ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ζάλτσμπουργκ - Ολυμπιακός 3-1: Αποχαιρέτησε την Αυστρία με ήττα

Ο Μασούρας έχει χάσει ευκαιρία στο Ζάλτσμπουργκ - Ολυμπιακός
Ο Μασούρας έχει χάσει ευκαιρία στο Ζάλτσμπουργκ - Ολυμπιακός EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε 3-1 από την Ζάλτσμπουργκ στο τελευταίο του φιλικό στην Αυστρία. Ο Αραμπί άνοιξε το σκορ στο 14', αλλά οι Σίμιτς (22'), Καμερί (41') και Φερνάντο (80') πέτυχαν την ανατροπή.

Με ήττα αποχαιρετάει ο Ολυμπιακός την Αυστρία. Οι ερυθρόλευκοι δεν τα κατάφεραν απέναντι στη Ζάλτσμπουργκ, καθώς έχασαν με σκορ 3-1, αν και προηγήθηκαν. Πιο λίγες οι αλλαγές από τον Πέδρο Μαρτίνς, ο οποίος έβγαλε τα δικά του συμπεράσματα αυτές τις ημέρες στην Αυστρία.

Ο Αραμπί έβαλε μπροστά τους ερυθρόλευκους στο 14'. Ο Σίμιτς ισοφάρισε στο 22', με τον Καμερί να δίνει το προβάδισμα στους ταύρους στο 41'. Ο Φερνάντο "κλείδωσε" τη νίκη των Αυστριακών στο 80'.

Οι Πειραιώτες επιστρέφουν την Κυριακή στη βάση τους και θα συνεχίσουν στον Ρέντη την προετοιμασία τους ενόψει του πρώτου αγώνα απέναντι στην Μακάμπι Χάιφα στις 20 Ιουλίου. Το επόμενο Σάββατο 9 Ιουλίου οι ερυθρόλευκοι αντιμετωπίζουν σε φιλικό στο Καραϊσκάκης την Αλκμάαρ.

Ο Αραμπί σκόραρε, αλλά οι Αυστριακοί ανέτρεψαν το σκορ πριν απ' το ημίχρονο

Οι ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν το παιχνίδι με 4-2-3-1. Ο Βατσλίκ ήταν κάτω από τα δοκάρια με τους Παπασταθόπουλο, Σισέ, Άβιλα, Ρέαμπτσουκ μπροστά του. Ο Εμβιλά και ο Κανέ ήταν στον άξονα, με τον Αγκιμπού Καμαρά σε θέση 10αριού. Ο Μασούρας με τον Ραντζέλοβιτς κινούνταν στα εξτρέμ και ο Αραμπί στην κορυφή.

Το παιχνίδι άρχισε με ένταση και ρυθμό, χωρίς ωστόσο να υπάρχει η μεγάλη ευκαιρία. Όλα αυτά έως το 14ο λεπτό όταν οι ερυθρόλευκοι μπήκαν μπροστά στο σκορ. Ο Αγκιμπού Καμαρά πίεσε τον κεντρικό αμυντικό της Ζάλτσμπουργκ στην αντίπαλη περιοχή. Έχασε την μπάλα, της οποίας αποδέκτης έγινε ο Γιουσέφ ελ Αραμπί, ο οποίος σούταρε για το 1-0 του Ολυμπιακού.

Οι δύο ομάδες πίεζαν ψηλά, με τις φάσεις να είναι ελάχιστες. Στην πρώτη αξιόλογη στιγμή της η Ζάλτσμπουργκ έφερε το ματς στα ίσα. Ο Σέσκο νίκησε στον αέρα τον Σισέ, έπειτα από μπαλιά του Μπερνάρδο. Ο Σίμιτς στη συνέχεια σούταρε από τα αριστερά της περιοχής και έκανε το 1-1.

Οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς θέλησαν να παραμείνουν πιστοί στο πλάνο τους με πίεση ψηλά. Τακτική που κατά διαστήματα έβγαινε. Ωστόσο, πριν από το τέλος του πρώτου μέρους η Ζάλτσμπουργκ μπόρεσε να πάρει κεφάλι στο σκορ. O Σίμιτς αρχικά ταλαιπώρησε την άμυνα του Ολυμπιακού και ο Καμερί έβαλε μπροστά τους Αυστριακούς με σουτ έξω από την περιοχή.

Μεγάλη ευκαιρία ο Μασούρας, γκολ ο Φερνάντο

Στο β' μέρος το ματς ήταν ισορροπημένο, χωρίς ξανά πολλές στιγμές, με τον Ολυμπιακό να δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει το πρεσάρισμα της Ζάλτσμπουργκ. Οι ερυθρόλευκοι στο 54' έχασαν μεγάλη ευκαιρία. Σε σέντρα του Ραντζέλοβιτς από τα δεξιά, ο Μασούρας βρέθηκε προ κενής εστίας, δεν υπολόγισε σωστά και δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 61' ο Πέδρο Μαρτίνς προχώρησε σε αλλαγές. Ο Ζινκερνάγκελ αντικατέστησε τον Μασούρα και ο Μαντί Καμαρά τον Παπασταθόπουλο, με τον Εμβιλά να μετακινείται στο κέντρο της άμυνας, ενώ λίγο αργότερα ο Αμπουμπακάρ πήρε τη θέση του Αραμπί. To παιχνίδι εξακολουθούσε να έχει χαμηλό ρυθμό, με τον Χασάν και τον Καρβάλιο να μπαίνουν στον αγωνιστικό ρόλο, με τον σχηματισμό πλέον να είναι 4-4-2.

Στο 80ο λεπτό η Ζάλτσμπουργκ με τον Φερνάντο κατάφερε να κάνει τρία τα τέρματα της. Στο 88' οι γηπεδούχοι είχαν νέα καλή στιγμή με τον Όκαφορ, του οποίου το σουτ πέρασε άουτ. Δεν υπήρξε άλλη αλλαγή στο σκορ, έως και το τελευταίο σφύριγμα.

Η ενδεκάδα του Ολυμπιακού: Βατσλίκ, Άβιλα, Σωκράτης (62' Μαντί Καμαρά), Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Κανέ, Αγκιμπού Καμαρά (79' Καρβάλιο), Μασούρας (62' Ζινκερνάγκελ), Ραντζέλοβιτς (79' Χασάν) και Αραμπί (67' Αμπουμπακάρ Καμαρά).

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ