FUTSAL

Επιστολή διαμαρτυρίας της Ένωσης Σάλας στη ΓΓΑ για την εξαίρεση του αθλήματος από την ΚΥΑ

Επιστολή διαμαρτυρίας της Ένωσης Σάλας στη ΓΓΑ για την εξαίρεση του αθλήματος από την ΚΥΑ

Η ΠΕΠΣΣ διαμαρτύρεται έντονα στη ΓΓΑ για την εξαίρεση του ποδοσφαίρου σάλας από την ΚΥΑ, που δεν της επιτρέπει την επιστροφή στη δράση.

Η ΓΓΑ με ανακοίνωσή της ενημέρωσε πως επιστρέφουν από σήμερα (6/3), στις προπονήσεις οι ανδρικές και γυναικείες ομάδες των πρώτων κατηγοριών στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Προπονήσεις οι οποίες είχαν ανασταλεί για όσες ομάδες εδρεύουν στις περιοχές πολύ αυξημένου κινδύνου ανά την επικράτεια, ενώ επανεκκινούν οι προπονήσεις και για τις ομάδες της Football League.

Από τα αθλήματα εξαιρείται η Γ' Εθνική και το Ποδόσφαιρο Σάλας, με την ΠΕΠΣΣ μάλιστα να στέλνει άμεσα επιστολή για να διαμαρτυρηθεί για την εξαίρεση, η οποία χαρακτηρίζεται ως αναίτια από την Ένωση του futsal.

Αναλυτικά το περιεχόμενο της επιστολής:

"Με έκπληξη ενημερωθήκαμε για την ΚΥΑ, η οποία χωρίς κανένα επαρκή λόγο αποκλείει το άθλημα του ποδοσφαίρου σάλας τόσο από τις προπονήσεις όσο και από την επανέναρξη της αγωνιστικής δράσης.

Πώς είναι δυνατόν να εξαιρείτε τη σάλα, την στιγμή που έχει υποχρεώσεις η Εθνική μας ομάδα μέχρι τέλος Απριλίου; Την ίδια στιγμή, πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα της Α' Εθνικής μέχρι το τέλος Μαΐου, ώστε να δηλωθεί ο πρωταθλητής στην UEFA και να συμμετάσχει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Θεωρούμε ότι υπάρχει μια αναίτια εξαίρεση του αθλήματός μας, την στιγμή που επιτρέπετε άλλα αθλήματα με μεγαλύτερο ιικό φορτίο και μεγαλύτερο φόβο για διασπορά του ιού. Η Ένωσή μας εγγυήθηκε για την αυστηρή εφαρμογή του υγειονομικού πρωτοκόλλου απ' όλες τις ομάδες και ήδη έχουμε κάνει συνεργασία με διαγνωστικό κέντρο για να γίνονται τα τεστ.

Σας παρακαλούμε όπως εξετάσετε άμεσα το αίτημά μας, προκειμένου να ενταχθεί και το ποδόσφαιρο σάλας στα αθλήματα που επανεκκινεί η δράση τους. Θεωρούμε ότι μας αδικείτε βάναυσα και δεν μας επιτρέπετε να ολοκληρώσουμε όσο πιο ομαλά γίνεται την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, για την οποία έχουμε εκπονήσει συγκεκριμένο πλάνο".

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ