή του κατάλληλου επαγγελματικού αντικειμένου και του ανάλογου κολλεγίου.

ΝΑΥΤΙΛΙΑ – ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΜΕ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΕΡΓΙΑ
Υπάρχουν πτυχιούχοι που προσπαθούν επί χρόνια να βρουν μια δουλειά, κοντινή έστω, στο αντικείμενο που σπούδασαν, και φοιτητές που εργάζονται καλοπληρωμένα πριν καν αποφοιτήσουν. Τη διαφορά την κάνουν ο τομέας σπουδών και ο φορέας των σπουδών.
Η διοίκηση ναυτιλιακών επιχειρήσεων, για παράδειγμα, είναι ένας τομέας στον οποίο οι καλοί απόφοιτοι γίνονται ανάρπαστοι, διαλέγουν οι ίδιοι πού θα δουλέψουν, στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, και έχουν μεγάλες αμοιβές από την πρώτη μέρα. Ένας άλλος τομέας με μηδέν ανεργία είναι ο ξενοδοχειακός.
Κι επειδή η αγορά αξιολογεί και το πού έχεις σπουδάσει, ο καλύτερος φορέας γι’ αυτούς τους τομείς είναι το BCA, το κολέγιο που εδώ και μισόν αιώνα περίπου, είναι συνώνυμο των επιχειρησιακών σπουδών επιπέδου με διεθνή προσανατολισμό.

Σήμερα σπουδάζεις, αύριο εργάζεσαι. Ναι, υπάρχει κι αυτό!


Το σύνολο των αποφοίτων στo ξενοδοχειακό και το ναυτιλιακό management βρίσκει δουλειά αμέσως μετά την αποφοίτηση. Κι όχι μόνο: οι σπουδαστές του BCA αμείβονται ενόσω ακόμη σπουδάζουν, κάνοντας την πρακτική τους εξάσκηση σε μεγάλες εταιρείες, ελληνικές και πολυεθνικές, με τις οποίες το BCA συνεργάζεται.

Σήμερα σπουδάζεις, αύριο εργάζεσαι. Ναι, υπάρχει κι αυτό!


Tην ακαδημαϊκή ευθύνη των σπουδών του ΒCA έχει το – εξειδικευμένο σε θέματα ναυτιλίας και επιχειρηματικότητας – πανεπιστήμιο του Πλύμουθ. Το πανεπιστήμιο του Πλύμουθ χορηγεί και τους ανάλογους τίτλους σπουδών σε επίπεδο Bachelor’s ή μεταπτυχιακούς. Τα πτυχία του Πανεπιστημίου του Πλύμουθ αναγνωρίζονται σε όλον τον κόσμο και στην Ελλάδα καθώς θεωρούνται πλήρως ισότιμα των ελληνικών δημοσίων πανεπιστημίων, δίνοντας τη δυνατότητα στους αποφοίτους να εργαστούν ως πτυχιούχοι πανεπιστημιακής εκπαίδευσης και στον Δημόσιο Τομέα. Φυσικά, και σε οποιαδήποτε ιδιωτική εταιρεία στον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ