FUTSAL

Futsal: Κατέκτησε το Κύπελλο η ΑΕΚ, επικράτησε 3-2 του Δούκα

Futsal: Κατέκτησε το Κύπελλο η ΑΕΚ, επικράτησε 3-2 του Δούκα

Ο Δούκας προηγήθηκε 2-0 της ΑΕΚ, όμως η Ένωση έκανε την ανατροπή και με 3-2 κατέκτησε το Κύπελλο στο Futsal.

Η ΑΕΚ ήταν η μεγάλη νικήτρια σε έναν συναρπαστικό τελικό Κυπέλλου που έσπασε καρδιές στο κλειστό της Σαλαμίνας. Η Ένωση έκανε ανατροπή από 0-2 σε 3-2 στην παράταση και ολοκλήρωσε τη σεζόν με ένα τρόπαιο. Θυμίζουμε ότι το πρωτάθλημα και το Σούπερ Καπ κατέληξαν στους μπλε.

Η ομάδα του Άγγελου Εμμανουηλίδη βρέθηκε πίσω με δύο γκολ διαφορά, εντούτοις έφερε τούμπα το ματς. Ο Πέδρο με αριστερό σουτ και ο Φουμάσα με προβολή έδωσαν σημαντικό προβάδισμα πριν το δεκάλεπτο στην ομάδα του Γιάννη Μοστριού.

Παρ’ όλα αυτά, η ΑΕΚ ανασυντάχθηκε και δικαιώθηκε. Στο πρώτο ημίχρονο το σκορ δεν άλλαξε, όπως και στο μεγαλύτερο κομμάτι του β’ μέρους. Πέντε λεπτά πριν το τέλος, ο Ουέσλεϊ με πλασέ κατάφερε να μειώσει σε 2-1 και να δώσει νέο ενδιαφέρον στον τελικό.

Η λύτρωση για την Ένωση ήρθε στα 24 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε του αγώνα, όταν ο Ντάτης με δεκάμετρο πέναλτι σημάδεψε χαμηλά τη δεξιά γωνία και έκανε το 2-2, το οποίο έστειλε τις δύο ομάδες στα δύο εξτρά τρίλεπτα. Στο πρώτο ημίχρονο της παράτασης, ο Βιτίνιο έγινε κάτοχος της μπάλας, σούταρε με το αριστερό και νίκησε τον Χαραλαμπόπουλο και ενώ απέμενε κάτι παραπάνω από ένα ένα λεπτό.

Στο διάστημα που ακολούθησε, ο Δούκας χρειάστηκε να επιστρατεύσει πέμπτο παίκτη, προκειμένου να ισοφαρίσει και να στείλει τον τελικό στα πέναλτι. Αυτό δεν συνέβη, το 3-2 έμεινε ως το τέλος και η ΑΕΚ πανηγύρισε την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας για τη αγωνιστική περίοδο 2022-23.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ