ΜΙΛΑΝ

Ζιρού: "Οι διαιτητές στην Ιταλία σφυρίζουν πιο εύκολα από ό,τι στην Premier League"

Ο Ολιβιέ Ζιρού με τη φανέλα της Μίλαν σε αγώνα του ιταλικού πρωταθλήματος κόντρα στην Κάλιαρι | 29 Αυγούστου 2021
Ο Ολιβιέ Ζιρού με τη φανέλα της Μίλαν σε αγώνα του ιταλικού πρωταθλήματος κόντρα στην Κάλιαρι | 29 Αυγούστου 2021 @2021 LUCA BRUNO/AP IMAGES

Ο Ολιβιέ Ζιρού έχοντας πλέον αγωνιστεί εκτός από Γαλλία - Αγγλία και στην Ιταλία, στην οποία μετακόμισε το περασμένο καλοκαίρι για λογαριασμό της Μίλαν, ισχυρίστηκε ότι οι διαιτητές της Serie A σφυρίζουν ευκολότερα συγκριτικά με εκείνους της Premier League.

Έπειτα από εννέα χρόνια στην Premier League, όπου φόρεσε τη φανέλα της Άρσεναλ και της Τσέλσι, ο Ολιβιέ Ζιρού πήρε την απόφαση το περασμένο καλοκαίρι να μετακομίσει στην Ιταλία για λογαριασμό της Μίλαν, υπογράφοντας συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2023.

Ο 35χρονος έχει σημειώσει με τη φανέλα των "ροσονέρι" έξι γκολ και δύο ασίστ σε 20 αναμετρήσεις. Μάλιστα, μιλώντας Colinterview – Oh my Goal ο Γάλλος διεθνής προχώρησε σε μία σύγκριση ανάμεσα στην Premier League και τη Serie A που αφορούσε τους διαιτητές.

Συγκεκριμένα, ο Ζιρού υποστήριξε πως οι ρέφερι στην Ιταλία είναι πιο "ευαίσθητοι" στα σφυρίγματα: "Στην ένταξή μου βοήθησε το γεγονός ότι υπάρχουν αρκετοί παίκτες που μιλούν γαλλικά, βρήκα παιδιά που ήξερα και τελικά αυτό που μου ζητάει ο προπονητής στο γήπεδο δεν είναι πολύ περίπλοκο για μένα, γιατί ξέρω τι περιμένει από μένα και τι πρέπει να κάνω.

Περισσότερο δύσκολο είναι να προσαρμοστώ με τους διαιτητές που έχουν την τάση να σφυρίζουν πιο εύκολα για πιο απλές επαφές από ό,τι στην Premier League".

Όσον αφορά στο κόστος της μετακίνησής του από το Λονδίνο στο Μιλάνο, η διοίκηση του ιταλικού συλλόγου θα δώσει 1 εκατομμύριο ευρώ στην Τσέλσι, ενώ στη συμφωνία των δύο πλευρών προβλέπεται η καταβολή άλλου 1 εκατομμυρίου που συνδέεται με μπόνους επίτευξης στόχων.

TAGS ΜΙΛΑΝ ΙΤΑΛΙΑ SERIE A ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ