MARKET

Πρόγραμμα Υποτροφιών της COSMOTE: δίπλα στους νέους που δίνουν μαθήματα ζωής

Πρόγραμμα Υποτροφιών της COSMOTE: δίπλα στους νέους που δίνουν μαθήματα ζωής

Το Πρόγραμμα Υποτροφιών της COSMOTE ανακουφίζει από τα οικονομικά βάρη των σπουδών και επιβραβεύει τις προσπάθειες χρόνων των μαθητών και των οικογενειών τους.

Μπορεί με την εισαγωγή ενός μαθητή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ο βραχνάς των φροντιστηρίων να έχει διαγραφεί από τον οικογενειακό προϋπολογισμό, τα έξοδα όμως ενός πρωτοετή φοιτητή παραμένουν ένα υπολογίσιμο έξοδο, ιδίως όταν δεν σπουδάζει στην πόλη του. Τα έξοδα σε αυτήν την περίπτωση μπορεί να είναι έως και απαγορευτικά για ορισμένες οικογένειες που δεν μπορούν να συντηρήσουν ένα δεύτερο σπίτι, με τα ενοίκια και τους λογαριασμούς τους. Ειδικά για το πρώτο διάστημα, αυτό της μετάβασης, πολλοί γονείς πιέζονται πρακτικά και ψυχολογικά, προκειμένου να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν. Αυτές τις οικογένειες, με τους πρωτοετείς φοιτητές που πιέστηκαν τόσο πολύ τα προηγούμενα χρόνια και τελικά κατάφεραν να πετύχουν τον στόχο τους, στηρίζει η COSMOTE με το Πρόγραμμα Υποτροφιών για το νέο ακαδημαϊκό έτος 2017-2018.

Πρόγραμμα Υποτροφιών της COSMOTE: δίπλα στους νέους που δίνουν μαθήματα ζωής

Το συνολικό ύψος των υποτροφιών φτάνει στα620.000 ευρώ και απευθύνεται σε όσους αντιμετωπίζουνοικονομικές και κοινωνικές δυσκολίες. Πιο συγκεκριμένα, το Πρόγραμμα Υποτροφιών COSMOTE 2017-2018 περιλαμβάνει: α)40 υποτροφίες ύψους δεκαπέντε χιλιάδων ευρώ (15.000€)η καθεμία για πρωτοετείς φοιτητές όλων των σχολών και β) 1 υποτροφία «Ζαχαρίας Πιπερίδης» ύψους είκοσι χιλιάδων ευρώ (20.000€) για πρωτοετείς φοιτητές στα τμήματα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Πολυτεχνικών Σχολών της Ελλάδας, στη μνήμη του διακεκριμένου στελέχους του Ομίλου ΟΤΕ. Επιπλέον των υποτροφιών ηCOSMOTEπροσφέρει στους υποτρόφους δωρεάν τηλεπικοινωνιακά προϊόντα και υπηρεσίες για όλα τα έτη σπουδών τους.

Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που η COSMOTE επιβραβεύει τους πρωτοετείς, καθώς το πρόγραμμάστα 16 χρόνια της ιστορίας του, έχει απονείμει581 υποτροφίεςσυνολικής αξίαςάνω των 4,4 εκατ. ευρώ .Το Πρόγραμμα ΥποτροφιώνCOSMOTEεντάσσεται στις δράσεις Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ομίλου ΟΤΕ.

Πρόγραμμα Υποτροφιών της COSMOTE: δίπλα στους νέους που δίνουν μαθήματα ζωής

Ηυποβολή αιτήσεωνγίνεταιαποκλειστικάμέσω της ιστοσελίδας www.cosmote-scholarships.gr, έωςκαι τις2 Οκτωβρίου 2017. Οι όροι, οι προϋποθέσεις και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για τη συμμετοχή στο Πρόγραμμα περιγράφονται αναλυτικά στην ιστοσελίδα των Υποτροφιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ