ΑΕΚ

Υπάρχει ακόμη ο Εντσάμ, υπάρχει και ο Κροβίνοβιτς

Ο Ολιβιέ Εντσάμ έχει ζήσει τα καλύτερα ποδοσφαιρικά χρόνια του στη Σέλτικ, αλλά είναι η ώρα να φεύγει
Ο Ολιβιέ Εντσάμ έχει ζήσει τα καλύτερα ποδοσφαιρικά χρόνια του στη Σέλτικ, αλλά είναι η ώρα να φεύγει AP PHOTO/DAVID VINCENT

Η ΑΕΚ παρακολουθεί την υπόθεση του διακαούς πόθου Ολιβιέ Εντσάμ, ωστόσο έχει ενδιαφέρον και η περίπτωση του Κροάτη μέσου Φίλιπ Κροβίνοβιτς, ο οποίος της προτάθηκε.

Υπαρκτό παραμένει το ενδιαφέρον της ΑΕΚ για τον Γάλλο μέσο της Σέλτικ Ολιβιέ Εντσάμ. Ασχέτως με τις προ καιρού διαψεύσεις ότι εξακολουθεί να παρακολουθεί την υπόθεση του 26χρονου χαφ -σαν και εκείνες, τις επίσης ανακριβείς, που αφορούσαν στους Παπασταθόπουλο, Βράνιες, Τζαβέλλα και πάει μακριά η βαλίτσα- το SPORT24 είναι σε θέση να γνωρίζει ότι ο ποδοσφαιριστής της σκωτσέζικης ομάδας παραμένει σε πρώτο πλάνο.

Στις 2 του περασμένου Ιούνη, είχαμε αποκαλύψει το ενδιαφέρον της Ένωσης για τον Εντσάμ και ενώ νωρίτερα στο SPORT24 είχατε κατ' αποκλειστικότητα διαβάσει για τις μεταγραφές των Στάνκοβιτς και Τζαβέλλα. Όπως και τελευταία, από εμάς μάθατε για το deal με τον Σέρχιο Αραούχο και τη μεταγραφή του Βράνιες.

Επειδή λοιπόν η συνέπεια και εγκυρότητα στα μεταγραφικά θέματα της ΑΕΚ παραμένουν στα φόρτε τους, επισημαίνουμε ότι η Ένωση εξακολουθεί να παρακολουθεί πολύ στενά το πως εξελίσσεται η σχέση του Εντσάμ με τη Σέλτικ, η οποία για ακόμα μία φορά, δεν βρίσκεται σε καλό φεγγάρι. Για την «Ένωση» θα ήταν ιδανικό το σενάριο να μείνει ελεύθερος, ωστόσο δεν αποκλείεται να προκύψει απόκτησή του με αγορά ή ακόμα και με ανταλλαγή ποδοσφαιριστή, αν όντως οι Σκωτσέζοι έχουν αληθινό ενδιαφέρον για τον Μουαμέρ Τάνκοβιτς. Πάντως λέγεται ότι ο σύλλογος της Γλασκώβης έβαλε ήδη τον Εντσάμ στη λίστα των υπό παραχώρηση παικτών και περιμένει προτάσεις.

Νερό στο μύλο της συζήτησης άλλωστε, έριξε και ο προπονητής της Σέλτικ Άγγελος Ποστέκογλου, ο οποίος απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τη μη συμμετοχή του Εντσάμ στα τελευταία φιλικά της ομάδας κι ενώ ο ίδιος τον είχε καλέσει πίσω στην προετοιμασία, δήλωσε: «Δεν μπορώ να χαραμίζω χρόνο σε κανέναν. Ασχολούμαι μόνο με όσους είναι εδώ και είναι αφοσιωμένοι». Γεγονός το οποίο διατηρεί ορθάνοιχτη την πόρτα της φυγής του Γάλλου από τον σκωτσέζικο σύλλογο.

Το όψιμο ενδιαφέρον για τον Κοβρίνοβιτς

Ο Κροάτης μέσος επανήλθε τις τελευταίες ημέρες στο προσκήνιο για την ΑΕΚ, ως μία πιθανή λύση για τη μεσαία γραμμή της. Είχε απασχολήσει τους «κιτρινόμαυρους» και το καλοκαίρι του 2019, ωστόσο τότε προτίμησε να δοκιμάσει στην Αγγλία, ως δανεικός από τη Μπενφίκα. Αγωνίστηκε σε 40 ματς της β' κατηγορίας, συμβάλλοντας στην άνοδο της Γουέστ Μπρομ στην Αγγλία, ωστόσο δεν μπόρεσε την επόμενη σεζόν (2020-21) να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της Πρέμιερ Λιγκ και δόθηκε δανεικός στη Νότιγχαμ Φόρεστ, ξανά στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία της χώρας.

Επέστρεψε στη Μπενφίκα φέτος το καλοκαίρι, ξεκίνησε προετοιμασία μαζί της, ωστόσο ένα θερμό επεισόδιο με τον προπονητή της ομάδας Ζόρζε Ζεσούς, τον έθεσε εκτός ομάδας. Αναζητείται η φόρμουλα παραχώρησής του σε άλλον σύλλογο, καθώς έχει συμβόλαιο για επιπλέον ένα έτος και κάπως έτσι προτάθηκε εκ νέου στην ΑΕΚ. Είναι μια περίπτωση που αρέσει πολύ στον Μιλόγεβιτς και θα μπορούσε να καταστεί εφικτή με ένα λογικό ποσό αγοράς. Ίσως και ως ελεύθερος αν ο πορτογαλικός σύλλογος αποφασίσει να λύσει τη συνεργασία μαζί, κάτι που ασφαλώς θα πρέπει να θέλει και εκείνος.

Ασφαλώς θα πρέπει να θέλει και ο Κροβίνοβιτς, ο οποίος μόλις δύο καλοκαίρια πριν, δεν είχε αντιμετωπίσει την προοπτική της ΑΕΚ ως μια επιθυμητή για εκείνον κατάσταση, ενώ γνωρίζει ότι θα υπάρχει ενδιαφέρον από ομάδες της Championship στην Αγγλία. Δύσκολα όμως και από την Premier League που είναι το όνειρό του να παίζει.

TAGS ΑΕΚ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΑΕΚ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ