MARKET

"Ας μιλήσουμε για τις αιμορροΐδες"

"Ας μιλήσουμε για τις αιμορροΐδες"

H αιμορροϊδική νόσος είναι μια σοβαρή και πολύ συχνή πάθηση (1 στους 2 άνδρες ή γυναίκες θα υποφέρουν κάποια στιγμή στη ζωή τους εξαιτίας μιας Αιμορροϊδικής κρίσης), η οποία επηρεάζει σημαντικά την ποιότητα ζωής μας.

Παρ’ όλα αυτά, συνήθως ντρεπόμαστε να μιλήσουμε γι’ αυτή ή να ζητήσουμε συμβουλή από κάποιον ειδικό. Τα πιο συχνά συμπτώματα της νόσου είναι η αιμορραγία, ο κνησμός και ο πόνος. Παρατηρείται γενικά ένας τοπικός ερεθισμός στη περιοχή του πρωκτού που συνοδεύεται από έντονη δυσφορία.

young adult man holding hand over his mouth over grey background
young adult man holding hand over his mouth over grey background YOUNG ADULT MAN HOLDING HAND OVER HIS MOUTH OVER GREY BACKGROUND

Όταν έχουμε τέτοιου είδους συμπτώματα, δεν πρέπει να αδιαφορήσουμε. Με αυτά ο οργανισμός μάς ειδοποιεί ότι υπάρχει φλεγμονή που συνοδεύεται από τη διόγκωση και το πρήξιμο των φλεβών του πρωκτού. Αυτή η πάθηση ονομάζεται αιμορροϊδοπάθεια και επηρεάζει το 50% του πληθυσμού παγκοσμίως.

Διαβάστε περισσότερα για την αιμορροϊδική νόσο εδώ: http://www.daflonhd.gr/intro/

«50% των ανδρών και γυναικών θα εμφανίσουν την αιμορροΐδική νόσο κάποια στιγμή στη ζωή τους»

Ποιοι παράγοντες μπορούν να προκαλέσουν την εμφάνιση της αιμορροϊδικής νόσου;

Οι διατροφικές μας συνήθειες παίζουν σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση της νόσου, μια διατροφή φτωχή σε ίνες, η κατανάλωση πικάντικων φαγητών και η κατανάλωση αλκοόλ είναι βασικοί παράγοντες κινδύνου. Εξίσου σημαντική είναι και η διατήρηση του φυσιολογικού σωματικού βάρους, καθώς η παχυσαρκία μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες μιας αιμορροϊδοπάθειας. Επίσης, η χρόνια δυσκοιλιότητα ή διάρροια και οι κακές εντερικές συνήθειες, όπως η παρατεταμένη παραμονή στην τουαλέτα, ανήκουν στους παράγοντες κινδύνου που χρειάζεται να αποφύγουμε.

"Ας μιλήσουμε για τις αιμορροΐδες"

Τι να κάνουμε σε περίπτωση που πάσχουμε από αιμορροϊδική νόσο;

Εάν αναγνωρίσουμε τα συμπτώματα της αιμορροϊδικής νόσου, όπως πόνο, οίδημα, αιμορραγία και κνησμό στην περιοχή του πρωκτού, πρώτα από όλα δεν πρέπει να ντραπούμε να συμβουλευθούμε τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό μας. Έπειτα, είναι σημαντικό να υιοθετήσουμε υγιεινές συνήθειες προσέχοντας τη διατροφή, το βάρος και τις εντερικές μας συνήθειες και να επιλέξουμε ένα φλεβοτονικό φάρμακο με φυσικά φλαβονοειδή. Τα φλαβονοειδή προέρχονται από τα εσπεριδοειδή και έχουν αποδεδειγμένη δράση στην καλή λειτουργία των φλεβών, ενώ μας βοηθούν να προστατεύσουμε το φλεβικό μας σύστημα σε βάθος χρόνου. Επίσης, χάρη στην ισχυρή αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση τους ανακουφίζουν άμεσα από τον πόνο, το οίδημα, την αιμορραγία και τον κνησμό που μας προκαλεί η φλεγμονή, η διόγκωση και το πρήξιμο των φλεβών του πρωκτού. Σήμερα, το πιο γνωστό και διεθνώς αναγνωρισμένο φλεβοτονικό φάρμακο είναι το daflon 500.

5 Λύσεις για την αντιμετώπιση της αιμορροϊδικής νόσου, βρείτε τες εδώ: http://www.daflon.gr/solutions-pro/

Μερικές καθημερινές συνήθειες που θα μας βοηθήσουν είναι:

-Να πίνουμε πολύ νερό.

-Η τακτική άσκηση

-Η αποφυγή χώρων με πολύ υψηλές θερμοκρασίες

-Να αποφεύγουμε να σηκώνουμε μεγάλα βάρη

-Να χρησιμοποιούμε την τουαλέτα συγκεκριμένη ώρα κάθε μέρα

Συμβουλές και καλές συνήθειες που θα σας βοηθήσουν στην πρόληψη των αιμορροϊδικών κρίσεων: http://www.daflonhd.gr/good-habits/

"Ας μιλήσουμε για τις αιμορροΐδες"
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ