MARKET

Εύκολες ασκήσεις λίγο πριν την παραλία

Athlet wearing blue shorts and black t-shirt making static exercise
Athlet wearing blue shorts and black t-shirt making static exercise ATHLET WEARING BLUE SHORTS AND BLACK T-SHIRT MAKING STATIC EXERCISE

Ο Βαγγέλης Πολυμερόπουλος σου προτείνει εύκολες ασκήσεις για να βγεις ασπροπρόσωπος στην παραλία έστω και την τελευταία στιγμή.

Ήρθε επιτέλους αυτή η μαγική στιγμή των καλοκαιρινών διακοπών. Είναι αυτές οι 2 εβδομάδες στις οποίες καθαρίζεις το μυαλό σου από τα προβλήματα της καθημερινότητας, γεμίζεις τις μπαταρίες σου και ηρεμείς την ψυχή σου.

Μαζί με την ψυχολογία σου όμως πρέπει να φροντίζεις και το σώμα σου. Γι αυτό το λόγο θα πρέπει να οργανώσεις έτσι το πρόγραμμα σου ώστε να βρίσκεις τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα χρόνο για γυμναστική. Αν αναρωτιέσαι πως μπορείς να κάνεις γυμναστική χωρίς όργανα ή χωρίς να πας σε γυμναστήριο η απάντηση είναι πολύ απλή, “ μείνε στα βασικά”. Αυτό σημαίνει ότι μπορείς να εφαρμόσεις ένα πρόγραμμα με κάποιο είδος αερόβιας άσκησης εμπλουτίζοντας το με βασικές ασκήσεις ενδυνάμωσης με το βάρος του σώματος. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να οργανώσεις είναι η στιγμή της ημέρας που θα γυμναστείς, οι κατάλληλες επιλογές είναι δύο.

Αν είσαι πρωινός τύπος τότε επέλεξε να γυμναστείς κατά τις 09:00.

Σίγουρα θα έχει ζέστη αλλά ο ήλιος δεν θα σε βαρέσει στο κεφάλι. Αν δεν μπορείς το πρωινό ξύπνημα τότε μπορείς να γυμναστείς μετά τις 19.00. Και στις 2 περιπτώσεις θα ιδρώσεις πολύ και γι αυτό πρέπει να προσέχεις την υγιεινή σου. Φρόντισε να έχεις βάλει ένα αξιόπιστο αποσμητικό όπως είναι το Noxzema Invisible το οποίο χαρίζει στην επιδερμίδα κάθε άνδρα και γυναίκας την προστασία που αξίζει.

Ξεκινώντας το πρόγραμμα προτίμησε ένα τρέξιμο σε χαλαρό ρυθμό, είτε σε άσφαλτο, είτε σε χώμα- ανώμαλο δρόμο είτε ακόμα καλύτερα στην άμμο κάποια παραλίας. Τρέξε για 15 λεπτά. Στην συνέχεια ξεκουράσου για 3 λεπτά κάνοντας διατάσεις. Μετά τις διατάσεις μπορείς να ακολουθήσεις ένα απλό κυκλικό πρόγραμμα που θα αποτελείται από τις εξής ασκήσεις:

Κοιλιακοί: 30 επαναλήψεις

Ραχιαίοι: 30 επαναλήψεις

Καθίσματα: 30 επαναλήψεις

Κάμψεις: 20 επαναλήψεις

Προβολές: 15 επαναλήψεις

Plank: 45 δευτερόλεπτα

Αυτός είναι ένας κύκλος. Όταν τον ολοκληρώσεις ξεκουράσου για 2 λεπτά. Στην συνέχεια κάνε πάλι τις ασκήσεις. Φρόντισε να κάνεις 3-4 κύκλους. Με αυτό το τρόπο θα μπορέσεις να διατηρήσεις την φόρμα σου και επίσης να κάψεις ένα μεγάλο μέρος των περιττών θερμίδων που σίγουρα θα καταναλώσεις κατά την περίοδο των διακοπών ( επιβάλλεται άλλωστε ). Η διάρκεια του προγράμματος είναι 50 λεπτά. Κατά την διάρκεια της γυμναστικής σου θα ιδρώσεις πολύ έντονα και θα φαίνεσαι λες έχεις βουτήξει στη θάλασσα με τα ρούχα. Αν λοιπόν έχεις επιλέξει ένα καλό αποσμητικό όπως το Noxzema Invisible τότε θα αποφύγεις και την κακοσμία αλλά και τους δυσάρεστους λεκέδες σε σημεία όπως κάτω από τη μασχάλη.

Εύκολες ασκήσεις λίγο πριν την παραλία

Χάρη στην καινοτόμα τεχνολογία “Clear Protect” που διαθέτει, αποτρέπει την εμφάνιση λευκών σημαδιών στα μαύρα ρούχα, ενώ ελαχιστοποιεί παράλληλα τα κίτρινα σημάδια στα λευκά. Έτσι, δε χρειάζεται να ανησυχείς για το αν το ύφασμα από το αγαπημένο σου ρούχο θα γίνει πιο «σκληρό» εξαιτίας του αποσμητικού σου. Στις διακοπές σου πρέπει να οργανώνεις και την παραμικρή λεπτομέρεια και το αποσμητικό σίγουρα θα σε βοηθήσει να νιώθεις φρέσκος και κατά την διάρκεια αλλά και μετά την γυμναστική.

Ακολούθησε τον Βαγγέλη Πολυμερόπουλο στο Instagram (@vpolimero) για περισσότερες ασκήσεις και περισσότερη έμπνευση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ